תומך
פורסם: שני 30 אפר',12 21:36
אני בטח לא יכול להגיד לך סכום מדוייק.. מה שכן, אני יכול להגיד לך מה לקחת בחשבון:
1. כמה שעת עבודה שלך נטו שווה לך לדעתך (50 ש"ח? 100 ש"ח? 300 ש"ח?). תכפיל את זה במספר השעות שלוקח לך לעבוד על שיר (כולל פרה פרודקשן).
2. עלות הפעלת האולפן (חשמל חשבונות שכ"ד וכו') לזמן הזה.
3. עלויות חיצוניות (נגנים\טכנאים\אולפן אחר\מאסטרינג וכו') לזמן הזה.
עכשיו יש כמה דרכים להסתכל על זה:
אתה מציע לאמן מחיר להפקה פר שיר - נטו (סעיף 1), ואומר לו ששעות האולפן אצלך הן בנפרד, וששאר ההוצאות החיצוניות הן עליו (כמובן שתפקידך הוא להגדיר מראש את ההוצאות וגם לנקוב בתקציב משוער).
או - מכניס את עלויות הפעלת האולפן ומוסיף את זה לשכר שלך, והוצאות חיצוניות על האמן.
או - מחשב תקציב מוערך של הפעלת האולפן + הוצאות חיצוניות + שכר שלך לשעה + תקציב ל"לא צפוי" (עוד יום אולפן שצריך או פתאום החלטת שצריך לשכור רביעיית מיתרים - זה נוגס בשכר שלך), וזה המחיר ALL IN. האמן משלם לך סכום כולל עבור הפקת האלבום ועל אחריותך לספק את המאסטר.
לכל אחת מהדרכים השלכות, פעולות, יתרונות וחסרונות משלה - צריך גם להיות ריאלי בהתאם למוניטין שלך, והרצון של אמן ספציפי לעבוד דווקא איתך, וכן לנתח כל מקרה לגופו (האם חשוב לך לעבוד עם אותו אמן? האם אתה מתחבר אליו מבחינה אמנותית? אני, אישית אם הייתי עונה שלא, לא הייתי נכנס לזה בכלל אבל זה יכול להיות גם אחרת).
אם אתה מרגיש היום שהתמחור שלך לא הולם, תעלה אותו. חד וחלק. אז אולי תפסיד כמה לקוחות בהמשך הדרך אבל תוכל ככה להתמקד בעבודות שבאמת שוות לך משהו.
מקווה שזה עוזר לך.
אה, ועוד משהו, הייתי מציע לך להתמקד קצת יותר במה שאתה עושה. אני מבין שאתה יודע לעשות הכל, לנגן על כל הכלים, בהמון סגנונות שונים וגם מכין אחלה קפה שחור. (בקטע טוב כמובן)
מה ההתמחות שלך?
תומך
פורסם: שלישי 01 מאי,12 12:14
שים לב לכל מה שאייל אמר, ותפנים טוב טוב.
עכשיו קרא את השאלות ששאלתי אותך הודעה אחת לפני. זאת בדיוק הסיבה ששאלתי אותן. מותג זה דבר שאפשר לבנות. זה מצריך המון עבודה קשה, זמן, סבלנות, מיקוד והסתכלות פנימית כנה. יש גם דרך ללמוד את זה. היא לא קלה במיוחד אבל בהחלט יכולה להביא לתוצאות.
כדי שלא יראה כפרסום, פנה אליי בפרטית אם מעניין אותך העניין ואני אפנה אותך למישהו שיכול לעזור לך.