נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: שישי 13 יול',12 08:44
מקצוע(ז') משלח יד, אומנות, מומחיות, תפקיד, משרה, עבודה, פרנסה, עיסוק; תחום, שטח, ענף, עניין,
מקצוע הוא תחום פעילות שאדם מתמחה בו ועוסק בו לפרנסתו. גישה מצמצמת מבדילה בין מקצוע לבין עיסוק, כאשר מקצוע דורש הכשרה מקצועית נרחבת, ועיסוק הוא פעילות של אדם לפרנסתו, גם כזו שאינה דורשת הכשרה מקצועית.
עד כאן ההגדרה המילונית אנציקלופדית ומכאן לצורך דיון כל אחד שישים את עצמו על הגרף הזה. אוהב או לא אוהב לא מגדיר את מקצועו של איש. אני אוהב בולים, זה לא הופך אותי לבולאי. בחיים אני מתפרנס ממוזיקה והתחביב שלי הוא בולים, מחליף קונה ומוכר, אני מתכתב עם בעלי ענין דומה ואף נוסע לכנסים. זה עובד אותו הדבר גם בכיוון ההפוך עם הרבה הרבה יותר רגשות.
(כל דמיון למציאות הוא מקרי בהחלט, לכותב שורות אלו אין בולים בפועל)
פורסם: שישי 13 יול',12 11:29
יענק'לה, מסכים עם כל מילה שאמרת, לגמרי.
ויש עוד אספקט אחד: בשוק כזה קטן, מי שמקבל כל עבודה גם שורף את עצמו מהר יותר. אז בעצם יש פה מלכוד: לברור את העבודות בקפידה, זה מצויין, רק שהפקידה בבנק לא ממש תהיה מעריצה מספר אחד שלך. מצד שני, לעשות הכל...גם מתסכל ברמות קשות, וגם תישרף בשוק מהר יותר.
אז מה יוצא? שבכל מקרה טווח הזמן האפקטיבי של באלאנס סביר במקצוע הזה הוא מוגבל ביותר.
אנחנו גם שוכחים נורא מהר שמוסיקאים הם מצרך אופנתי. היום אתה הכי חם בשוק, ומחר...מי אתה, תזכיר לי?
לבנות עסק סביב אופנות זה כמעט בלתי אפשרי, אלא אם אתה כמוסיקאי, משנה את הטעם האישי שלך כל חודש. זה אפשרי בכלל? לא נראה לי....