תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 02:07
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מוזיקה כעסק?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (545) › תצורת הדפסה
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הפקה עצמית/ עסקים

מה עיסוקך בתחום המוזיקה?
מוסיקה היא פרנסתי
47%
 47%  [ 51 ]
אני עובד בתחום אחר ומתעסק במוזיקה "בשביל הנשמה"
36%
 36%  [ 39 ]
אני עובד בתחום אחר וגם מתפרנס ממוזיקה מהצד
11%
 11%  [ 12 ]
אני מתפרנס ממוזיקה ומשלים מעבודות זמניות/צדדיות
5%
 5%  [ 6 ]
סך-הכל הצבעות : 108

clarnibass
הודעה פורסם: ראשון 12 אוג',12 08:10   
מסכים עם הציטוט שלמטה.

אני יכול להגיד שבמקרה שלי, ככה יצא, והמוזיקה שמעניינת אותי היא בשוליים של השוליים. מדי פעם משהו שהוא "רק" בשוליים שגם מעניין ולפעמים אפילו משהו יותר לכיוון המיינסטרים או אפילו ממש בתוכו, אבל זה לא קורה הרבה (אפילו אם אני כן אוהב ללכת להופעות ושלמוע כזאת מוזיקה שזה משהו אחר מאוד). ממה שאני יודע, אפילו המוזיקאים הכי מצליחים בעולם בתחום הזה לא מתפרנסים רק ממנו. אולי יש בודדים, בכל העולם, ממש מספר אפסי לעומת תחומי מוזיקה אחרים.

בודאות אני יודע שהמוזיקאים הכי טובים בעולם בתחומים כאלה של מוזיקה עושים דברים נוספים כמו ללמד, להתפשר ולעשות גם מוזיקה פחות בשוליים (שפחות מעניינת אותם), וכו'. אני מתכוון למוזיקאים שבתחום שלהם מקבילים למוזיקאים הכי טובים ומצליחים, שבתחומים אחרים אפילו בארץ יש כאלה שמתפרנסים מהמוזיקה שלהם. בתחום הזה הרבה יותר קשה. מה לעשות, גיליתי שזה התחום שמעניין אותי...

אז הבנתי שיש לי אופציה להתפשר הרבה יותר על מוזיקה. אפשר ללמד, לנגן בחתונות, ללכת לכיוון של לנגן יותר בהפקות, וכו'. אפשר להיות סוג של "מוזיקאי להשכרה". להרבה אנשים הדברים האלה הם בכלל לא פשרה ואפילו כיף ואין בעיה עם זה, להפך, אם זה טוב אז למה לא. יש אנשים שבשבילם זה כן פשרה מעיקה. בדיוק כמו שבשביל בן אדם אחד לבשל זה נחמד ולבן אדם אחר זה מעיק.

אז לפני כמה שנים (כבר לא מעט בעצם... הזמן עובר מהר) החלטתי לעבוד בעוד משהו. זה סוג של מקצוע שהיה לי חלום ישן לעשות, שזה לתקן כלי נגינה, בעיקר כלי נשיפה מסוימים. התחלתי לתקן את הכלים שלי ומשם זה התגלגל עוד ועוד ואחרי כמה זמן התחלתי לעבוד בזה. האתר שלי שבחתימה הוא על זה. גם בתחום הזה הבנתי שלא מתאים בוס וסוג של עבודה רגילה וחלק מהעניין חייב להיות קביעת שעות ותנאים של עצמי ולעבוד בבית. אז זה גם כן עסק עצמאי. אבל זה משהו שמאוד כיף ולא הייתי מוותר עליו בכל מקרה, והוא אפילו קשור למוזיקה (אבל אני לא קורא לזה להתפרנס ממוזיקה).

העניין הוא שהעבודה הזאת לא גורמת לי לשום פשרות במוזיקה. להיפך, היא גורמת לי לא להתפשר במוזיקה. אין משהו שנאלצתי לוותר עליו במוזיקה בגלל העבודה הזאת. זה גם הפוך, המוזיקה שמעניינת אותי, בגלל שזה תחום כל כך מצומצם, מאפשרת לי לעבוד בעבודה הזאת שאני מאוד אוהב גם כן. אז ככה יצא והדרך עם הכי פחות פשרות היא בדיוק לעשות את שני הדברים. על המוזיקה בלתי אפשרי לוותר לא משנה מה, אבל בלי העבודה רק אפסיד בגלל פשרות במוזיקה.

חוץ מזה כבר תקופה די ארוכה שאני גם מצלם, אז חשבתי להפוך גם את זה לחלק מהעבודה. לפרסם מודעה של "צלם לחתונות ואירועים" זה הדבר האחרון שהולך לקרות. בדיוק כמו במוזיקה ובעבודה, זה הולך לקרות רק בתנאים שמקובלים ולא יקחו יותר מדי זמן מהדברים האחרים. לכן גם התחום בצילום הוא מאוד מאוד מצומצם (אפילו פחות מ-f/22 #biggrin) ואולי עד כדי כך שזה לא יגיע להיות עבודה, לא יודע כרגע. מה שאני כן יודע הוא שאם יציעו לי לצלם פרסומת ספציפית שלדעתי לא טובה לרשת אופנה לעיתון מפורסם, או לנגן את הקונצ'רטו של מוצרט בקרנגי הול (שלדעתי זאת דווקא מוזיקה מעולה), אז אלא אם כן לא תהיה לי ברירה ואהיה חייב להסכים מסיבה כלשהי, אסרב בנימוס ואעדיף לתקן עוד קלרינט או סקסופון בבית בתנאים שלי. לעומת זאת אם יציעו לי לצלם מה שאני רוצה לאותו עיתון או לנגן משהו שאני רוצה בקרנגי הול, זה יהיה מאוד נחמד #smile

ציטוט:
אני רוצה רגע להגדיר מה זה בחירת מקצוע בנושא מוזיקה או שהמקצוע בוחר בך.
לפי ראייתי בלבד,
מוזיקאי שעושה בדיוק מה שהוא החליט לעשות בחיים ,ללא שום פשרה,דוחה עבודה שלא בסגנון שלו,
זו בדיוק ההגדרה לעסוק במקצוע שאתה אוהב (לפי ראייתי).
במדינתנו הסיכוי שזה יקרה אפסי לחלוטין.
ראיתי במו עיניי טכנאי בעל אולפן שלקח עבודה כי הלקוח היה מוכן לשלם בוחטה,
ולנגד עיניי הטכנאי קפצו המדינות שהוא חלם לבקר עם משפחתו.
ואז הלקוח מירר את חייו של הטכנאי על כל טייק שהוא עשה,חודש וחצי של חיים שחורים.
הנה סוג של פשרה שהטכנאי עשה למען פרנסה,במשך חודש וחצי הוא קילל ובכה על זה שהוא בחר במקצוע הזה.
השאלה האם הטכנאי היה צריך לוותר על הלקוח?
האם בעל המכולת של הטכנאי יהיה מבסוט?
תלוי איך אתם מגדירים מקצוע לכל החיים.
אני מעדיף מוזיקאי שעובד כסוכן ביטוח למשל ובשעות הפנאי עושה רק את מה שהוא אוהב ,לא מתפשר על כלום,
כי הפרנסה באה מהביטוח.
אני לא מאמין שיש אנשים בארץ במקצוע שלנו במצב הקשה היום שאומרים ללקוח נוראי שמוכן לשלם כפליים ,עוף מכאן.
הפרנסה חשובה כי צריך לשלם חשבונות,אבל אז גם הסבל נוראי.
זה קורה המון עם להקות כמו שכתבתי בהתחלה,כל הזמן פשרות,ואז מועקה.
כדי להיות הוגן,גם אני עשיתי המון פשרות בחיים בקטע המוזיקלי ,ניגנתי מוזיקה לא לטעמי בכלל,
אבל הפרנסה היתה אצלי מקום ראשון ,קודם כל משפחתי ואחרי זה אני.
היום אני עושה רק מה שאני אוהב ללא פשרות,הילדים גדולים והכל בסדר,
אז נשאר זמן לעצמי לעסוק במה שאני אוהב.

הודעה פורסם: ראשון 12 אוג',12 14:55   
אולי נהפוך את הקערה על פיה, ונספר מיקרים חיוביים של אנשים שכן הצליחו או מצליחים ?

לתת קצת מוטיבציה, להכניס קצת אנרגיות טובות לסיפור....אני בטוח שיש כאלה...לא?

ואם כבר.....אז:

הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הפקה עצמית/ עסקים

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
עמוד 8 מתוך 8

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון