מה עיסוקך בתחום המוזיקה? | ||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||
סך-הכל הצבעות : 108 |
ציטוט: |
אני רוצה רגע להגדיר מה זה בחירת מקצוע בנושא מוזיקה או שהמקצוע בוחר בך.
לפי ראייתי בלבד, מוזיקאי שעושה בדיוק מה שהוא החליט לעשות בחיים ,ללא שום פשרה,דוחה עבודה שלא בסגנון שלו, זו בדיוק ההגדרה לעסוק במקצוע שאתה אוהב (לפי ראייתי). במדינתנו הסיכוי שזה יקרה אפסי לחלוטין. ראיתי במו עיניי טכנאי בעל אולפן שלקח עבודה כי הלקוח היה מוכן לשלם בוחטה, ולנגד עיניי הטכנאי קפצו המדינות שהוא חלם לבקר עם משפחתו. ואז הלקוח מירר את חייו של הטכנאי על כל טייק שהוא עשה,חודש וחצי של חיים שחורים. הנה סוג של פשרה שהטכנאי עשה למען פרנסה,במשך חודש וחצי הוא קילל ובכה על זה שהוא בחר במקצוע הזה. השאלה האם הטכנאי היה צריך לוותר על הלקוח? האם בעל המכולת של הטכנאי יהיה מבסוט? תלוי איך אתם מגדירים מקצוע לכל החיים. אני מעדיף מוזיקאי שעובד כסוכן ביטוח למשל ובשעות הפנאי עושה רק את מה שהוא אוהב ,לא מתפשר על כלום, כי הפרנסה באה מהביטוח. אני לא מאמין שיש אנשים בארץ במקצוע שלנו במצב הקשה היום שאומרים ללקוח נוראי שמוכן לשלם כפליים ,עוף מכאן. הפרנסה חשובה כי צריך לשלם חשבונות,אבל אז גם הסבל נוראי. זה קורה המון עם להקות כמו שכתבתי בהתחלה,כל הזמן פשרות,ואז מועקה. כדי להיות הוגן,גם אני עשיתי המון פשרות בחיים בקטע המוזיקלי ,ניגנתי מוזיקה לא לטעמי בכלל, אבל הפרנסה היתה אצלי מקום ראשון ,קודם כל משפחתי ואחרי זה אני. היום אני עושה רק מה שאני אוהב ללא פשרות,הילדים גדולים והכל בסדר, אז נשאר זמן לעצמי לעסוק במה שאני אוהב. |