היום הרכבתי באולפני החדש 90 אחוז מהאקוסטיקה שבניתי/רכשתי לו
בשביל הספוגים השתמשתי בדבק סיליקון, אך שהגעתי להדבקה של הספוגי מלמין (שאגב מאד עדינים ומתפרקים במגע מולחץ) התחלתי להרגיש גירוי חריף בגרון, באף ובעיניים והתחלתי להשתעל ללא שליטה, היה קשה לנשום ועד שלא יצאתי מהאולפן התופעה לא עברה.
השאלה שלי האם ידוע לכם על תגובה כימית מסויימת בין ספוג מלמין לדבק סיליקון (אגב חזרתי לאולפן מאוחר יותר כדי לבדוק שהדבק לא אכל את הספוג וראיתי שלא והכל מודבק יפה )
ובכל מקרה, אני ממליץ לאנשים שעובדים עם דבק סיליקון בכללי, תעבדו עם מסכה וחדר מאוורר ביותר, שלא תצטרכו לעבור את מה שעבר עליי היום, בכלל לא נעים, הגעתי לחדר כושר עם חצי כוח _________________ המוזיקה שלי
עשיתי את אותו הדבר אצלי עם אותם חומרים בזמנו ולא קרה לי כלום , חוץ מההתרגשות של וואו יש לי אולפן איזה כיף, איזה כיף...כלום.
אולי אתה אלרגי לריח של הסיליקון?
קראת את מקדמי הבטיחות בתוית של הסיליקון? (יש כזה בכלל? )
בקיצור, אל תשחק עם זה ותבדוק את הנושא לעומק! _________________ MOE - MADEONEARTH
Custom Made Synths And Effects
דפים דומים תוכל למצוא ברשת לגבי מלמין. סה"כ מדובר בחומר יציב ללא סכנה מיוחדת או נטייה לתגובות, המסוגל לגרום לגירויים קלים בעיניים, עור ונשימה. יתכן שחוסר האיוורור במקרה שלך, שהוא אגב תמיד סכנה בעבודה עם דבקים, גרם להצטברות של אדי החומר בחדר. יש גם כאלה מאיתנו שיותר רגישים מהשאר לחלק מהחומרים הללו. אחרי איוורור של החדר לא הייתי דואג יותר מדי. _________________ שיעורי פסנתר שלי ברשת (יוטיוב):
http://www.youtube.com/user/MangoldProject
אני חושב שפסלתי את האפשרות לכך שאני אלרגי לחומר כי גם שאבי נכנס לאולפן הוא התחיל להרגיש את זה, אכן לא אווררתי את החדר בצורה נאותה והצטברות גזים נשמעת לי כאפשרות הגיונית
בכל מקרה אני מקווה שהניסיון שלי בדבר ילמד אחרים _________________ המוזיקה שלי
היי, הגעתי לשרשור הזה במקרה לאחר חיפוש בגוגל...
בכל מקרה, גם אני הרכבתי לא מזמן אקוסטיקה לאולפן מספוגי מלמין (אחרי שאקוסטיקאי אחד המליץ לי על החומר הזה), וכבר בעת הסחיבה של הפלטות התחלתי להשתעל בצורה קשה.
אחרי שהדבקתי את הפלטות בחדר הכל היה בסדר. אבל החלטתי לחפש על זה קצת.
טיפ קטן ממי שעבר את הסרט הזה של אקוסטיקה ספוגים שמועברת מחדר לחדר לא מעט פעמים בעבר , תדביק את הספוגים עם דבק מגע לקרטון ביצוע ותשאיר כמה ס"מ של הקרטון על מנת שתוכל לקבע אותו לקיר עם מסמר או נעצים . כך הספוגים ישמרו לך ולא ילכו לפח במידה ותרצה לעבור או לשנות תימנע מלהדביק אותם ישירות לקיר .
גילוי נאות , את הטיפ במקור קיבלתי בזמנו מאיש יקר בשם יורם לב