Expert
פורסם: רביעי 31 יול',13 18:11
יש לי כבר זמן רב חשד שיש לי בעיית הארקה בדירה או בבניין , יש לי - HUM די חזק ממגברים ובמיוחד מהריוורב , יש לי - HUM גם מקופסת ה - DI שאי אפשר להיפטר ממנו , וגם קצת מהפראמפים , זה לא היה תמיד ופתאום הופיע אבל אני לא ממש זוכר מתי ,
והשיא , נניח שאני מקליט חשמלית , הווליום של הגיטרה פתוח אני נוגע במיתרים ביד אחת , ובשניה במקלדת המתכתית של APPLE ואני מקבל זרם חביב ולא נעים ,קרה לי עם שני מחשבים שונים באותו החדר ,
הארקה או לא ?
Expert
פורסם: רביעי 31 יול',13 23:18
לא היה אף שינוי אצלי בכלום ,
אין שנאים , המגברים נקנו בארץ או שהוזמנו כ- 220V מה שכן כולם היו שקטים בזמנו , דממה ופתאום כולם מרעישים , והזרם שאני חוטף מידי פעם לא ממש נעים ,
חשוב לציין שמדובר בכל הבית ולא רק בחדר בודד .
מה הן ההמלצות במידה ומדובר בהארקה ? , בדיקה בבית ? בדיקה בבניין ? את מי צריך לערב חשמלאי פרטי ? אולי קודם את חברת החשמל אם מדובר בבניין כולו ?
Act Compatible
פורסם: חמישי 01 אוג',13 06:04
לידיעתך, אני שוכר דירה בבניין ישן בדרום העיר (תל אביב- אין פשוט עוד ערים),
בעלת הדירה הזמינה טכנאים שונים (כך יצא) שניים אמרו שאין הארקה והשלישי הגיע עם מכשיר בדיקה ויש הארקה - וודא שמגיע טכנאי עם מכשיר בדיקה שמתחבר לשקעי חשמל ולא איזו למפה עם קפיץ שמחברים לחוטים בארון חשמל ...יותר מדי חעאפרים...
Expert
פורסם: חמישי 01 אוג',13 21:03
תודה על ההסבר המפורט ואני בהחלט אבדוק את העניין \ אבל נראה לי שאני אתחיל עם מה שיותר כללי וזה ההארקה של הבניין והדירה בכללותה ,
הרי מספיק שאני מכניס מגבר גיטרה ואני שומע את הבעיה ומדובר ביותר ממגבר אחד או שניים , כאשר הבעיה לא היתה בעבר אלא פתאום הופיע בשלב כלשהו. , כל המגברים שלי היו דוממים , עם אחד מהם הייתי בכלל צריך לבדוק אם הוא עובד כדי להאמין ... כלומר הבעיה היא לא רק באולפן ממכשיר אחד אלא בכל הבית ,
הזרם שאני מקבל הוא לא עצום וכזה שממש מחשמל אותי כהוגן אבל הוא מספיק חזק שזה יהיה לא נעים ואני כמובן מניח שאותו הזרם , הוא הוא ה - HUM החצוף.
לגבי מפסק , יש לי מערכת חשמל יחסית חדשה בבית בת 12 שנה עם ארון חשמל מסודר ותמיד כאשר יש בעיה הכי קטנה הפקק קופץ בשניה ,
קרה לי שהתפצצה נורת ליבון כאשר הדלקתי מנורת שולחן , הפקק קפץ , קרה שהייתי מספיק דביל ולא מרוכז כאשר נתקעה לי פרוסת לחם במצנם והחלטתי לשלוף אותה כאשר הוא עובד - יחף ועם סכין מתכת ... כן , כן אני יודע , ובכן הפקק קפץ ... בקיצור , נראה לי שהמפסק בסדר גמור.
חשוב לציין שאני יושב על רצפת פרקט אמיתי מעץ - לא למינציה.
Expert
פורסם: שישי 02 אוג',13 10:26
המגבר מחובר ישירות לקיר ללא מתווך ,אין התחשמלות מהמגבר בכל צורה שהיא , אבל יש רעש של - HUM עדין ויציב שלא היה והריוורב שהיה שקט ודומם עושה רעש יחסית חזק מעל השעה 10 - שוב , דבר שלא היה.
הסמפטום קיים בכל מגבר שניסיתי , חיבור הגיטרה לא משנה את העניין , למגע במיתרים לפעמים יש השפעה אבל זה כבר קשור לפיקאפים ולהשראה שלפעמים אני קצת קרוב למגבר , אבל לא על זה אני מדבר.
העניין הוא שההתחשמלות מתרחשת רק כאשר אני מחובר למגבר גיטרה - הווליום של הגיטרה פתוח ( אם סגור אין התחשמלות ) , ואני נוגע במקלדת המתכתית של - APPLE , או בכל מכשיר חשמלי אחר כמו החלק המתכתי של הפראמפ למשל , בקיצור אני סוגר איזשהו מעגל ואז מקבל זיץץץ .
אני לא משוכנע שהבנתי אותך ב - 100% אבל חשבתי לעשות דבר כזה , לנתק את כל המפסקים בארון ולפתוח רק את המפסק של חדר העבודה שלי כדי לבדוק שלא מדובר במקרר מזגן וכו' ... אני אסגור מעגל שוב באולפן ואראה אם זה עדיין קורה , אם כן אז מדובר או במשהו בחדר או בבניין ?
מה אומר ?