תפריט
שלום Anonymous ::: 2019, 11:27
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הספר החדש "סודות הבישול" העוסק במיקס
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (100) › תצורת הדפסה
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד
yoramilan
S.Supporter
הצטרף: 28 אוק' 01
הודעות: 4654
מיקום: country side
הודעה פורסם: שישי 20 דצמ',13 12:22   
הי דני
הספר אינו מופיע עדין בלינקים שציינת מלבד אצל שכטר (אגב, עדיף לתת לינק לדף המוצר עצמו ולא לצפות שאני אחפש אותו).
שם (בשכטר), הוא עולה 159, בעוד שבאתר הבית שלך המחיר 165.
זה כמובן פער קטנוני אם היה מדובר בשתי חנויות אבל מאד מהותי כשמדובר על חנות מול המו"ל עצמו. אני מצפה שהמחיר אצלך יתחרה מהותית, בכל חנות שגוזרת גם תיווך ושאר הוצאות. במילים אחרות, אם אינך יכול למכור במחיר יותר זול משכטר, אל תציע אותו למכירה כלל ותן לשכטר לעשות זאת.

הערה שניה נוגעת לתוכן הענינים.
לפרסם את תוכן הענינים זה שדרוג ביחס לספרים אחרים, ושדרוג חשוב ביותר. אני בהחלט מעונין לדעת מה יש בספר לפני שאני קונה אותו, אבל אם אתה משתמש בקיצורים, בדיחות פנימיות, רעיונות ספרותיים וכ"ו, במקום להקל עלי - סיבכת אותי.
כמובן שאינני מבקש שתערוך את הספר מחדש, אלא שתייצר מסמך אשר מפרט בקצרה מה מכיל כל פרק ותת פרק, ותפרסם אותו כאן, בפייסבוק ובאתר שלך. שתי דקות עבודה והרבה תועלת שיווקית והגינות מסחרית.
אינך יכול לצפות שאני אבין את הכוונה מאחורי "שירים מהלב" (עמ' 21) או "שלמות" (עמ' 38).
במקרה של קורא שאלו צעדיו הראשונים בשטח, גם מונחים יותר מכווננים בסגנון של "צר ורחב" (עמ' 126) משיגים את ההיפך.

הערה שלישית נוגעת לעתיד: לא קראתי את הספר, אפילו לא דפדתי בו עדיין, אז אני רק מעיר את מה שאני מניח שכתוב. בסוגיית ההצטיידות, לדבר במותגים או ערכים (נניח, מעבד מסוג זה וזה, או, תוכנת הקלטה זו וזו) מיד מכשיל את הספר במבחן הזמן. אין טעם בכלל לדבר על מכשור שבעוד פחות משנתיים יתכן ולא יהיה קים.
אני ספק, מה בכלל הצורך לעסוק בהצטיידות כשנושא הספר הוא יסודות הבישול.
כשאקרא, אולי אדע.

ולפני הכל - בהצלחה. מקווה שהספר ישיג את מטרתו (פרנסה, זו מטרה ראויה בהחלט) ויעמוד בשורה שווה אם לא לפני, ספרים מקבילים בתחום, מרחבי הגלוב - חלקם וותיקים ביותר ושעדין לא נס ליחם.
  koryto  
נציג עסק/מוסד/שירות
הצטרף: 10 ינו' 02
הודעות: 145
הודעה פורסם: שישי 20 דצמ',13 15:40   
אהלן יורם,

תודה על ההערות ועל ההתייחסות, ברור לי שהדברים נכתבו בגלל שזה חשוב לך!

מחירו של הספר 165 ש"ח בכל חנות, בדיוק כמו שמחירו של הספר "אמנות הרעש" הוא 350 ש"ח בכל חנות מאז שייצא לאור. כשרוכשים אותם אצלנו (בחנות המקוונת) המחיר כולל גם את עלויות המשלוח.
שכטר בחר על דעת עצמו לפרסם מחיר אחר, מתוך תרבות צרכנית שאינני שותף לה. תמחור הספר מצידי נעשה בבחינה עמוקה של התרומה של המידע לקורא, עלויות ייצור, זמן שהושקע בכתיבתו (כולה 6 שנים...), קהל היעד המצומצם, שפת הקודש ומשתנים נוספים שביניהם המצב הכלכלי הקשה שאליו נקלע רוב הציבור הישראלי ובעיקר אלו העוסקים באומנויות השונות.

פרסום החנויות ולא דף המוצר אצלם נוגע לחוסר הסבלנות מצידי להודיע לעולם שהספר קיים וניתן לרכישה. לא הייתה לי הסבלנות לחכות לכך שהחנויות המקוונות יכינו את עמוד הספר...

תוכן העניינים הוא הדרך למצוא בקלות כותרות לאורך הספר ללא כוונה מיוחדת מצידי להסביר את הרעיונות הכתובים בו. זו הדרך שבה אני מתקשר עם תלמידי ועם קוראי. גם השם "סודות הבישול" אינו מוצלח להגדרתך, אבל אני לגמרי שלם איתו (למרות הבעייתיות לקדם אותו בעולם שנשלט על ידי אלגורתמי חיפוש שאינם מסוגלים להבין את הרעיון שמאחוריו). בכל אופן אני לא מאמין שיש לי דרך להכין מסמך באורך שני עמודים שמסביר את רעיון הספר אחרת הייתי עושה זאת בשמחה, אינני מהעצלנים אחרת לא הייתי טורח לכתוב את הספרים (הייתי שמח לתלות בהם את פרנסתי אבל למציאות פנים אחרות). בכל מקרה חיכיתי שהספרים יגיעו לחנויות לפני שהודעתי שהם מוכנים בכדי שמי שזה עשוי לעניין אותו יוכל לדפדף בו לפני שיחליט לרכוש אותו.

לגבי נושא ההצטיידות, אני איתך לגמרי, קרא ותיווכח. אני מנסה להציג אמת אחרת לגבי עניין ההצטיידות, בעיקר בתקופה שבה ההצטיידות הפכה להיות חשובה יותר מהיצירה עצמה.

לסיום,
הנושאים המרכזיים בספר הם המיקס והמאסטרינג, אבל קשה מאוד להגיע למיקס ברמה נאותה כשמקורות הצליל מוקלטים ברמה שאינה מספקת. זאת הסיבה שאני מתייחס להקלטות בספר שמוקדש למיקס. מאחר והספר מיועד למוסיקאים ואנשי סאונד אשר יוצרים בסביבה הביתית, מצאתי לנכון להאיר גם בנוגע להצטיידות, בעיקר בגלל שהיום אנשים רוכשים פריטי ציוד גם מבלי שיבינו לשם מה הם נחוצים.

בכל אופן, קח בחשבון שהספר אינו כתוב בשפה אקדמית (אני מציין זאת מראש בכדי שלא תתאכזב מהדרך והשפה שבה בחרתי להעביר את הרעיונות), אלא בשפה מדוברת ופשוטה ככל הניתן, בעיקר בכדי שהקוראים יתעמקו ברעיונות ולא בהבנה התכנים.
_________________
www.record.org.il
www.recordshop.co.il
yoramilan
S.Supporter
הצטרף: 28 אוק' 01
הודעות: 4654
מיקום: country side
הודעה פורסם: שישי 20 דצמ',13 16:53   
שוב אני ושוב שלום.
זיהית נכון - אני מהטובים. אין לי כוונות להתנגח או לבקר. אני חושב שהתכלית היחידה להערות שלי היא הרצון שתצליח.

אשר למחיר - מקבל.

אשר לשם "סודות הבישול"... לא הבנתי למה אתה חושב שאני חושב שהוא אינו מוצלח (פרט אולי לכך שעד לפני חמש דקות חשבתי שזה "יסודות" הבישול והבנתי עכשיו אחרת), כך או כך, אינני חושב שזה שם לא טוב

לגבי תוכן הענינים: מטרתו של תוכן הענינים ברורה לי היטב.
אבל הדבר היסודי והבסיסי שאני עושה לפני שאני קונה ספר, זה לנסות להבין מה תוכנו. בעולם ההארד-קופי הישן והטוב, ולפני שקניתי ספרים באופן מקוון, הדרך לקנות ספר חדש עברה או בהמלצה ברורה של מישהו שאני סומך עליו, או הגעה פיזית לחנות הספרים ודפדוף ב"מבוא", "סיכום" ותוכן הענינים.
כיום, אנחנו יכולים לקנות ספרים מבלי לקום מהכסא. אבל את תוכן הענינים אני עדין מעונין לקרוא.
אם החלטת לעצב את תוכן הענינים מילולית כפי שבחרת (כלומר, עם סלוגנים מעורפלים למדי), אני מציע לך, בדיוק בשביל אנשים כמוני, ליצור עבור הספר קומוניקט קצת יותר מפורט מ-שתי פסקאות.
אני מציע לך לעבור על תוכן הענינים ולהוסיף משפט לכל תת-פרק ואת המסמך הזה, להוסיף לעמוד הפייסבוק ואף להטמיע אותו באתר שלך. שוב - לא יותר מאמצעי שיווקי די בסיסי
זה תהליך שלא אמור לקחת שש שנים אלא שש דקות. ואם אתה מעונין שאעשה זאת עבורך, אשמח מאד. (אני אפילו מוכן לשלם על המשלוח, ובמידה ואחליט שיש לי מה לעשות עם ספר כזה, אשמח לשלם לך את מלוא תמורתו #thankyou ).

ואני שוב חותם באיחולי הצלחה.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3
עמוד 3 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון