תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 00:53
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מיקום והצבה של פסנתר עומד
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  nimrod_wagner  
Expert
מיקום והצבה של פסנתר עומד
הודעה פורסם: שבת 12 מרץ,16 07:46   
שלום,

אני מתכנן לקנות בקרוב פסנתר עומד. יותר "לבית", אבל מטבע הדברים הוא יוצב באולפן הביתי שלי ואשמח אם יוכל לשמש בהקלטה.
אני מבקש המלצות בנוגע לאופן הצבתו: מרחק מהקיר, "ספוגים" בינו לבין הקיר, ישר או באלכסון? פונה לקיר כמקובל או - אם אצליח לפנות את המקום הדרוש - מה היתרונות של הצבה שלו הפוך, כלומר הלוח האחורי שלו פונה לחדר?
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 12 מרץ,16 12:08   
אין יתרונות כאלה או אחרים, ואין למקור אות כל כך מפורט, מורכב ואינטנסיבי כללי אצבע להצבה.

כמו כן, לא נתת פרטים על החלל כך שקשה להתייחס לחלק מהשאלות.

הנחת המוצא היא שאתה רוצה שהכלי יהדהד, אבל משך זמן ההדהוד שלו יהיה "נכון".
אתה מעוניין שכל טווח התדרים העצום של הכלי יצא החוצה (הייתי רושם "בצורה שווה ומאוזנת" אבל זה רק הטעם האישי שלי - יש כאלה שאוהבים אחרת).
ומשום שאתה מייעד את הפסנתר גם להקלטות, אתה מעוניין שהיחס הדינמי שלו ושל שאר מחוללי ההפרעה בחדר יהיו מאוזנים ונשלטים.

הרחקה של הפסנתר מהקיר (מחסום ההקרנה) שווה להפיכתו כנגד הקיר - זו אותה פעולה.
גל הקול שיוצא מהפסנתר צריך להתפתח ולעבוד. אורך הגל משתנה בין אזורים שונים של הפסנתר ואיכותו תקבע באיזה אופן.

ועל כן - ובהינתן שמדובר בכלי בעל השלכות עיצוביות / פונקציונאליות / נוחיות וכ"ו - פשוט הצב אותו בחלל ונסה לשחק עם ההצבה שלו עד שתתחיל לזהות שיפור, או לחילופין, להגדיר בעיה.

כל מה ששאלת לגבי ספוגים עונה על אותן השאלות.
ברגע שהפסנתר יהיה ממוקם ותוכל לנטר את הבעיות - ניתן יהיה למצוא פתרונות נקודתים.

תתחדש
  nimrod_wagner  
Expert
הודעה פורסם: שבת 12 מרץ,16 16:56   
אני עוד לא מתחדש, אבל "מתכונן" (זה אומר מארגן כסף, כן?). תודה על הכיוון.

אולפני הביתי מטופל, אולי לא בצורה הכי טובה אבל לפחות סביר, ואני לא שומע בו בעיות. אני יודע שהמוניטורים שלי מוציאים טיפה פחות בס ולוקח את זה בחשבון, פרט לזה מה שאני שומע כאן מתאים למה שקורה "בחוץ" על מערכות הגברה, שזה בעצם רוב הפעילות שלי. אז אולי יש בעיות קשות אצלי בחדר אבל אני לא מודע אליהן.

לענין של פונה לקיר / הפוך יש משמעות, פרט לאקוסטיקה, לאפשרויות הצבת מיקרופונים. ברור שאם אני שם מיקרופונים "בחדר" אז משנה רק איך הפסנתר נשמע בחדר, ולא משנה אם הוא צמוד לקיר או תלוי מהתקרה בדיוק באמצע. לעומת זאת, קרבה לקיר מסכלת הצבה של מיקרופונים קרוב ללוח התהודה.
UV
Supporter
הודעה פורסם: שבת 12 מרץ,16 19:50   
הפתרון שאני משתמש בו הוא גלגלים מיוחדים שמאפשרים הזזה קלה בלי פגיעה בכיוון. המתקינים קוראים לזה "גלגלי בית ספר" וזה לא זול, עלה לי משהו כמו 900 ש"ח כולל התקנה, אבל ייתכן שיש זול יותר. היתרון שלהם שהם כמעט לא מעלים את גובה הפסנתר וכך אין בעיה להשתמש בפדלים, וכמו שאמרתי, הזזה קלה בלי פגיעה בכיוון.

ככה אתה יכול לבצע הצבות שונות לפי מה שמתאים למצב.

העצה השנייה היא ימאהה U1, U2 או U3 - רוב הפסנתרנים שאני מכיר מאוד אוהבים אותם וקל להוציא מהם תוצאות טובות בהקלטה.
  nimrod_wagner  
Expert
הודעה פורסם: שבת 12 מרץ,16 19:58   
תודה יובל. הזזה שלא פוגעת בכיוון זה משהו שחשבתי שהוא בלתי אפשרי ואני שמח לשמוע שלא כך. נשמע שווה כל אחד מ-900 השקלים הנ"ל.

מעניין, שהתכוונתי ליצור פוסט נפרד על ענייני דגם הפסנתר הרצוי. קיבלתי כבר 3 המלצות מאנשי מקצוע על ימאהה (בעיקר U2). אני מאד לא אוהב את הפסנתרים האלה (יש להם מקלדות נהדרות, אבל הצליל תמיד מבריק ומתכתי מדי לטעמי). אבל כנראה שפסנתר שיהיה לטעמי וגם במצב ממש טוב ומעולה לא יהיה לכיסי. אז ראה נראה מה נעשה.

(מבחינת המקום והמראה הכי היה בא לי טוב ספינט, אבל כבר הבנתי שלא להתקרב)
UV
Supporter
הודעה פורסם: שבת 12 מרץ,16 20:30   
השארות הכיוון תלויה מאד גם בפסנתר, יש כאלה שכל דבר קטן מוציא אותם מכיוון וכאלה שפחות, אבל בגדול זה עובד. כמובן שווה להתייעץ עם איש מקצוע רציני בתחום הפסנתרים.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון