תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 16:08
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
יצירת פלייבק לשירים מקוריים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) › תצורת הדפסה
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  טיטו  
יצירת פלייבק לשירים מקוריים
הודעה פורסם: חמישי 30 יול',20 22:28   
יש לי לחנים מקוריים שלי ואני רוצה לדעת איך להתחיל לבנות את הפלייבק גם על ידי סינט' וגם בכלים חיים, ובכלל ממה להתחיל לבנות את הפלייבק
( יש לי את הכל בשביל להקליט את הכלים החיים וכן תוכנת לוגיק פרו בשביל הסינט' )
אשמח לתשובות על דרכי העבודה של מי שעשה זאת כבר.
shtik
תומך
הודעה פורסם: שישי 31 יול',20 00:24   
ממש בלתי אפשרי להנחות אותך מה לעשות צעד אחר צעד. אבל אם כן בכל זאת אנסה לעזור לך להתחיל ברמת התהליך, בהנחה שאת הצד הטכני אתה יודע לבצע או יכול בקלות ללמוד מסרטוני יוטיוב וכו', אני ממליץ לך לנסות ללכת בכיוון הנ"ל:

קודם כל, ייצר ערוץ קליק ונסה להגיע לטמפו נוח עבורך לביצוע של השיר (שירה וליווי).

אחר כך, ייצר שני ערוצים שבאחד מהם אתה מקליט כלי מלווה, ובשני שירה. זה יכול לקרות בו זמנית אבל כדאי להימנע ככל האפשר מזליגה של קליק או הכלי המלווה לתוך השירה ולהיפך. אז אתה יכול גם להקליט קודם את הכלי המלווה ואח"כ את השירה תוך כדי שימוש באוזניות.

כשסיימת, יש לך הקלטה של הביצוע הגולמי של השיר, השלד והמבנה שלו, מה שנקרא בשפה המקצועית "גייד" (guide).

מכאן, יש לך אפשרות להקליט או לתכנת כל כלי העולה על רוחך, לפי הסדר שמרגיש לך הגיוני. ז"א אם אתה יודע מה אמור להיות תפקיד התופים, הקלט או תכנת אותו כך שייתן לך את התמיכה הנכונה לטעמך לערוץ הגייד שהקלטת קודם. אם יש לך רעיון לגיטרה או לתפקיד סינת מעניין שהיה לך בראש, הקלט אותו קודם ואז תמשיך לכלי הבא. שם המשחק הוא להקליט בכל רגע נתון את הכלי שאתה יודע הכי בוודאות מה הוא אמור לנגן (לטעמך).

חשוב מאוד שכל כלי חדש שאתה מקליט יישמע לך טוב ביחד עם ערוץ הגייד שהקלטת בהתחלה, ועם שאר הכלים שהוקלטו (תופים/בס/גיטרות/סינטים וכו'). זה בסדר שבשלב מסויים תסגור את ערוץ הכלי המלווה שהקלטת בהתחלה ותישאר רק עם השירה ושאר הכלים החדשים. או במידה והוא צריך להישאר, אולי להקליט אותו מחדש כך שיתייחס לנגינה של שאר הדברים שהוקלטו. כך גם עם השירה.

ככל שאתה מתקדם, במידה ואתה מרגיש שיש צורך לשפר ביצוע של כלי כלשהו שפתאום מרגיש לא מתאים לפלייבק שהגעת אליו עד אותו רגע, הקלט אותו או תכנת אותו מחדש או שחק עם עריכות אודיו ומידי עד שהוא מרגיש "נכון" עם שאר השיר. אותו דבר לגבי השירה או כל דבר אחר.

בנוסף, ככל שתתקדם, שפר את הסאונד והמיקס כדי שתוכל להעריך נכון את העיבוד שעשית עד אותו רגע, ולא תסתבך עם דברים שלא יושבים טוב ביחד רק בגלל שהם חלשים/נבלעים/חזקים/משתלטים על המיקס.

עד שתגיע לתוצאה שמרגישה טוב ונכון ותומכת בשיר בצורה הכי טובה לטעמך.

בסופו של תהליך, יש לך ביד פלייבק שיצרת בעצמך לשיר שלך.

מקווה שזה עוזר לך להתחיל.

בהצלחה!
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון