פורסם: רביעי 15 ינו',03 19:07
שלום לכם חברים יקרים.
אני עובד על מוסיקה אלקטרונית באולפן הביתי שלי, כאשר צורת העבודה היא בעיקר עבודה על ערצוי מידי, על מספר סינתיסייזרים במקביל, מיקסוס על הקונסולה האנלוגית פלוס שימוש באפקטים (שליחה ב - UXA חזרה ל - RTU), כאשר יש קטעים במידי שמבחנתי גמורים, אני מקליט אותם למחשב כאשר צורת ההקלטה היא שליחת ערוץ בקונסולה ל - BUS אליו מחובר הכניסה של הכרטיס קול, במידה ויש על הערוץ המסוים אםקט אני מוסיף גם את האפקט לאותו BUS. הכרטיס קול בו אני משתמש הוא GINA 24/96. והתוכנה אליה אני מקליט היא הקיובייס 5.1 כך שאני מקבל את כל הערוצים שהיו במידי לערוצי אודיו וממשיך בעבודת אודיו נוספת בתוך הקיובייס.
ישנן מספר בעיות שאני נתקל, בהן דרושה לי עזרתכם:
כאשר אני מקליט אני מקבל היס יחסית גבוה מידי. שנית, נכון לעכשיו אני לא משתמש בקומפרסור לימיטר או גייט. הייתי רוצה המלצה על מכשיר שישמש כמתווך בין הקונסולה לכרטיס הקול , ובעזרתו אני אוכל להוריד את ההיס ולקבל צליל נקי ככל האפשר, וכן ישמש להקלטת הצליל בצורה אולטמטיבית מבחינת עוצמת הכניסה (נורמלייז + לימיטינג). חשבתי על ה - TC פיינלייזר, אך הוא דיי יקר ויש בו המון פונקציות שאני לא בטוח שאני צריך. הייתי רוצה את המלצתכם במכשיר שיוכל לעזור לי בעייה שתיארתי.כאשר החשוה מכל היא בעיית ההיס. אני יודע שאת חלק מהדברים אני יכול לעשות אחרי ההקלטה בעזרת פלגינים אך אני לא מאמין בלהקליט משהו לא טוב ואחר כך לסדר אותו, אלא להקליט מראש בצורה הטובה ביותר.
תודה מראש איתי
Supporter
פורסם: רביעי 15 ינו',03 19:25
מה שאתה מתאר קשור אולי לכיוון לא נכון של רגישות הכניסה בכרטיס הקול יחסית לעוצמת היציאה בקונסולה, אבל קשה לדעת ללא פרטים נוספים כמו סוג הקונסולה וסוגי הכניסות/יציאות בה ובכרטיס הקול. נסה לעקוב אחרי כל סאונד מרגע היוולדו ועד לרגע כניסתו חזרה להקלטה בכרטיס הקול - באיזה שלב מתווסף הרעש? נסה לדאוג שכל סאונד שנכנס לקונסולה יהיה בGAIN מתאים וודא תמיד שכל ערוץ (במיקסר הדיגיטלי של מערכת ההפעלה ובקונסולה) שאינו בשימוש יושתק. וודא גם שעוצמת הכניסה לאפקט שבו אתה משתמש מכוונת למקסימום לפני העיוות (עם טווח ביטחון) ועוצמת החזרה של האפקט לרמה הדרושה. לגבי קומפרסור, הוא עלול דווקא להדגיש היס קיים, כך שלא בטוח שזה מה שאתה צריך. למיטב הבנתי (המוגבלת משהו) במידי אתה יכול לקמפרס ע"י הוראות מידי פשוטות בסיקוונסר ללא צורך בפלאג-אינים.
פורסם: חמישי 16 ינו',03 04:06
קצת יותר על הציוד שאני משתמש בו, קונסולה של sound craft ghost כל המכשרים מחוברים לליין כאשר רגישות הכניסה עומד, על כולם, על מינוס 20dbu. למעשה רוב המכשרים אינם נמצאים על הווליום המכסימלי ובהם נכלל, VIRUS B, JP 8080, AKAI S5000, NORD MODULAR, YAMAHA EX5, SH101. האמת אני לא מבין גדול לגבי יחס האות היוצא של כל אחד מהמכשירים.
הכניסה של הכרטיס קול (gina 24/96) מחוברת ליציאה מהגרופים כך שאת ההקלטות אני עושה ע"י שליחת כל ערוץ בנפרד לקונסולה, מה שאמור לפתור לי את הבעיה של רעשים ממקומות אחרים, שזה אמור להיות ישירות מהליין להקלטה. מכשירי האפקטים mpx500 שבו ה -
INPUT TRIM הוא בווליום מכסימלי, והיציאות מהקונסולה נמצאות על חצי, כנ"ל הכניסות. המכשיר אפקטים השני הוא BOSS SE50 שבו ה- input נמצע על 0. במידה ויש אפקט על ערוץ, אני גם את האפקט שולח ל - grp להקלטה. בדרך כלל המיקס אצלי לא עובר את ה-0vu בקונסולה.
היציאות והכניסות בכרטיס קול נמצאות על האפשרות של 4dBU+
(קיימת גם האפשרות של 10dBV-). בניסוי שעשיתי נוכחתי לדעת שמספר גורמים משפיעים בעיקר על ההיס הגבוה והם: יציאות הערוצים של הג'ינה, ערוצי הוירוס :???: , והחזרות ממכשירי האפקטים. דבר נוסף שגיליתי, שמשפיע בצורה קיצונית מאד, הוא ששליחת מכשירי האפקטים ל - GRP גורמת להיס חזק מאד שחוזר מהג'ינה רק לערוצים 1+2. ככל הנראה זה הגורם העיקרי. ניסוי נוסף שעשיתי היה להעלות את הרגישות כניסה בקונסולה ל - 30- ולהגביר את ווליום המכשירים למכסימום כך שבעצם ווליום המיקס הכללי עלה ובכך יכולתי להשיג ווליום יותר חזק בכל כניסה.
יש פה דברים שלא כל כך מובנים לי, שכן אני לא מבין מה הקשר בין שליחת האפקטים לכרטיס קול דרך ה- GRP ובין כמות ההיס הנוראית שנוצרת שכן במיקס הראשי הם לא נמצאים ברמה כזאת. אולי אני יוסיף שהקיובייס אצלי נמצאת בזמן הקלטה במצב של monitoring global disable כדי למנוע פידבקים למינהם. אני מקווה שהכל פה לא יצא סלט ואוכל לקבל עזרה ולהגיע לסאונד נקי.
תודה מראש איתי (מצטער על האורך).
נ.ב
בניסוי נוסף נתקבלו הממצאים הנ"ל
ה lexucon mpx 500 גורם גם כן לרעש רב (הפסיק כאשר ביטלתי את הכניסה שלו או כאשר לחצתי על כפתור ה RUNING = BYPASS
כאשר כל הכניסות על CUT עדיין יש רעש חלש שמתבטל לגמרי במידה ואני לוחץ על SOLO בכל מקום שהוא :???:
פורסם: חמישי 16 ינו',03 19:20
לצערי זה יחכה כמה ימים (יש לי ללמוד למבחן רצחני בפיזיולוגיה)
ראובן אני ניסיתי לימצא את הדברים שכתבתה לגבי אדמות וחשמל ולא מצאתי /במידה וניסית להוסיף לינק זה לא עבד
כמו שציינתי הכל ידחה בכמה ימים אבל בהקדם אני יכנס באמ אמא של הקרביים של האולפן
ואחזור עם ממצאי הניתוח
כרגיל המון תודה על היחס אתה-> :angel:
איתי
פורסם: שלישי 06 מאי,03 23:20
טוב, אמנם לקח הרבה זמן ופירקתי את כל האולפן לגורמים כדי לאתר את בעיית ההרקה שגרמה לי לזמזום הקל. אני מדווח על הממצאים, מאחר ואולי אנשים נוספים יתקלו בבעיה דומה.
ספק הכוח של הקונסולה, המגבר ומספר מכשירים נוספים ישבו על אותו ה - rack, ספק הכוח גרם לבעיה שעברה לכל שאר המכשירים על ה - rack, הפיתרון היה להעמיד את ספק הכוח על הרצפה ללא מגע עם מכשירים נוספים !
תודה לכל מ שניסה לעזור
יום עצמאות שמח
איתי