ReuvenM : |
ועוד בקטנה, כנראה שוב טעות סופר - במהפך הטכנולוגי הזה לא מדובר באלגוריתמים. |
אוקיי... אז מה זה כן ? (שאלה שהרוב פה יוכלו להיעזר בתשובה אליה כדי לעכל את המהות האמיתית).
האם מדובר באיבר אורגני שמייצר החלטות ? (גילוי נאות : אחרי 25 שנה של התעניינות בפסיכולוגיה ומדעי המוח, כולל קריאה של ספר שנגנז ולמזלי הספקתי להוריד את ה-PDF ולהדפיס אותו...ספר שנותן הצצה הכי "מתודית" שידוע לי, ואולי גם בכלל, על תהליך קבלת החלטות - אני עדיין לא מבין איך התהליך הזה קורה במוח. אני יודע שזה אותות חשמליים - שוב, מטריקס... - אני רק יודע שיש פשוט כל כל הרבה משתנים בנושא הזה, החל מהגנטיקה שלנו, דרך המבנה האורגני של המוח, דרך סביבת הגידול שלנו, דרך הזיכרון (הקצר וארוך הטווח), דרך הסביבה האינטלקטואלית שלנו, דרך התזונה שלנו... ועוד עשרות, מאות ואלפי משתנים)
עכשיו, אם נלך להגדרה היבשה של אלגוריתם : "אלגוריתם הוא דרך שיטתית וחד-משמעית לביצוע של משימה מסוימת, במספר סופי של צעדים" - ונשים מולו "למידת מכונה"... אתה בעצם אומר לי שמכונה יכולה ליצור בעצמה זכרונות (שלא קיימים), התנסויות פיזיות בעולם הפיזי (שלא קיים), שהומרו לזכרון כללי ומאופסנות במוח היכנשהו (התנסויות שלא קיימות), לעשות אבסטרציה מדיציפלינה אחת לאחרת בצורה שהיא לא "שיטתית, בעלת מספר סופי של צעדים" .... ועוד ועוד.
אני לא בא לשאול שאלות קיטבג, אני באמת מנסה להבין (אגב, מעניין אם AI מסוגל ליצר המשגה כמו "שאלת קיטבג" ? אם כן, אני מסיר את הכובע...).
אגב, סתם בעניין המטריקס : אנשים אולי לא מודעים אבל האחים וואשאבסקי (עכשיו אחיות... ) חזו את העתיד (בלי מרכאות - פשוט הלכה למעשה) הרבה הרבה לפני שמישהו בכלל חלם לחשוב על כל מה שהם דחפו לסרט הזה (ולא, זה לא סרט מדע בדיוני רגיל - הוא הרבה הרבה הרבה יותר מזה). כל כך הרבה דברים שהם הגו בזמנו נהפך למציאות של היום... רק נשאר לקוות שהמציאות הסופית לא תהיה זהה... למי שזוכר (או לא מכיר) הנה הנאום של מורפיוס בתוך מה שנקרא "המבנה" (The Construct) :
MORPHEUS : We have only bits and pieces of information.
But what we know for certain is that in the early 21 st century... ...all of mankind was united in celebration.
We marveled at our own magnificence as we gave birth to AI.
NEO : AI ? You mean artificial intelligence ?
MORPHEUS : A singular consciousness that spawned an entire race of machines.
We don't know who struck first, us or them. But we know that it was us that scorched the sky...
https://youtu.be/O5b0ZxUWNf0
אגב, בהערת שוליים, קראתי לא ממזמן על תוכנת AI ש-"סירבה פקודה".
אמרנו מטריקס, או לא ?...
מיקס זה מיקס, אתם מיקסרים או שאתם קוף.
פשוט.
(מייקל בראואר)