תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 03:15
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
  ReuvenM  
Administrator
הודעה פורסם: שני 27 פבר',23 12:35   
Shpiz :
ממליץ לכולם לנסות את ChatGPT אפשר להרשם ולהשתמש בחינם. זה פותח את העיניים לגבי היכולות של הבינה המלאכותית.

ממליץ בתור התחלה, מה גם שאפשר לבקש ממנה להגיב כאן במקומכם (ולציין זאת במענה), או סתם רעיונות לשירים, מהלך אקורדים או כל דבר שדורש לשבור את הראש #sorry
הודעה פורסם: שלישי 28 פבר',23 11:29   
DrDataMiner :
אני חושב שנכון לעכשיו יתקיים משפט שקראתי בקשר למקצועות שהולכים להיעלם,
וזה יהיה נכון בתקופה הקרובה (שיכולה להיות תקופת מעבר או שזו תהיה תקופה
שתשאר בפאזה הזו לזמן בלתי ידוע). המשפט הזה מדבר על מעצבים גראפיים
אבל הוא נכון לכל מקצועות היצירה :

ציטוט:
ציטוט:
במקביל - מעצבים גרפיים יוכלו להיעזר בתוכנה להשראה, ולא כתחליף לעבודתם היצירתית.

מציע לך לחפש קצת על תוכנה בשם Mid-Journey. זאת בינה מלאכותית שיכולה לייצר תמונות ברמה מאוד גבוהה בכול סגנון שאתה רק רוצה, מקומיקס עד לסופר-ראליסטי. כל זה נעשה רק באמצעות הזנת טקסט. זה עדיין לא מושלם אבל אפשר להגיע איתה לתוצאות מאוד טובות אפילו מצויינות. לדעתי בקרוב מאוד המקצוע הזה יעלם.
DrDataMiner
Expert
הודעה פורסם: שלישי 28 פבר',23 12:02   
shpitz_yl :
מציע לך לחפש קצת על תוכנה בשם Mid-Journey. זאת בינה מלאכותית שיכולה לייצר תמונות ברמה מאוד גבוהה בכול סגנון שאתה רק רוצה, מקומיקס עד לסופר-ראליסטי. כל זה נעשה רק באמצעות הזנת טקסט. זה עדיין לא מושלם אבל אפשר להגיע איתה לתוצאות מאוד טובות אפילו מצויינות. לדעתי בקרוב מאוד המקצוע הזה יעלם.

shpitz_yl :
DrDataMiner :
אני חושב שנכון לעכשיו יתקיים משפט שקראתי בקשר למקצועות שהולכים להיעלם,
וזה יהיה נכון בתקופה הקרובה (שיכולה להיות תקופת מעבר או שזו תהיה תקופה
שתשאר בפאזה הזו לזמן בלתי ידוע). המשפט הזה מדבר על מעצבים גראפיים
אבל הוא נכון לכל מקצועות היצירה :
ציטוט:
ציטוט:
במקביל - מעצבים גרפיים יוכלו להיעזר בתוכנה להשראה, ולא כתחליף לעבודתם היצירתית.

הסתכלתי בתמונות בחיפוש GOOGLE.
לא יודע... התוצאות - טכנית - מרשימות ביותר.
אבל הרעיון הכללי שוב מחזיר אותי לדברים שאמרתי קודם : נראה שהאלגוריתם מכוון (כרגע. שוב : כרגע) לתוצאות שהן שעאטנז אוּבֶּר-ריאליסטי. מגניב, מחולל "אוּווו" ו-"האאא" אבל זה מעמיס את המוח. התמונות האלו מזכירות לי את הסקצ'ים
של המעצב הגראפי של הסרט "מטריקס" הראשון (מצויר ידנית, אגב) מלפני 25 שנה. אני (עדיין. שוב : עדיין) לא מתרשם עמוקות. אולי זה הגיל, אולי הווייב... אבל אני מחכה לשמוע שיעיף לי את הסאב.
בוא אספר לך סיפור קטן : אבא שלי צייר חובב בפנסיה. התמונות שלו לא מתקרבות אפילו מבחינה ביצוע טכני ומבחינת רמת המורכבות....
... והייתי לוקח אותן בלי למצמץ.
רבאק, אני מרגיש עכשיו כמו דאיי-הארד של אנאלוג - מול פלאגים #biggrin
ציטוט:
לדעתי בקרוב מאוד המקצוע הזה יעלם.

עם זה אני נוטה להסכים. לא יודע כמה הבקוב הזה יהיה - רק שהוא יהיה.
מיקס זה מיקס, אתם מיקסרים או שאתם קוף.
פשוט.
(מייקל בראואר)
  ReuvenM  
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 28 פבר',23 17:34   
Dataminer :
רבאק, אני מרגיש עכשיו כמו דאיי-הארד של אנאלוג - מול פלאגים

מסכים איתך לגמרי במשפט הזה, וזה מזכיר לי, למרות שהזהרתי בדברי בהתחלה, התרשמות של תוצאות עליהום (כולם מתנפלים להתנסות), חלקן בתוליות וחלקן מגניבות-טרנד, שהיו מעידן עידנים בזמן מעברי טכנולוגיה.

אגב, ציירים, יצא כלי AI שהם משתמשים בו לתמיכה/החלטות בזמן שהם ממש מציירים. לא שונה מהצ׳אט ועד כלים יותר מתוחכמים למוזיקאים, ואלה רק ההתחלה.

ועוד לגבי התרשמות [ראשונית] מתוצאות - לא חסרים קטעים מוזיקליים שנשמעים אותו דבר או חבוטי ׳השראה׳ ואפילו מושאלים בסתר - עוד לפני עידן הב״מ וזה ממשיך גם עכשיו. AI יכול לעזור גם כאן בהחלטות.

ועוד בקטנה, כנראה שוב טעות סופר - במהפך הטכנולוגי הזה לא מדובר באלגוריתמים.
הודעה פורסם: שלישי 28 פבר',23 19:36   
ReuvenM :
ועוד בקטנה, כנראה שוב טעות סופר - במהפך הטכנולוגי הזה לא מדובר באלגוריתמים.

אוקיי... אז מה זה כן ? (שאלה שהרוב פה יוכלו להיעזר בתשובה אליה כדי לעכל את המהות האמיתית).

האם מדובר באיבר אורגני שמייצר החלטות ? (גילוי נאות : אחרי 25 שנה של התעניינות בפסיכולוגיה ומדעי המוח, כולל קריאה של ספר שנגנז ולמזלי הספקתי להוריד את ה-PDF ולהדפיס אותו...ספר שנותן הצצה הכי "מתודית" שידוע לי, ואולי גם בכלל, על תהליך קבלת החלטות - אני עדיין לא מבין איך התהליך הזה קורה במוח. אני יודע שזה אותות חשמליים - שוב, מטריקס... - אני רק יודע שיש פשוט כל כל הרבה משתנים בנושא הזה, החל מהגנטיקה שלנו, דרך המבנה האורגני של המוח, דרך סביבת הגידול שלנו, דרך הזיכרון (הקצר וארוך הטווח), דרך הסביבה האינטלקטואלית שלנו, דרך התזונה שלנו... ועוד עשרות, מאות ואלפי משתנים)

עכשיו, אם נלך להגדרה היבשה של אלגוריתם : "אלגוריתם הוא דרך שיטתית וחד-משמעית לביצוע של משימה מסוימת, במספר סופי של צעדים" - ונשים מולו "למידת מכונה"... אתה בעצם אומר לי שמכונה יכולה ליצור בעצמה זכרונות (שלא קיימים), התנסויות פיזיות בעולם הפיזי (שלא קיים), שהומרו לזכרון כללי ומאופסנות במוח היכנשהו (התנסויות שלא קיימות), לעשות אבסטרציה מדיציפלינה אחת לאחרת בצורה שהיא לא "שיטתית, בעלת מספר סופי של צעדים" .... ועוד ועוד.

אני לא בא לשאול שאלות קיטבג, אני באמת מנסה להבין (אגב, מעניין אם AI מסוגל ליצר המשגה כמו "שאלת קיטבג" ? אם כן, אני מסיר את הכובע...).

אגב, סתם בעניין המטריקס : אנשים אולי לא מודעים אבל האחים וואשאבסקי (עכשיו אחיות... #confused) חזו את העתיד (בלי מרכאות - פשוט הלכה למעשה) הרבה הרבה לפני שמישהו בכלל חלם לחשוב על כל מה שהם דחפו לסרט הזה (ולא, זה לא סרט מדע בדיוני רגיל - הוא הרבה הרבה הרבה יותר מזה). כל כך הרבה דברים שהם הגו בזמנו נהפך למציאות של היום... רק נשאר לקוות שהמציאות הסופית לא תהיה זהה... למי שזוכר (או לא מכיר) הנה הנאום של מורפיוס בתוך מה שנקרא "המבנה" (The Construct) :

MORPHEUS : We have only bits and pieces of information.

But what we know for certain is that in the early 21 st century... ...all of mankind was united in celebration.

We marveled at our own magnificence as we gave birth to AI.

NEO : AI ? You mean artificial intelligence ?

MORPHEUS : A singular consciousness that spawned an entire race of machines.

We don't know who struck first, us or them. But we know that it was us that scorched the sky...

https://youtu.be/O5b0ZxUWNf0

אגב, בהערת שוליים, קראתי לא ממזמן על תוכנת AI ש-"סירבה פקודה".
אמרנו מטריקס, או לא ?...
מיקס זה מיקס, אתם מיקסרים או שאתם קוף.
פשוט.
(מייקל בראואר)
  ReuvenM  
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 28 פבר',23 20:44   
טוב, אני מבין שזה ויכוח לשם התנצחות אז אני מרים ידיים. כל התשובות ברשת.
אני כאן רק לעזור למוזיקאים בעידן החדש ואין לי כוח וזמן להתפלספות.
מצטער #sorry
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,23 14:36   
ציטוט:
נראה שהאלגוריתם מכוון (כרגע. שוב : כרגע) לתוצאות שהן שעאטנז אוּבֶּר-ריאליסטי. מגניב, מחולל "אוּווו" ו-"האאא" אבל זה מעמיס את המוח. התמונות האלו מזכירות לי את הסקצ'ים
של המעצב הגראפי של הסרט "מטריקס" הראשון (מצויר ידנית, אגב) מלפני 25 שנה. אני (עדיין. שוב : עדיין) לא מתרשם עמוקות. אולי זה הגיל, אולי הווייב... אבל אני מחכה לשמוע שיעיף לי את הסאב.

ואשובסקי עשו ל "Serial Experiments Lain" (מ 1998) ול "Ghost in the Shell" (מ 1995) "שעאטנז אוּבֶּר-ריאליסטי" שקראו לו "The Matrix"
וכמו שראובן אמר:
ציטוט:
לא חסרים קטעים מוזיקליים שנשמעים אותו דבר או חבוטי ׳השראה׳ ואפילו מושאלים בסתר - עוד לפני עידן הב״מ וזה ממשיך גם עכשיו. AI יכול לעזור גם כאן בהחלטות.

אז האלגוריתם "המלאכותי" הזה מתנהג דיי דומה לבני אנוש.
shpitz_yl
תומך
הודעה פורסם: חמישי 02 מרץ,23 11:10   
פודקאסט שמועבר כולו ע"י בינה מלאכותית

ציטוט:

Hacker FM is a fully AI generated podcast, released daily, featuring the latest hacker news.
The hosts are Laura and Zod, both of whom are AI generated personalities, though there are humans in the background making sure that everything is running smoothly.

ReuvenM  
Administrator
הודעה פורסם: ראשון 05 מרץ,23 19:03   
חזק #thumbsup זה הרדיו הבא, ובקרוב גם יוחלפו מגישים ותוכניות ב״טלוויזיה״
הודעה פורסם: ראשון 05 מרץ,23 19:06   
הנה עוד:
מטורף! שילוב של בינה מלאכותית עם פלגין, מאפשר המרת קול (וכל צליל) לכלי נגינה

ממליץ לעקוב אחר כתבות בתחום, שהגיע אלינו כמו מתנה משמיים, בעמוד הראשי של אקט ובכלל בעמוד הפייסבוק שלנו

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6   הבא
עמוד 3 מתוך 6

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון