תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 04:48
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
ravitzj
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 06 מרץ,23 05:33   
וואו איזה כייף,מדויק ולא מכונתי.
אני מקשישי אקט שניגן את מה שיש היום ,בפורמט מידי,
זה היה נורא אז,איחורים,צלילים לא קשורים.
סחטיין על בינה. #clap
הודעה פורסם: שני 06 מרץ,23 11:54   
ReuvenM:
ציטוט:
שילוב של בינה מלאכותית עם פלגין, מאפשר המרת קול (וכל צליל) לכלי נגינה

הפלאג שבכתבה הנ"ל מזכיר לי משהו שהייתי עושה עוד ב 90's
לוקח מולטיאפקט לחשמלית (ZOOM במקרה שלי), על דיסטורשן אובר דריב דיליי ורוורב..
מזין את ערוץ המיקרופון בלייב, ושר.. גיטרה! (היה נדרש לשיר בקול של חתול בערך..)
אחלה סולואים יצאו ככה! ורק מנוסים זיהו שזה לא גיטרה של ממש, וזה בלי בינה חוץ מהבינה שלי
#thumbsup
shpitz_yl
תומך
הודעה פורסם: רביעי 08 מרץ,23 00:59   
ReuvenM :
מה גם שאפשר לבקש ממנה להגיב כאן במקומכם (ולציין זאת במענה), או סתם רעיונות לשירים, מהלך אקורדים או כל דבר שדורש לשבור את הראש #sorry

לדעתי זאת אחת הסכנות של ה-AI. היא הולכת להפוך אותנו ליותר עצלנים ומטומטמים ופחות יצירתיים.
  ReuvenM  
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 08 מרץ,23 19:08   
ומה עשה לנו המחשב.. וגוגל... והסמארטפון ותוכנות ההקלטה והפלגינים #biggrin אמרו גם עליהם שהם יהפכו אותנו לעצלנים. אני רואה שרק התלהבנו והמשכנו הלאה.
כל אלה והבינה גם יחד, בתור התחלה הם חוסכים לנו הרבה זמן, בתור המשך - לא צריך לפחד מהעתיד, הוא מאוד מבטיח ולא מגיע משום מקום, אנחנו יוצרים אותו, במקום זאת צריך להתלהב ולאמץ, ולנצל לתועלת.
הודעה פורסם: רביעי 08 מרץ,23 22:22   
ReuvenM :
ומה עשה לנו המחשב.. וגוגל... והסמארטפון ותוכנות ההקלטה והפלגינים #biggrin אמרו גם עליהם שהם יהפכו אותנו לעצלנים. אני רואה שרק התלהבנו והמשכנו הלאה.

אני לא מסכים איתך, הפכנו להיות יותר עצלנים ושטחיים. דווקא בגלל שהכל כל כך קל אז כבר אין חדשנות יצירתית במוזיקה. בין שנות ה-60 ל-90 הטכנולוגיה דווקא האיצה את היצירתיות וכתוצאה מזה התפתחו הרבה סגנונות מוזיקלים חדשים. משלב מסויים הטכנלוגיה התחילה להעביר אותנו למין תהליך של דגנרציה ודווקא להזיק ליצירתיות ואפשר לראות שכבר אין התפתחות מוזיקלית אלא פשוט חקיינות של מה שהיה בעבר רק עם סאונד שונה. כתוצאה מהסמארטפונים והרשתות החברתיות איבדנו את הסבלנות ואת יכולת הקשב וזאת כנראה אחת הסיבות לאלימות הגואה ולקיטוב העמוק בחברה המערבית (שכיום אנחנו רואים התפוצצות שלו בארץ אבל העמקת הקיטוב בין שמאל וימין זה טרנד עולמי או יותר נכון מערבי).

צריך להבין שמבחינה היסטורית ההתקדמות הטכנולוגית המואצת מאז המהפכה התעשייתית היא חסרת תקדים, במשך מאות אלפי שנים ההתקדמות של המין האנושי הייתה מאוד מאוד איטית. לחשוב שאנחנו יכולים להבין איך הטכנולוגיה תשליך על העתיד רק על סמך שלושת העשורים האחרונים זה טעות. גם ההסתמכות על המיתוס של הקדמה היא שגויה מכיוון שאפשר גם ללכת אחורה וכבר היו תרבויות שאיבדו את היכולות שהן פיתחו.

אני אישית לא אדם שמפחד מטכנולוגיה והעניין של ה-AI דווקא מאוד מסקרן ואפילו מלהיב אותי. אבל אני לא יכול להתעלם מהנזקים העמוקים שהטכנולוגיה העכשווית עושה לנו, אני כבר רואה איך היא מחרפנת אותנו ולדעתי ה-AI תקח את זה לרמות חדשות. אני מאמין שאם אנחנו כחברה לא נשכיל לשים לה גבולות ולחנך את הילדים והנוער וגם את התאגידים ובעלי האינטרסים להשתמש בה בצורה מושכלת אז היא תגרום נזק מאוד מאוד קשה לחברה שלנו.
  ReuvenM  
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 08 מרץ,23 23:27   
עובדים גם על זה. Aligment.
וזה לגמרי לא רק במוזיקה או אמנות, כמעט כל מקצוע או עיסוק, ואפילו תחביב, עובר הקפצה רצינית עכשיו. ורק התחלנו.
אם במוזיקה הזכרת ירידה באיכות, זו הזמינות לכולם שעושה את זה. אני מאמין שלא משנה מי ואיך, אם יש לזה קהל, זה מצרך לגיטימי כמו כל מוצר. אולי אנחנו קצת מקנאים לתקופה שלנו.
בתחומים אחרים, כמו רפואה, AI זו מהפכה לטובת הכלל, לאו דווקא רק לרופאים. הזמינות גם. וגם כאן אני מאמין שזה לא הופך את הרופאים לעצלנים, כל עוד התוצאה של שילוב בינה מלאכותית מעניק תוצאה מהירה וטובה יותר מכמה רופאים ביחד. אולי רופא אמבולטורי הפך עצלן מהרגע שחדר למשרדו מחשב ומאז נוגע יותר במקלדת במקום במטופל.

למה ללכת לספרייה במשך ימים כדי ללקט חומר, במקום למצוא אותו תוך שניה באמצעות AI. פשוט יש לך יותר זמן פנוי ואפשר להתקדם מהר יותר.

כמה רופאים ועורכי דין יהיו מיותרים בקרוב? קרוב למספר המוזיקאים שלא יוכלו להציע משהו טוב יותר עם בינה מלאכותית.
אין סיבה לדאגה. באמת שאין.
הודעה פורסם: רביעי 08 מרץ,23 23:37   
שאלתי אותה (סתם להדגמה):
ציטוט:
האם השימוש בבינה מלאכותית יגרום לאנשים להיות עצלנים יותר בעבודה?

וזה קיבלתי:
ציטוט:
לא בהכרח. השימוש בבינה מלאכותית עשוי להפוך את העבודה של האנשים לפחות מסורתית ויותר אפקטיבית ויעילה, אבל זה לא אומר שהאנשים יהיו עצלנים יותר. במקום זה, הם עשויים להתמקד במשימות יותר מתאימות לכישוריהם ולתרומה היותר חשובה שלהם לעבודה.

כמו כן, השימוש בבינה מלאכותית עשוי להפחית את העומס המנטלי והפיזי של העובדים על משימות מסוימות ובכך לסייע להם להתמקד ולבצע משימות יותר מורכבות וטכניות. כלומר, הם לא יצטרכו לבזבז זמן ומאמצים על משימות פשוטות וחסרות אתגר.

בסיכום, השימוש בבינה מלאכותית לא יגרום לאנשים להיות עצלנים יותר בעבודה, אלא יעזור להם להתמקד ולבצע משימות מורכבות יותר ביעילות ובצורה חכמה יותר.

ציטוט:
מעבר לכך, יש לציין כי השימוש בטכנולוגיות חדשות עשוי לעורר יצירתיות וחדשנות במציאת פתרונות חדשים ובשיפור הביצועים בתחומים שונים. לכן, השימוש בבינה מלאכותית לא אמור לגרום לאנשים להיות עצלנים יותר, אלא לעורר אותם לפתור בעיות בצורות חדשות וחדשניות.

לא רעה הבינה הזו #smile
הודעה פורסם: חמישי 09 מרץ,23 02:18   
ReuvenM :
לא רעה הבינה הזו

ברור, היא משוחדת. אבל אם תתווכח איתה ותיקח אותה לקצה היא תתחיל לטעון טיעונים מעגליים או שבמקרים מסויימים היא תודה שהיא לא באמת יודעת.

אני חושב שהמחלוקת בנינו לא נעוצה בנוסטלגיה מצדי אלא בראיית עולם שונה. תועלתנות לעומת רוח. אתה מראה את התועלת החומרית שיש בטכנולוגיות החדשות ואני רואה את הסכנות הנפשיות. אז נכון שמבחינת רפואה והרבה דברים אחרים הטכנולוגיה הזאת תעזור, אבל מבחינה נפשית גם במישור האישי וגם במישור החברתי הנזקים שהיא תעשה רק יחריפו את הנזקים שהסמארטפונים עושים ונראה לי שמבחינת אנשי מקצוע אין חולק שהסמארטפונים והרשתות החברתיות עשו נזקים כבדים. הטכנולוגיה בעצם גורמת להאצה של תהליכים ובגלל שהפכנו ליותר שטחיים אז אין לנו את העומק ואת אורך הרוח להתמודד עם זה ולכן זה לאט לאט מפורר אותנו . אולי אני טועה אבל אני אישית מרגיש שאני רואה את החברה המערבית בתהליכים של פירוק.

בכלל, אני לא חושב שהבעיה היא בהכרח בטכנולוגיה עצמה אלא בבעלי ממון תאבי בצע שמשתמשים בטכנולוגיות האלו בכדי למקסם רווחים וגורמים לכלל הציבור להתמכר לשטויות שמטמטמות אותם ומחלישות אותם וגורמות להם להיות עבדים לסיפוק המהיר, לקבל הכל כאן ועכשיו. ללא קוד אתי וחיבור לרוח אז ה-AI בצירוף הטכנולוגיות הקיימות יקחו אותנו למקומות אפלים. יכול להיות שאני טועה אבל הסכנה היא נוכחת וקיימת ולהתעלם ממנה זו תהיה לדעתי טיפשות.
  ReuvenM  
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 09 מרץ,23 08:07   
אין כאן חילוקי דעות כלל. המודעות שלנו לסכנות חשוב שתתקיים.
הודעה פורסם: חמישי 09 מרץ,23 15:43   
ציטוט:
shpitz_yl: אני אישית לא אדם שמפחד מטכנולוגיה והעניין של ה-AI דווקא מאוד מסקרן ואפילו מלהיב אותי
אבל אני לא יכול להתעלם מהנזקים העמוקים שהטכנולוגיה העכשווית עושה לנו, אני כבר רואה
איך היא מחרפנת אותנו ולדעתי ה-AI תקח את זה לרמות חדשות. אני מאמין שאם אנחנו כחברה
לא נשכיל לשים לה גבולות ולחנך את הילדים והנוער וגם את התאגידים ובעלי האינטרסים להשתמש בה
בצורה מושכלת אז היא תגרום נזק מאוד מאוד קשה לחברה שלנו.

תמיד התפעלתי מאלו שפעם בשבוע עושים "שבת" ויום וחצי לא פותחים מחשב, סמארטפון..
משתמשים בספרים מודפסים.. ומדברים באופן בלתי אמצעי..
נותן סוג של פרספקטיבה אם תרצו, בתוך הר הטכנולוגיה שסביבינו אם חכמה ואם טיפשה.
רק אומר
 הגב לנושא
   ראשי » כתבות נושא ומדריכים

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6   הבא
עמוד 4 מתוך 6

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון