תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 07:08
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
עזרה בהצבת מיקרופונים ו-eq בהופעות
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (140) › תצורת הדפסה
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA
  djeldad  
עזרה בהצבת מיקרופונים ו-eq בהופעות
הודעה פורסם: שני 17 אפר',23 23:06   
אהלן חברים, אשמח לחכמת ההמונים.
אחרי שחליתי קשות בקורונה, זיכרוני נמחק חלקית, ולאט לאט אני חוזר למה שהייתי לפני.

בגדול אני ישמח אם לידע בנושא הצבת מיקרופונים לתופים (איפה מציבים וכמה מיקרופונים צריך)
כמו כן אותה שאלה לגבי גיטרה קלאסית, כלי נשיפה.. וגם רוצה לדעת איזה תדרים שהם בגדר חובה להוריד בתופים, גיטרה וכלי נשיפה.

אם יש למישהו מכם חוברת בנושא סאונד pa אני אשמח לקבל.
תודה לעוזרים.
UV
Supporter
הצבה ואי קיו בהופעות
הודעה פורסם: חמישי 04 מאי,23 07:24   
קודם כל ברוך רופא חולים.

אחר כך, האם עבדת בעבר בתחום כטכנאי סאונד בהופעות?

אם כן - אתה בטח יודע את מה שאומר עכשיו, שזה לא כל כך עובד עם ״מתכונים״ מהסוג הזה. פשוט צריך לעבוד יחד עם מישהו וללמוד (מחדש) תוך כדי עבודה. אמנם זה אטי אבל אני לא חושב שיש דרך אחרת.

דברים שיכולים לעזור:

לא להתבייש לשאול נגנים ״איך אתה שם את המיקרופון בדרך כלל״? אם שואלים בדרך הנכונה הם לא יראו בזה חוסר ביטחון אלא להיפך, סאונדמן שמעריך את דעתם ומוכן להקשיב. תמיד אפשר לשנות אם זה לא עובד.

לעבוד בהתחלה בהופעות קטנות יותר ופשוטות

להקשיב תמיד עם השאלה - מה אני שומע ומה (אם בכלל) צריך להוסיף. רלוונטי מאד לתופים וכלי נשיפה חזקים במקומות קטנים.

לגבי תדרים - משהו די קבוע זה חיתוך של נמוכים שלא רלוונטיים לכלי.
פיקאפים של גיטרות אקוסטיות / קלאסיות - לעתים קרובות הנחתה של תדרים (היי-מיד וגבוהים) שגורמים לכלי להישמע צורם וצעקני, רק לשים לב שזה לא ״מעלים״ אותו בתוך מיקס צפוף.

לפי ההגיון הזה אפשר להמשיך אבל כמו שאמרתי ״מתכונים״ זה רק נקודת מוצא וצריך גם להיזהר מהם.

לגבי תופים, באופן אישי אני מאד אוהב להציב רק 4 קווים (אוברהדים סנר וקיק) וזה עובד לי כמעט תמיד בסוג ההופעות שאני מגביר, כאשר האוברהדים נמוכים יחסית ונותנים חלק משמעותי מהתמונה הכללית של הסט. אתה צריך לבדוק אם זה מתאים לך.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון