תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 02:46
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
  RuthPeleg  
מתלבטת לגבי קניית מקרופון קונדנסר לשירה ולדיבוב
הודעה פורסם: חמישי 08 פבר',24 02:15   
אז אחרי שבדקתי מקרופון קונדנסר אחר במערכת שלי ונכחתי לראות שה-nt1a שלי בן יותר מעשרים שנה עושה קרחצים אקראיים מדי פעם אבל קונדנסר אחר שהשאילו לי לא עושה, ולמיטב הבנתי במחירים האלו לא שווה לקחת מקרופון לתיקון, החלטתי לקנות מקרופון חדש. עד עכשיו אהבתי את הסאונד של ה-nt1a אבל מצד שני לא יצא לי לנסות הרבה מקרופונים בחיי. יש לי sm58 sm57 בבית ואני העדפתי עבור שירה בהרבה את הסאונד של ה-rode nt1a שלי.

אני מקליטה שירה ודיבוב בקולות נשיים וגבריים. גילוי נאות, אני אישה טרנסית ולמדתי לעשות נישוי לקול שלי אז כשאני בדקתי מקרופונים יכולתי לראות איך זה נשמע גם בשירה נשית וגם שירה גברית, אם כי היה קצת מביך לחשוף את הקול הגברי שלי בחנות...

בכל אופן, קפצתי לחלילית יפו עם אוזניות שלי שאני מכירה סאונד שלהן וה-nt1a שלי שאני מכירה שנים כרפרנס ושם שמעתי nt1 דור 5 והשוויתי אותו אל nt1a שלי והתרשמתי שה-nt1 הגבוהים שלו פחות צורמים מה-nt1a. ניסו להמליץ לי לקנות nt1000 בטענה שהוא לוקח את מה שטוב ב-nt1a ומחליק קצת את הגבוהים, בעוד ה-nt1 פשוט יותר ניטרלי לגביהם. באופן מעניין, כאשר שרתי שירה נשית עם ה-nt1 הרגשתי שהיא נשמעת יותר טוב בו מבחינת הגבוהים כי הם לא נשמעו גסים וצורמים אלא עגולים ונחמדים.

לצערי בגלל שלא היה להם nt1000 בתצוגה, לא התאפשר לי לשמוע אותו. הם הפנו אותי גם לקליפ יוטיוב בו משווים בין ה-nt1000 לבין ה-neumann u87 ושהם נשמעים ממש דומים רק שה-1000 קצת יותר בהיר והוא נשמע לי טיפה יותר טוב. שזה מגניב, אבל רבאק... קשה לי עם זה שלא יוצא לי לשמוע מקרופון לפני שאני קונה אותו.

אחרי זה קפצתי לכליזמר והוא הראה לי מבחר akg שהבנתי שה-bang for buck הכי טוב ביניהם זה ה-420, אבל הראה לי בתצוגה מקרופון מנורות p820 שמתי שהקשבתי לזה I was blown away איך שזה גרם לשירה הנשית שלי להישמע ובגלל שזה בתצוגה המחיר הוא 2000 במקום 3000 כאשר 2000 זה די הגג של התקציב שתכננתי. זו הייתה תופעה די הפוכה למה שחוויתי עם ה-nt1, שה-p820 הגבוהים היו מודגשים אבל לא באופן שנשמע לי צורם אלא באופן נוכח ו-crystal clear, גרם לי להרגיש כמעט כאילו אני לא לובשת אוזניות וזה מקליט את הסאונד האמיתי התלת ממדי רק שזה גם גורם לזה להישמע הרבה יותר יפה ונשי ממה שאני רגילה לשמוע את עצמי, זה ממש ממש ממש עשה לי חשק לשיר והעיף אותי ועשה לי אופוריה, נראה לי שהוא נוטה לסנן תדרים שגורמים לי להרגיש שקול הוא מאנפף וגורם לזה להישמע יותר חלק ומלטף...

לגבי שירה גברית, ראיתי את זה עובד אחל'ה ברוב התרחישים הנפוצים חוץ מאולי אם אני רוצה בכוונה להשיג סאונד נמוך "בומי" שהמקרופון די מתנגד בנחישות לסאונד "בומי" שעבור דמויות מסוימות למשל "רשעות" סטריאוטיפיות עם כמויות היסטריות של בס לא הצלחתי להשיג אותו אפקט שיכולתי להשיג על ה-nt1a שלי. הוא טען שזה כי המנורות לא הספיקו להתחמם מספיק, אבל כשהקשבתי לדגימות של זה ביוטיוב, הוא אכן נשמע בהיר יותר ממקרופונים אחרים ששקלתי בלי מנורות.

אני גם לא אוהבת שזה מתצוגה ורק עם אחריות שנה והבנתי גם שמקרופונים מבוססי מנורות נוטים להיות פחות אמינים וכשחיפשתי ביקורות על המקרופון הזה ראיתי הרבה מתלוננים על בעיות איתו שזה אומר דרשני למה זה בתצוגה? כנראה מישהו החזיר את המקרופון... בעוד כל המקרופונים של rode באים עם אחריות של עשר שנים. בדיוק יצאתי גם ממצב שמתמודדת עם מקרופון עם סאונד טוב אבל עם קרחצים ומפחדת להיכנס שוב פעם לסיטואציה כזו... ואז יש לי אחריות לזה רק שנה ואולי גם יטענו בעיה שלי אצלי שיש לי קרחצים אפילו שביררתי וראיתי בבירור שזו הייתה בסוף בעיה במקרופון.

בעקרון ראיתי שיש גם rode ntk ו-k2, אבל זה כבר די הרבה מחוץ לתקציב שלי... אבל כל כך התלהבתי מסאונד המנורות עבור השירה הנשית שהיא הדבר הכי חשוב עבורי שאני תוהה אם שווה לי לשקול את האפשרות הזו למרות המחיר הממש גבוה או ש-rode nt1000 הוא מספיק טוב וחבל סתם לקפוץ מעל לפופיק? מצד אחד שירה נשית יותר חשובה לי ואני תוהה אם זה משהו כללי שסאונד המנורות אולי מחמיא יותר לשירה הנשית שלי אבל מצד שני שוב אולי זה יגביל את התרחישים בהם המקרופון שימושי ואולי כמו עם ה-p820 ירגיש לי פחות מתאים לתפקידי דיבוב ושירה שבכוונה מגזימים עם בס? אני גם לא יודעת אם יתנו לי לשמוע אותו בחנות, אבל לפחות אם אני קונה מנורות של rode, אני משערת שגם עליו אוכל לקבל עשר שנות אחריות כך שיהיה לי שקט עם ההשקעה, אני מקווה...

קיבלתי המלצה גם עבור shure sm81 שעוד לא יצא לי לבדוק כי היבואן סוגר את החנות מוקדם ואני נוטה להתעורר מאוחר.

בגדול התקציב שלי 1000-2000 שקלים אבל אם יהיה משהו שנשמע לי ליגות מעל כמו שה-p820 העיף אותי, אני יכולה בלחץ להתגמש אל 3000... אבל רוצה לקחת בחשבון גם אחריות ואמינות ומבחינה זו כל הרעיון של מנורות מצד אחד מפתה מבחינת הסאונד ומצד שני מפחיד אותי שכבר היו לי בעיות ואני לא יכולה לקנות מקרופונים פעם בשנה, זה לא ממש מפרנס אותי השירה ועבודת האולפן שלי והבנתי שמקרופונים מבוססי מנורות בדרך כלל נוטים יותר לעשות בעיות.

בקיצור, אין לי שמץ על איזה ללכת... מחר אני אעשה סבב בדיקות שמיעה נוסף ואראה מה יתנו לי לשמוע ולאן אספיק לבקר.

אולי אני משקיעה בזה יותר מדי עבודה וצריכה פשוט לקנות nt1000 שזה בתקציב שלי ועם אחריות עשר שנים וחבל להתקטנן על הבדלים קטנים בסאונד של המקרופון במקום להתרכז בביצוע ובאיקיו אם צריך… אבל רבאק, כמה שהסאונד של ה p820 היה מפתה ובלבל אותי…
acidhead
Expert
הודעה פורסם: חמישי 08 פבר',24 11:23   
יש כל כך הרבה משתנים בבחירת מיקרופון חוץ ממגדר כמו סגנון שירה (שכולל דינאמיות בקול, עוצמות מרחקים וכו') אופי שמחמיא להקלטה ספציפית ודברים אחרים שקשה לצפות מראש אז אם את מתחדשת כדאי שיהיה יותר ממיקרופון אחד. אני חושב ששווה לנסות לתקן את המיקרופון שלך, יכול להיות שמדובר בבעיה פשוטה יחסית שתסתכם בכמה מאות שקלים (שחזור הלחמה, החלפת קבל או Op-amp)
מיקרופון הוא מוצר פשוט יחסית (לא דיגיטלי ובעל מספר קטן של חלקים יחסית) וקל לפירוק והרכבה בד"כ.
יש הרבה טכנאיים פרטיים שיכולו לעשות את זה, בגדול מיקרופון זה מוצר שאפשר להשתמש בו ללא תוקף ולטעמי מספר מיקרופונים למגוון מטרות זה פתרון יעיל יותר ממיקרופון אחד שעושה הכל.
עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון