פורסם: שלישי 11 מרץ,03 03:55
לאחר שקראתי את מרבית החומר שנכתב בפורום על מאסטרינג, אנני מבין מדוע עושים מטכנאי המאסטרינג אלילים ואפילו מישהו מהתומכים נתן השוואה שאינה במקומה כאשר השווה את טכנאי המיקס שטיפל בכ"כ הרבה ערוצים באפקטים בתדרים בדינמיקה בעוצמות בצידוד וכיו"ב
והשווה אותו לצבעי של תמרורים ולעומת זאת את טכנאי המסטר השווה לפיקאסו זאת שערוריה שאין כדוגמתה.
טכנאי המסטר נאלץ להתמודד עם כ-3 מטלות:
1. LEVEL
2.EQ
3. COMPRESOR
אינני מבין על מה המהומה מי קבע שלטכנאי המיקס המוכשר שטיפל בעשרות ערוצים אין את הכישורים והיכולת להתמודד עם שני הערוצים הסופיים?
אני חושב שבעידן שבו התקיים המעבר מאנלוג לדיגיטל הווה אומר לCD, היה מקום לחדרי עריכה סופית, נכון להיום אין אולפן שמכבד את עצמו שלא מתקדם עם הטכנולוגיה ומשתמש במחשב, מה גם שהיום יותר מתמיד התוכנות לעריכה סופית נגישות יותר לכולם, מה שלא מצדיק את השימוש בטכנאים מהסוג הזה.
לעניות דעתי כל טכנאי קול חייב לדעת לטפל ביצירה המוסיקלית עד לגימור הסופי שנקרא MASTER כי זה לא בשמים.מי שלא יודע למסטר אז הוא ככל הנראה לא במקצוע הנכון.
בשבילי לצורך ההקצנה זה להקצות עוד מהנדס קול על כל ערוץ בקונסולה לא בזבוז?
אשמח לתגובות מאירות עיניים מהחברים... :
עדיאל לוי
פורסם: שבת 15 מרץ,03 17:32
יורם שלום, תרשה לי להגיב.
אני יודע מהיכרותי עם בעלי אולפנים בינהם אבי יפה אם שמעת?
שניתן להגיע למסטרינג באותו האולפן ולאו דוקא ע"י טכנאי מסטרינג.
אני סבור שטכנאי מיקס טוב לא ישאיר הרבה עבודה למסטר, ואני חושב שטכנאי המסטר נאלץ להתמודד עם טעיות שנעשו בהקלטה/במיקס.
על כל פנים אם המקצוע הזה קיים ונראה שיש הפרדה כמעט מוחלטת בין התחומים,
שאלתי היא, איפה ניתן ללמוד רק את תחום העריכה הסופית בצורה המקצועית ביותר ואם יש טכנאי בכיר שיוכל ללמד אותי את המקצוע (בתשלום כמובן), עד השלב שבו אוכל להצהיר שאני יודע את העבודה.
S.Supporter
פורסם: שבת 15 מרץ,03 19:19
אף אחד לא מזלזל בטכנאי שעושה מיקס ובזה שעושה מאסטרינג.
הרמיזה למקצוענות נובעת מהרעיון שברוב המקרים מאסטרינג יבוצע באולפן אחר עם טכנאי מאסטרינג (בדוק כל דיסק ברמה עולמית באוסף התקליטורים שלך).
נראה לי שכדאי לך למצוא קרדיולוג וללמוד ממנו ואז להיות רופא שיודע לטפל ולנתח הכל...
העולם גדול, ומאוד קשה לעשות הכל ומושלם. זה לא שלא ניתן להגיע כלל לרמה X באולפן אבל עיקר המקצוענות באולפני מאסטרינג נובע מציוד מתקדם ומכויל היטב וכמובן, אנשי סאונד בעלי נסיון וידע עצום.
לא מצאתי אזכור לכך שטכנאי מאסטרינג אלילים וטכנאי מיקס הם סתם אנשים חסרי ערך, עזור לי למצוא בפורום.
לגבי לימודים של הנושא, הדרך היחידה שאני מאמין שאפשר ללמוד את המקצוע הזה היא פשוט להתלמד במספר המצומצם של אולפני מאסטרינג שיש בישראל. אלו אני מניח יסכימו לקבל אדם להתלמדות בהתחייבות לעבודה לפחות כמה שנים.
לגבי העשייה קרא בפורום...
גם חפש מאסטרינג ביתי להבין ההבדל המהותי.
הפרשנות שלי למאסטרינג היא "הילד עוזב את הבית" - פשוט להכין את שיר או דיסק לחיים. לטפל בו כדי שיצליח בכל אשר ילך...
S.Supporter
פורסם: שבת 15 מרץ,03 20:06
אני בטוח שכל אולפן מאסטרינג בארץ לא יתנגד שתכנס לחדר ותסתכל על טכנאי מאסטרינג מבצע עבודתו נאמנה.
שום סוד - ציוד ונסיון.
הכל זה ציוד ונסיון... אפשר להגיע לתוצאות טובות עם ציוד בינוני ומקצוענות אבל ציוד מעולה תמיד יוציא תוצאה יותר טובה. לא סתם דיסקים בחו"ל נשמעים טוב זה תקציב - מקצוענות ועדכניות.
לא סתם הדיסק של סאבלימינל עבר מאסטרינג ונשמע ככה. תקשיב להוצאה האחרונה שלהם לרדיו שיצאה ותקשיב לחומרים מהדיסק האחרון שלהם תשמע את הפער של המאסטרינג.
הרבה ציוד ונסיון. ככל שתדע יותר ככה תבין שתוכל לעשות "מאסטרינג" בבית... השאלה עד כמה הדבר הזה יתקרב לתוצאה של אולפן וטכנאי בעל עשרות שעות עבודה.
Expert
פורסם: רביעי 19 מרץ,03 11:41
זאת היתמחות
יש אנשים שיודעים לעשות גם את זה וגם מיקסים ויש אנשים שיודעים לעשות את זה יותר טוב
חוץ מזה שבמאסטרינג יש יותר מ LEVEL
EQ
COMPRESSION
וגם הם לא דבר קל לעשייה
דרך אגב יש עוד דברים רבים כמו לדעת להפעיל שיקול דעת עם בכלל לקמפרס או אםבכלל לתת LEVEL חזק
לא תמיד LEVEL חזק מוסיף
המון פעמים הוא הורג את הטווח הדינמי
יש עוד המון דברים כגון הנחתת רעשים
אפקטים
התאמת פורמטים
הכנותשל גיסאות שונות עבור מדיומים שונים ועוד
בקיצור סיפור ארוך יותר ממה שנראה לעין בהבזק קצר של קריאה
התחום הזה גדל מאוד בשנים האחרונות
וישנם היום אנשים שמתמחים רק ב MASTERING