פורסם: שישי 14 מרץ,03 02:50
ברצוני לציין את התפעלותי מהאתר הנפלא הזה, את הערכתי לפורום ובעיקר לראובן
מנשרוף על התמיכה המקצועית והמהירה בכל שאלה, יישר כוח!
כחלק מהשאיפה לשלמות בהקלטת שירה ובכלל תמיד תהיתי מדוע הסאונד שירה של מייקל ז'קסון, מריה קרי, ג'ורג' מייקל ואחרים כ"כ צלול.שקוף ואיכותי ותקנו אותי אם אני טועה שהסיבה לכך היא פרה אמפ איכותי (מעבר להקלטה האנלוגית).
אני מחפש קדם מגבר איכותי עם יציאה דיגיטלית שיעקוף את הממרים של ה- LAYLA24
והכי חשוב בעיני היא דחיסה לא הרסנית שלא תשפיע על צבע הסאונד. ושהתוצאה הסופית, תהיה סאונד עשיר, צלול עגול ושמן.
הנני מתלבט בין ISA-220 של FOCUSRITE, ו AVALON. אינני זוכר את הדגם המדויק
בהנחה שהכסף לא משחק תפקיד הייתי רוצה באמת לדעת מה כדאי לרכוש ואם יש מפלצות אחרות שעושות עבודה טובה יותר, אשמח אם תוכלו לפרט לגבי הדגמים הנוספים כולל יתרונות וחסרונות.
אנא עזרו לי, אינני רוצה לבזבז את כספי לחינם.
בתודה מראש לכל המשיבים
עדיאל לוי.
פורסם: שישי 14 מרץ,03 03:28
ברצוני לתקן את עצמי, ולהדגיש כי מדובר במולטי פרוססור שכולל את כל הפרמטרים:preamp,eq,comp,deaser,וכו'
ברצוני לדעת באותה הזדמנות על ההבדלים המהותיים בין קומפרסור בטכנולוגיה OPTO/ELECTRO
ובהבדלים בין פרוססורים מבוססי טרנזיסטור דוגמת FOCUSRITE
ומנורות דוגמת AVALON, MANLEY ועוד.
אודה להתיחסותכם המקצועית ואל תאמרו לי שזה עניין של טעם .אני מודע לכך שבשרשרת הסואנד קיימים עוד מרכיבים רבים שקובעים את האיכות אבל בואו נדבר על המרכיב החשוב אחרי המיקרופון כלומר הקדם מגבר. אני מצפה לתשובה עניינית
ואם תוכלו לאמר לי באיזה מכשירים מקליטים הגדולים דוגמת: מייקל גקסון, מריה קרי טינה טרנר ועוד רבים וטובים.
פורסם: שבת 15 מרץ,03 15:05
ראשית תודה למאור על ההתיחסות ולך ראובן על הפירוט והענות הבזק, אתם גדולים!
כמו שלנוימן אין מתחרים בסקצית המיקרופונים וכולם זועקים ומשוועים להשיגו,(למרות שאני לא מבין מה רע בחברה כמו AKG), הייתי רוצה לדעת איזה ערוץ איכותי נמצא בשימוש ברוב ההפקות הגדולות בארץ ובעולם שעבר את הקונצנזיוס של רוב מהנדסי הקול, והייתי מאוד מבקש אם תוכלו לפרט יותר אודות הדגמים ולהתייחס גם לדגמים שמניתי בתחילת דבריי.
ואם אני לא מספיק ברור אז אשאל בצורה ישירה:
ראובן היקר! בהנחה שיש לך אישור/אשראי מחב' ההפקה לבחור את הציוד להפקה באיזה ערוץ איכותי היית בוחר? וכדי שלא נעשה השוואה שאינה במקומה נבהיר סוף סוף אם ישנה חשיבות בהתאמתו של הערוץ לזמר למשל (ידוע שבמיקרופונים לא תמיד הנוימן יחמיא לקולו של פלוני)
אנא עיזרו לי להחליט כי כמו שכבר ציינת ראובן, לא רק שאין נציגים של החברות הכלים היקרים הללו בארץ.מכשירים אלה אינם זמינים לכל דורש.
אני מתנצל מראש אם השאלה מעיקה, שכן היא דורשת נקיטת עמדה מצדך, אך בכל זאת
צריך לכתוב את האמת.
בתודה והערכה
עדיאל לוי
Act Compatible
פורסם: שבת 15 מרץ,03 15:49
לגבי שאלתך על המיקרופון...
אם אתה באמת רוצה לעשות קניה נכונה, לך לחנויות וליבואנים, תשאיר ערבון וקח מיקרופונים לבדיקה...זה אפשרי ומתבצע כמעט כל יום...
מכשירים זה עניין אחר...אני לא בטוח שנותנים סתם כך.
פורסם: שבת 15 מרץ,03 16:10
ראובן ומאור תודה רבה מקרב לב!
נשתמע, עדיאל לוי
Expert
פורסם: שלישי 18 מרץ,03 03:34
שלום עדיאל
יש לי הצעה בשבילך.
אם הכסף הוא לא הבעיה אז ההיתי משקיע קודם במשהו קטן (זול יותר אבל עדין טוב)ולומד לעבוד איתו (יעני להוציא את המקסימום ממנו) אחר כך להחליט אם זה מספק אותך. אם לא אז תעבור למשהו יותר טוב.
בתכלס הכי חשוב זה שהעיבודים יהיו טובים (לא יחנקו תפקידים מסוימים) שהמבצעים יהיו טובים (זמר לא חייב להיות וירטואוז--הוא פשוט צריך להשמע אמין כלפי המוסיקה) ובתקוה גם נסיון שצוברים---וזה פונקציה של זמן.
דרך אגב יש בארץ גם אלבומים עם הקלטות מהממות.
ו לגבי השירה באלבומים הישראלים ----אנחנו ישראלים -אנחנו אוהבים ששומעים אותנו
(זה ההסבר הפסיכולוגי שלי) אני מישתמש ב PRE של DRAWMER 1960 (מנורות)
וב PRE של FOCUSRITE GREEN EQ2(טרנסיסטורים)
ואני מאוד מרוצה מהם כל אחד מתאים לגוון אחר .
יש לי עוד PRE מאוד זול שהקלטתי איתו 2 אלבומים ועוד המון חומר
והוא של ART ושמו TUBE MP
זה הדגם הראשון מאז הוציאו עוד שנים אך אנני יודע איך הם נשמעים.
בקיצור בהצלחה
פורסם: רביעי 19 מרץ,03 11:12
היי מאור מה שלומך?
קודם תודה על ההתיחסות.
אתה מכיר אותי עוד מהלימודים אצל יואב גרא ואתה יודע שאני משוגע, אני לא אקנה משהו בינוני
אני הולך על הכי טוב ואין אצלי פשרות!
חשבתי דווקא על הדגם Focouserite ISA 430 (מאחר ואת סדרת Green כבר לא מייצרים).
בלי שום קשר תהיה בקשר...057-280476