תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 01:23
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
על כיבוי וניתוק החשמל מהציוד
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (170) › תצורת הדפסה
לך לעמוד הקודם  1, 2
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
danny_bar
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 03 אוג',03 18:02   
אמרת שאפשר לקנות כאלה שישיות מוכנות, איפה?
אמור להיות רשום עליהן משהו ספציפי?
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: ראשון 03 אוג',03 18:14   
ראיתי כאלה בחנויות הום סנטר, ACE ודומיהן. הן נראות שישיות רגילות (או רביעיות, או מחליף בודד), ורשום עליהן שהן מכילות "הגנה מפני ניצוצות וברקים".
למעשה השתילו בהן את הוואריסטור ואולי כמה סלילים.
אחד היצרנים אף רשום כמנוי אקט...
danny_bar
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 03 אוג',03 19:43   
ושימוש בשישיה כזאת נותן את אותו האפקט כמו שימוש בואריסטור על כל מכשיר בנפרד? (בקיצור... אתה ממליץ על זה?)
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: ראשון 03 אוג',03 21:28   
ממליץ שתיהיה הגנה כזו על כל שלוחת חשמל בבית, באולפן ובכל מקום בו קיים ציוד אלקטרוני רגיש. לא יזיק, וגם לא יקר.
הכוונה, שלא תיהיה הגנה מניצוצות רק בשקע אחד, או רק בלוח החשמל - אלא בכל נקודת הספקה ראשית, כיוון שהניצוצות יכולים להיווצר בכל איזור בו יש מיתוג של חשמל.

לדוגמא: אם באולפן האישי שלנו יש (מצב רצוי) שקע אחד בקיר ממנו יוצא כבל מאריך המסתיים בשישייה היושבת ליד ארון הציוד, ואליה מחובר המחשב, המיקסר, המוניטור ושאר הציוד שלנו, אז כאן רצוי ליישם הגנה בשקע החשמל (או בתקע של השישייה המוחדר לקיר) לבלימה ראשונית פנימה והחוצה מציוד האולפן, וכמו כן בשישייה עצמה (על שקע אחד או בשישייה מוכנה עם הגנה מובנית).
זאת, אם אורך הכבל המאריך עולה על שלשה מטרים. כך בכל הארכה או שלוחה מרוחקים.
זה מצב רצוי. למעשה, יצרני ציוד איכותי לא לוקחים סיכון וגם לא מאמינים שכל משתמש יעשה זאת בביתו/אולפנו, ומכילים הגנות אלה בכניסת המתח בציוד, אם בשקע החשמל (,קומקום') של המכשיר, או על כבל החשמל עצמו, ו/או באיזור מפסק החשמל.
מה שאני עשיתי בזמנו: לקחתי חופן וואריסטורים (220V) וכמה תקעי חשמל ללא כבל. ובכל תקע חיברתי וואריסטור בין רגל הפאזה (~) והאפס(0). מען פילטר הגנה נייד.
תקע כזה תקעתי בכל שישייה או קיר בבית, ביחוד ליד מחשבים, טלפוניאדה/ראוטרים, ציוד אולפן), וזאת לאחר שכבר נשרפו לי מזכירה אלקטרונית, רדיו נייד שחובר לחשמל, מודם, וכרטיס TV במחשב, הכל בגלל ניצוצות מתח וברקים.
כנ"ל עשיתי בכל אולפן שביקרתי. (אם תראו תקע חשמל נטול כבל באחד האולפנים, זה סימן המים שלי #smile )
כיוון שכיום יש שישיות עם הגנה כזו, אמליץ עליהן בחום, אך האמת שלא בדקתי אותן, אני רק מאמין שהן מכילות את אותה הגנה. לשם כך יש לפתוח אחת ולבדוק, או לשאול את היצרן.
הגיוני שלא ימכרו חתול בשק.
להזכירכם, יש כיום מכשירי אל-פסק המציעים את ההגנות האלה בתוך ההתקן.
t-kol
S.Supporter
יש פיתרון מקצועי !
הודעה פורסם: ראשון 03 אוג',03 22:40   
והפתרון הוא כזה:
מכשירים שהם צרכני הספק גדולים (מגברים,מקסרים גדולים וכו'), מגיעים תמיד עם מפסק
נוח להפעלה וכיבוי.
מכשירים שהם צרכנים קטנים מחברים דרך מערכת שתפקידה להגן מספייקים ( כפי שציין
ראובן) אך גם שומרת מפני עליות וירידות חריגות של מתח הרשת. למערכת כזו יש גם מפסק
ראשי המאפשר כיבוי והדלקה מרוכזים של כל המערכות הללו.
המערכת נקראת מייצב מתח וישנם הרבה יצרנים המייצרים אותם במיוחד לתחום הסאונד.
המפורסמת ביותר היא "פורמן"
אך כיום מיובאים לארץ גם מכשירים זולים יותר מהמזרח, לדוגמה: "פוניק"
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: ראשון 03 אוג',03 22:45   
Span^kinG :

את הבעיה שלי פתרתי בצורה מקורית: לסוו'יץ' הדלקה\כיבוי של המקלדת מאחורה קשרתי חוט שיפצור כזה, מאד דק ומאד חזק. הקשירה לסוו'יץ' נעשתה באמצע של החוט, בצורה כזאת שיהיו לי שני חוטים יוצאים מהסוו'יץ'. אחד לשמאל ואחד לימין. במשיכה של החוט השמאלי אני בעצם מושך את הסוו'יץ' לשמאל והמכשיר נכבה ובמשיכה של החוט הימני אני מדליק אותו.
שני החוטים הועברו בצורה יעילה ונוחה אל מול הפרצוף שלי מתחת לקידמת המקלדת שליטה.

#clap #clap #clap #biggrin #biggrin #biggrin

אתה מזכיר לי את השלט הרחוק לטלוויזיה שהייתה לנו בצבא - מקל של מטאטא עם איזולירבנד בקצה #biggrin

אני אישית משאיר כל מה שמחובר לספק בעלות של 35 ש"ח מחובר ישירות לחשמל למעט תקופות שאני לא נמצא בבית יותר מיום (אז אני מנתק את הכבל הראשי לאולפן).
יש לי כמה מכשירים שעובדים ככה כבר 4 שנים וביום שיילך הספק נשקיע עוד 35 ש"ח ונשב בשקט עוד 4 שנים.

לגבי הספקים הייחודיים של הסינטיסייזרים הסיפור שונה , שם אני נוהג לפי הספר , או לפי ראובן...
הודעה פורסם: שני 04 אוג',03 07:46   
טוב יש לי מכשירים מחוברים למפצל שרשום עליו "מגן ברקים", ולפי אלקטרונאית שפתחה אחד דומה בחנות יש שם וריסטור. המכשירים שמחוברים אליו עדיין עושים ניצוצות כשאני מכבה אותם... אז באיזה אופן מתבטאת ההגנה של הוריסטור?

בועז
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שני 04 אוג',03 08:21   
ציטוט:
אז באיזה אופן מתבטאת ההגנה של הוריסטור?

קרא את השרשרת שמדברת עליו.
הוא לא מונע רעשים, הוא לא "התקן אודיו", הוא רק קוצץ ניצוצות מתח שמעל הערך הנקוב שלו.
זה, להגנה על ציוד, לא בהכרח על האוזניים. זה לא "קסם".
גם נקודת היישום שלו חשובה (בסמוך למכשיר שמייצר את הניצוצות).
BoazP
הודעה פורסם: שני 04 אוג',03 08:40   
האם שרשור מפצלים (בהנחה שעל כל אחד מותקן וריסטור) פוגע בפעולת ההגנה או מהווה בעיה אחרת? אם זה בסדר עד נקודה מסוימת איך אני יכול לדעת מתי למתוח את הגבול?

בועז
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

לך לעמוד הקודם  1, 2
עמוד 2 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון