פורסם: שלישי 26 אוג',03 22:23
לפי דעתי אתם רואים את כל העניין הזה ביותר מדי אור שחור..
אל תשכחו שאתם לא עושים רק פלייבקים וזמרים שרוצים לבוא ולהקליט פלייבקים או שירים משלהם ילכו למקום עם איכות וגם ישלמו בהתאם...
את האמת צריך לדעת איך להשקיע את הכסף..ולא צריכים לבנות אולפן מפואר אם אין קליינטים וחוץ מזה את הכסף על הציוד צריכים להחזיר מעוד מקום חוץ מהעבודה באולפן..הופעות זה דוגמא מצויינת...
S.Supporter
פורסם: רביעי 27 אוג',03 02:28
kedar, ידידי היקר!
במדינת ישראל, ברוך השם, יש כלכלה חופשית והשוק פתוח לתחרות.
אני לא חושב שאני גוזל ממך באופן אישי עבודה, או מכל אחד אחר לצורך העניין. כמו כן, אני לא צריך לתת דין וחשבון לגבי המחירים שאני לוקח. לדעתי אני מתוגמל בכבוד ובהתאם לכמות העבודה שאני משקיע.
הלקוחות שלי הם בעיקר בתי ספר ותנועות נוער, ואלה לא בדיוק גופים שיש להם הרבה כסף... לפעמים אני אפילו נותן הנחות מאוד גדולות, בעיקר אם הלקוח הוא שבט של הצופים (אחרי הכל אני צופיפניק לשעבר).
אני לא חושב שאי פעם בי"ס שיצר איתי קשר (השמועה עוברת מפה לאוזן, אני לא מפרסם את עצמי) ציין שהוא אפילו חשב על לעשות פלייבק באולפן מקצועי... זה יקר מדי בשבילם, והם סה"כ צריכים פלייבקים בשביל טקסים וערבים אמנותיים, לא בשביל להופיע בערוץ 2. אני לא גוזל מאף אולפן מקצועי עבודה כי הלקוחות שלי מראש לא היו הולכים לאולפן מקצועי.
Supporter
פורסם: רביעי 27 אוג',03 08:05
כלכלה חופשית, שוק פתוח, הכל נכון.
אבל יש עוד זוית אחת שלא הזכרנו פה -
רוב האולפנים הביתיים בארץ (אם לא כולם) מבוססים על מחשב שמריץ תוכנות פרוצות.
ויסלחו לי כל יפי הנפש, אבל קשה לי להאמין שכל אחד פה בפורום הוציא 3000 ש"ח על קיובייס/לוג'יק, ועוד 1000$ על כל חבילה של WAVES, וכמה מאות שקלים על כל VSTi. (אם מישהו היה מוציא את הסכומים האלו, הוא לא היה מעיז לקחת 120 ש"ח וגם לא 300 ש"ח לפלייבק).
ברגע שמישהו עובד בבית לא למטרות רווח, יש לו עוד איזה תירוץ, ולחברה שמייצרת את התוכנה אין אינטרס כלכלי לתפוס אותו (כי משתמשים מהסוג הזה, לא היו קונים את התוכנה בכל מקרה, מקסימום היו עוברים לתוכנה חינמית).
אבל ברגע שמישהו משתמש בתוכנות על מנת להרוויח כסף, זה סיפור שונה.
ושוב פעם פה בא הסיפור -
אולפן מיסחרי, שמן הסתם חשוף לביקורת על ידי BSA, יהיה חייב לקנות תוכנות. בשביל סיקוונסר, כמה חבילות מוצלחות של פלאגינים, וכמה VSTi ההוצאה יכולה בקלות לנוע בין 10 ל 15 אלף שקל.
אותו אולפן צריך להתחרות במחירים עם ילד שקנה כרטיס קול ב 1200 ש"ח, משתמש במחשב שגם ככה היה בבית, ונהנה מתוכנות פרוצות מכל הבא ליד.
בנוסף לזה, אותו ילד הרי מעדיף לעשות פלייבקים, מאשר לעבוד בתחנת-דלק (והוא גם מתייחס לעבודות האלו באותה רצינות), אז מן הסתם הוא יהיה מוכן לעבוד בשביל 20 ש"ח לשעה.
אז עוד חומר למחשבה -
בתור בן-אדם שמאמין בשוק חופשי ככל האפשר, ויודע גם מה המושג הזה אומר (לטוב ולרע) אני חושב שפה קצת עיוותנו את המושג.
ואם כבר הזכרנו את המושג "שוק חופשי", אז בדיוק בגלל דוגמאות כאלו שוק חופשי טהור לא יכול להתקיים, ויש צורך בהתערבות חיצונית.
פורסם: חמישי 10 מרץ,05 18:14
טוב נו...
הם גם נשמעים כמו שהם עולים..
ומי שמוכן להסתפק בזה שיבושם לו ! אין חדש, יש הרבה Suckers שיסתפקו בזה.