Supporter
פורסם: שני 25 אוג',03 11:19
אל תיםגע ממה שאני הולך להגיד, אבל...
מה שאתה מספר זו בדיוק הסיבה שבגללה אולפנים נסגרים.
120 ש"ח, להפקה של פלייבק ?! ככה אתה פשוט שובר את השוק.
מבחינתך זה אולי משתלם, כי אתה רואה את זה כ... "אוי, איזה כיף, נכנסו לי 840 ש"ח סתם ככה.", אבל אולפן שצריך לגבות מע"מ, לשלם לטכנאי ולשלם מס הכנסה רואה את זה כך:
120 ש"ח להפקה, שלוקחת 3 שעות (ואני מגזים, כי זה תמיד לוקח יותר זמן), אז קודם כל מע"מ - 120ש"ח = 117% , אז בעצם מה שנכנס לכיס זה - 102.5 ש"ח.
עכשיו הטכנאי שלי לוקח 30 ש"ח לשעה (טכנאי שיכול לתקתק עבודה ב-3 שעות, בדר"כ לוקח יותר), אז כרגע נשאר לי בכיס 22.5 ש"ח.
אחרי מס הכנסה זה כבר יהיה 12 ש"ח.
אם תוסיף את עלות החשמל, שכר-דירה ואיזה כוס קפה. מה שנשאר בכיס זה חור אחד גדול.
(בכל החישוב הזה לא לקחנו בחשבון את העלות של הציוד שבאולפן רציני מגיעה למאות אלפי שקלים)
אני מצטער שנפלתי עלייך ככה, ובסך הכל בשוק חופשי אתה יכול לבקש כמה שמתאים לך. פשוט אותי מרגיז המצב הזה שאולפן רציני לא יכול היום להתקיים בכבוד, ולקוחות לא מעריכים איכות ומוכנים לקחת את מי שהכי זול.
(חשוב שתבין - אני לא אומר שום דבר על האיכות של מה שאתה מוציא, יכול להיות שאתה מוציא דברים מיקצועיים לחלוטין. אבל יש הרבה אנשים שמתפארים באולפן הביתי שלהם, ובתוצאות המדהימות, בלי בושה, ובעצם הם אפילו לא ברמה של חובבן ממוצע)
ועכשיו כדי שלא תישאר בלי תשובה - אני שונא את החלטורות האלו, ובגלל זה אני לא מוכן לעבוד במחיר זול. אבל אם אני והשותף שלי כבר נסכים לקבל כזו חלטורה, זה לא יהיה בפחות מ - 1000 ש"ח לפלייבק.
(מצד שני לנו אין עבודה בתחום הזה, אז יכול להיות שתצטרך לחפש מחיר יותר קרוב ל- 120 ש"ח).
חוץ מזה, אם הלקוחות היו מרוצים, הם יחזרו. וכשהם יחזרו, תמיד תוכל להגיד להם שהמחיר ה"ישן" היה "מחיר היכרות", ובגלל שהאולפן נמצא באופן מתמיד בשידרוגים, אתה נאלץ לגבות יותר כסף.
פורסם: שני 25 אוג',03 14:02
אם זו הפקה שלמה ולא פלייבק בודד
אני הייתי אומר ש 300 שקל זה מחיר טוב
ולתגובה שקיבלת,
אני אישית לא מחזיק נר לאולפנים גדולים אם יש משהו זול שמספיק
אז אנשים לוקחים
עדיין פלייבק ברמת אולפן לא ייצא מאולפן ביתי
ואנשים שמקליטים תמורת כסף באולפן ביתי באופן קבוע בסופו של דבר
יצתרכו לשלם מס
זה כמו שתגיד שנגר שעושה עבודות מזדמנות שובר את שוק הרהיטים כי הוא עושה דברים בזול
ולא משלם על זה מעמ
פורסם: שני 25 אוג',03 22:54
מה שבטוח הוא שהגבולות בין "ביתי" ל"מקצועי" מיטשטשים עם הזמן בשנים האחרונותמבחינת הציוד.
מה שעוד בטוח, שהכי חשוב כאן בעצם זה הגורם האנושי...
S.Supporter
פורסם: שני 25 אוג',03 23:44
לא רוצה להיכנס לויכוך , וגם לא ממש מתמצא בתעריפים אבל, לגבי פליבקים ואולפנים
אני רוצה להעיד שכבר ראיתי הרבה יוצריי פלייבקים להופעות בתי ספר מקהלות (גם מכובדות למדי)וכו.., שיוצרים את כל הפלייבקים שלהם על איזה סינטי עם סיקוונסר פנימי, ובאים לאולפן רק להקליט שירה.
אולפן? אולפן ביתי? טכנאים? הצחקתם אותם.