פורסם: רביעי 27 אוג',03 08:54
אם כבר התחלנו עם בעיות של פאטיפונים אולי אני אנצל את השרשרת הזאת כדי לשאול למה לעזזל הפטיפון שלי קולט רדיו בערבית ואיך אני גורם לך להפסיק עם ההרגל המגונה הזה?
פורסם: רביעי 27 אוג',03 10:50
אתה רציני??
המקור יכול להיות באספקת מתח
כמו ששמועים DC humm יכול להיות שזה יהיה DC שרוכב עליו AC מושרה (במקרה שלך רדיו בערבית) ואז זה מגיע לרמקולים ומכיוון שרמקולים לא מוציאים DC אתה שומע רק את ה AC (יעני... רדיו שאקל אווסה)... אם יש לך שנאי לפטיפון אז תחליף אותו לאחד יותר טוב
אם לא... לך תחליף את המעגל של ה power supply.
הערה: אני לא בטוח ב100 אחוז שזה הבעיה... יכול להיות גם שהחוט אחרי המחט משמש כאנטנה (אם הוא קרוע) ואז צריך להחליף אותו למשהו מסוכך...
בקיצור זה יכול להיות 100 אלף דברים...
Administrator
פורסם: רביעי 27 אוג',03 11:26
מדובר בקליטת רדיו AM.
כדי שקליטה כזו תתבצע צריך שיהיה צירוף מסוים אלקטרוני, אשר יצור יישור של תדר מאופנן (מספיק דיודה לעתים).
עד כאן טכני. וזה בטח לא אומר לך כלום, אבל חשוב לבדיקה שתיכף אביא.
הצירוף הזה קורה כאשר החיווט לקוי, ההלחמות חובבניות או לא נקיות, החיבורים לא יוצרים מגע מלא, או שהסיכוך של הכבלים לקוי או לא מחובר היכן שצריך לאדמה.
אם המכשיר עבר תיקון לאחרונה, אנא ציין זאת, כי זה אפשרי שיקרה לאחר טיפול, כמו כן אם זה קרה לאחר שהחלפת חיבורים, העברת מקום או שינית משהו בציוד.
זה לא אמור לקרות למכשיר חדש, אלא בצירוף כל בעיות החיווט והמגעים שציינתי למעלה.
עכשיו לבדיקה קטנה באמצעים פשוטים, וזאת אם כל השאר כבר נבדק:
לוקחים מקלט רדיו נייד שיש בו אפיק AM, פותחים ומקרבים למכשיר הבעייתי, כמו גלאי מסובבים סביבו (אפשר לפרוש אנטנה ולכוון איתה), ומנסים לשמוע היכן הרעש מהמקלט נשמע הכי חזק.. במיקום שיימצא אפשר שהבעיה מתרחשת.