תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 11:56
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
תופים - מרוחקים?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תופים וכלי הקשה
  Rock_Artist  
S.Supporter
הצטרף: 16 אוג' 01
הודעות: 2977
מיקום: תל אביבה
תופים - מרוחקים?
הודעה פורסם: חמישי 13 נוב',03 19:02   
אחרי שזוט כתב פה שלא היה דיון רציני כבר הרבה זמן ואני בתקופה האחרונה מדוכדך מהנושא הנ"ל אמרתי , למה לא נפתח ונשאל לגבי הנושא הבא...

חיפשתי בSOUNDBOARD ויש הרבה עצות, הסברים ורעיונות מאוד תורמים אבל עדיין לא עונים על השאלה שלי...

בחלוקה מאוד כללית אפשר לחלק (לטעמי) סאונד תופים ל2 סוגים:
1. חדר - סאונד שבו שומעים היטב את החדר ואת המערכת בחדר
2. IN YOUR FACE - סאונד בו המערכת נשמעת כאילו תקעת אוזן על כל חלק במערכת והוא נשמע פנטסטי, החדר קיים אבל הוא שולי וכמעט ולא נשמע.

הכיוון שעליו אני מדבר אם נלך על דוגמאות עכשוויות הם נניח:
AVRIL LAVIGNE
EVENESSENCE
COUNTING CROWS
RED HOT* (הם קצת יותר "חדר" מהשאר)
אבל יש לא מעט דוגמאות ואני מתנצל מראש לגבי האימרה הגורפת הבאה אבל עדיין לא מצאתי משהו כזה -
עדיין לא שמעתי הקלטת תופים בישראל שנשמעת כמו אלו שתיארתי מעלה.

אם נסכם את מה שנאמר פה בפורום כמו תמיד יש שרשרת של גורמים:
מקור (מתופף טוב עם בלאנס נכון בין עצמו)-> מערכת מכוונת שנשמעת היטב -> חדר מתאים -> ציוד איכותי שממוקם נכון -> איש קול כשרוני ומקצועי.

בתקופה האחרונה יצא לי להקליט כמה פרוייקטים כאשר בחלק היה שימוש בציוד מן השורה הראשונה (נגני אולפן מהטובים בשוק כמו כן), מיקרופונים טובים, קונסולה טובה, PREים טובים ומערכת באמת בסטנדרטים גבוהים. עדיין אני שומע את ההקלטות וזה נשמע "ישראלי" מיקסים שלי, מיקסים של אנשים אחרים (חלקם אני אוהב יותר חלקם אני אוהב פחות) ועדיין זה לא זה.

ושאלות איך אפשר בלי:

מה לגבי החדר? איזה חדר נניח הוקלטו הדברים לדיסקים שציינתי מעלה.
עד כמה מאסטרינג משפיע? אם הSOURCE טוב הוא ישמע טוב גם בלי מאסטרינג נכון?

יש איזה רעיונות מבחינת אפקטים או מייקינג להשיג את התוצאה הרצויה, אני מאמין שהכל טמון בOH... ממשיך לנסות ולחקור. טל.
AMIT
Act Compatible
הצטרף: 06 אוק' 01
הודעות: 1104
///
הודעה פורסם: שישי 14 נוב',03 12:28   
שתף אותי אם יש התקדמות בחקירה. בכל אופן, היתה שאלה?
מרחק בסאונד , או ניתן לקרוא לזה: עומק. זה באמת חידה . אם נחשוב על התמונה שהכל בפרצוף , או ניתן לתרגם זאת: ש"הסאונד קרוב לרמקול" , היא (התמונה) תהיה מאוד צפופה, והמיקס יהיה קרב דמים. אם ניקח את אווריל לוין שצינת וואפילו את השירה של ביורק לדוגמא, המרחק/עומק, זה מה שמשחק, לא השאיפה להוציא סאונד גדול ויומרני אלא יותר צר, שמתפרש על טווח דק אבל נשמע פשוט ענק.. בגלל שתופים תופסים מקום גדול בתמונה , ברוב המיקסים (בעיקר אלו עם הקירות המאיימים של הדיסטורשיינים) יש נטייה להרחיק אותם. הסניירים בגאנס' והחברים.. מראים את זה.
גם אני מדי פעם תוהה, ואני מזדהה עם כל מילה שלך בהודעה ומבין את התסכול שלך.
המושג "מאסטרינג" מאיים עלינו, אם נרצה או לא, אחרי כל מיקס שאני עושה אני משווה לכמה אמנים שאני אוהב ומגלה שאני בכיוון אבל הדרך עוד ארוכה, עושה הרושם שיש איזה ברייט מסויים, עומק, מרחק, שקשה להגיע אליו... אז יושבים וחוזרים ללמוד.. ולאחר- מתחיל המרדף אחרי הציוד, מגלים עוד תובנה וזה עדיין לא דומה לגברת לוין. למה למה למה?
אגב, דוגמה לסאונד תופים קרוב אבל יפיפה... רדיו הד החדש (ברוב השירים) .

לא היה ברור מההודעה שלך איפה הבעיה בסאונד תופים שאתה/אחרים עושים. אולי אם נרד לפרטים יותר מדוייקים נוכל לעזור יותר אחד לשני ולא רק לתמוך #smile
אם כי אני יכול להבין שמדובר באווירה כללית.

כמו שאתה שם לב, אין לי תשובות חדות וברורות בשבילך,
לשים דגש על OH זאת אולי תהיה העיצה הכי טובה לכיוון שבו צריך לחתור, לא להסתמך על המקרופונים הצמודים, ולנסות לקבל סאונד תופים עם כמה שפחות מקרופונים (תלוי כמובן אם הסגנון מאפשר) .

אצל אווריל לוין, כל המיקס נשמע כאילו הוא מתפרש על האוקטבה האחרונה, אבל בכל זאת שומעים את כל הטווח בצורה מדהימה.(מספיק מובן לא?) , לדעתי, המאסטרינג אצלה משחק תפקיד חשוב, אין לי תשובה למה , ככה זה נשמע.

אני, אישית, ברוב הפעמים מנסה להשיג את המרחק, להסיר את הקליפה מכל חלק בתופים, את הוילון הזה שמסתיר את התמונה, בדרך כלל אני משאיר אפקטים לסוף ומנסה לקבל תחושה של מרחק ומרחב בעזרתו האדיבה של האקולייזר, עדיין לו מצאתי תדרים מסויימים שמניעים את הסאונד לכאן או לכאן, או יותר נכון לומר זה משתנה אם רוצים לנקוב בתדרים ספציפיים,
נמוך, גבוה, מרחק (כמה רחוק?) , מרחב, הם המושגים שיושבים לי בראש,, ואני מנסה להגיע למה שיושב בדמיון .

לאחרונה,אני שם לב שהמרווח בין הבייס דראם לסנייר הוא גורם מכריע במיקס, ונותן אשליה של אזור /תחום, בו מתרחשת עיקר העלילה במיקס. מכירים את התחושה? , החלטה נבונה היכן למקם אותם במיקס זאת התחלה טובה למיקס טוב, כמו גם הסאונד של הסנייר תמיד מדריך אותי לגבי הכיוון הכללי של כל המיקס.

מה שתמיד מדהים אותי בהפקות חוליות זה - הדינמיקה.. אני חושב שלמעבדים הדינמיים יש חלק גדול בסאונד החולי הזה, אווריל לוין זאת שוב דוגמא קלאסית, קשה לתרגם את זה למילים , צריך פשוט לשמוע.

באותו עניין,
התקליט האחרון של סטינג גרם לי לתהות.., מה דעתכם עליו? סלחו לי אם זה נשמע יומרני, מסטינג הכרנו סאונד אחר, בכל התקליטים הישנים שלו, העומק ,המרחב, הבהירות, הם היו בונים את האוירה ,אם ניקח את "סול קיג'ס" לדוגמא, יש שם סאונד מדהים, ואילו באחרון, מבלי להתייחס למוזיקה, הכל נשמע מאוד ראשוני ולא מלוטש. עושה הרושם שזה נהיה סטייל של ממש להשמע כמו אולפן אישי/ביתי..
הסאונד תופים שם, לא ממש לטעמי, זה גרם לי לחשוב על החשיבות האמיתית של המאסטרינג
הרי , הנה עובדה- זהו סטינג וזה נשמע ככה- ז"א, גם הטכנאי שלו באותה הבועה.

קשה לשפוט סאונד תופים על אלבומים כמו שציינת , אי אפשר לדעת לעולם מה בדיוק עשו שם,
עדיף שנתמקד בהקלטה שידועים לנו המשתנים, ונסות דרכה להגיע למה שמחפשים.
וגם, אתה נשמע כמקטר #smile בדיוק כמוני, בהודעה הזאת.. אבל לא מסביר על מה ולמה,

בשביל הסקרנות והדיון, פרט גם את הציוד בו הקלטת את התופים. ואת המייקינג.
בקיצור, המשתנים הם באמת רבים, יכול להיות שאצלם פשוט הכל יותר טוב? אולי זה האוויר לעזאזל?
זוט, בוא כבר ותן איזה מילה מבוססת לעידוד
_________________
Sartre knows it
AMIT
Act Compatible
הצטרף: 06 אוק' 01
הודעות: 1104
הודעה פורסם: שישי 14 נוב',03 13:25   
כמה דברים ששכחתי:
(סילחו לי על הניסוח המבלבל, של ההודעות בשרשרת הזאת, אני פשוט ממהר..)

-את החדר בו הוקלטו התופים של אווריל ניתן לראות בתמנות העטיפה.
- אפקטים: לאחרונה פיתחתי לי תחביב חדש, לשמוע שירים שצד אחד הפוך במופע, זאת חוויה אמיתית , כך ניתן להבחין באפקטים השונים (וכמובן, שאר הדברים שלא שווים בין 2 הצדדים..). אפשר ללמוד מזה המון. אני שומע ככה תקליטים שלמים. הפוך את הגידים של אחד מהכבלים שיוצאים מהCD ותכנס לעולם האמיתי..
אם אספיק; ארשום כאן עוד היום את השימוש באפקטים שאני אוהב על התופים ובכלל, אנסה לתת תגובה יותר פראקטית.
_________________
Sartre knows it
  Rock_Artist  
S.Supporter
הצטרף: 16 אוג' 01
הודעות: 2977
מיקום: תל אביבה
הודעה פורסם: שישי 14 נוב',03 13:51   
ככה,
המיקרופונים הם 414 זוג למעלה, סנר עם 57 וBD עם BETA של התופים (SHURE). (נעזוב טמטמים כי זה לא משנה נתחיל בדברים בסיסיים), וסנזהייר שוטגן פשוט ביותר על הHH.
כולם עוברים לSSL (יש עוד OUTBOARD אבל הPRE לתופים דרך הSSL). 4000.G+
משם לממירים.

אני כמעט בטוח שמדובר בעיקר במיקומים ובחדר ופחות בציוד, נכון שיוסיף אם הייתי משתמש במיקרופונים יותר טובים מוסיף עוד PREים חיצוניים אבל עדיין מרבית הבעיה נשמעת כבעיית מרחק כאילו אני שומע יותר מדי חדר ממה שאני רוצה. החדר לא קטן, עבר טיפול אקוסטי והאיזור בו התופים ממוקמים יחסית יבש עם רטיבות עדינה באיזור הגבוהים במיוחד.

את האחרון של רדיוהד קניתי אבל לא הספקתי לשמוע #sad,
את OK COMPUTER האהוב שלי ואפילו אלבומים לפני זה אני מעריץ אבל התופים שם הם בצבע הרבה יותר קל להשגה ואם אתה מחפש מאסטרפיס ישראלי מבחינת סאונד זה הדיסק של רוקפור סופרמרקט והדיסק שיצא אחריו, אבל... זה סאונד תופים אחר ממה שאני מחפש.


לגבי זה שאפשר להשיג סאונד בבית הדיסק האחרון של A PERFECT CIRCLE הוקלט בבית, את האמת יש משהו "מוזר" בסאונד שלו אבל עדיין הוא נשמע בהחלט טוב!. (הוקלט בבית על HD3 ב96KHZ וOUTBOARDים מטריפים לPREים ודומה)

לגבי סטינג אין מה לעשות, הוא יודע בדיוק מה הוא רוצה וזה יצא ככה יש לו את התקציב והציוד. בארץ בלא מעט מקרים אתה רואה מצב של יודעים מה רוצים ובמקביל יודעים שאין את התקציב ויש דד-ליין לא הומני שתמיד יתעקב בקצת והתוצאה תהיה פשרה שנובעת מהזמן הלא ריאלי. (לפחות מנסיוני).

דוגמא ל2 שירים ש+/- נוטים לאותם כלים ואחד נשמע הרבה יותר טוב ואילו בשני יש לי הרבה תלונות ובמיוחד לתופים זה הסינגל שיצא למשינה (אם אני לא טועה "משהו מתוק וטוב" או דומה) ומולו CLOCK של COLDPLAY שנראה השראה לא קטנה לעיבוד (גם מבחינת תזמור וגם מבחינת בניה מאוד משעשע לראות איך הם חופפים ברעיונות עד לנקודה מסויימת).


רק רציתי לציין שאני לא בא בתלונות וגם שאין לי שום זכות או קרדיט שאני מספיק גאה בו בהשוואה לפרוייקטים ישראלים אחרים והסיבה העיקרית שאני תוהה, עובד קשה ומחפש את התשובה היא הרצון לפתח והאמונה שהמוסיקה הישראלית מתקדמת עם הזמן ושאפשר לעשות מוזיקה ישראלית גם בעברית בסטנדרט ארה"ב/בריטניה. הכל מציונות מוזיקלית #smile.
ReuvenM
Administrator
הצטרף: 17 מאי 01
הודעות: 19380
מיקום: תל אביב
הודעה פורסם: שישי 14 נוב',03 14:47   
- הייתי מפריד בין "סאונד ישראלי" ל"איך עושים מה". (אפשר בהזדמנות נורמלית לדבר על מה מאפיין סאונד "חו'ל", ונורמלית היא מילת המפתח כאן...).
כמו כן לא הייתי לוקח דוגמאות גורפות של שם אמן/להקה כ"איך עושים מה?"
לגבי השאלה, לא הבנתי אם היא היתה בכיוון של הדיסקים האלה ספציפית, ואיזה "חדר" השתמשו שם, או כללית, כך שהמענה שלי כללי הוא.
אופי של תפקיד תופים או כלי הקשה בכלל, הגיוני ורצוי (אלא אם איש הסאונד מקובע דרמטית) שיעניק או יעקוב-אחר או יותאם ליצירה ככלל, מעין ערך מוסף שאין לו גבול, ונתמך מהצד האמנותי של המתופף/מפיק, הטכנאי/אולפן: ים של צבעים אפשריים, ואף אחד לא אומר די.

מכאן אנו מפרידים הלאה, בין הפקה אקוסטית או אלקטרונית. הרווח ביניהם החל להצטמצם לאחרונה (כלל לא אמנותית, אני מדבר סאונד-ווייז), וזאת עקב שימוש בסמפלרים רחבי-דגימה ומחשבים עמוקי-דיסק וזיכרון, ובנוסף על כך העידן החדש של פלחי-וירטואל המנוגנים בידי מקצוענים, כולל מיקרופון+אווירה באותה חבילה של לופים סטייל ReCycle המנוגנים כפי 'טמפוכך' בזמן אמת (זה כבר קורה על בס, תופים וגיטרות, ואני מאמין שיש פה כמה שיודעים לאלו וירטואלים כבדים אני מתכוון).

מגש הצבעים רחב עוד יותר אם נזכור שאם זו הקלטה לכל דבר, מעורבים כאן כלים אקוסטיים שאת לחץ הכל המתפשט שלהם קשה לפספס בכל אווירה, יש את המתופף המוזכר מעלה, ויש שפע של הקרנות צליל ממערכת מורכבת יחסית זו.
השימוש במיקרופונים, מרחקים, עימוד צמוד או מרוחק, החלפת סאונדים (החלפת כלי מוקלט בדגימה, עדיין עם ה"פיל" של המתופף), עיבוד מקומי על המיקסר ועיבוד-שאחרי בזמן המיקס... ואנחנו עומדים בפני שוקת עשירה ביותר המורכבת שהיצע רב של הקרנות/מקורות צליל וממול דרכי קליטתם/עיבודם.
עדיין קשה להגדיר כאן חוקים יבשים.
ואז לשלאלה...
ציטוט:
מה לגבי החדר? איזה חדר נניח הוקלטו הדברים לדיסקים שציינתי מעלה.
עד כמה מאסטרינג משפיע? אם הSOURCE טוב הוא ישמע טוב גם בלי מאסטרינג נכון?

מבלי ששמעתי את האלבומים המוזכרים (והייתי שמח ללינק ספציפי אופייני מאוד לשאלה), קשה לי להאמין שרק חדר הביא אותה בהקלטה, למרות שתרומתו יכולה להיות נחרצת. היכולת להשתמש במדמי חדרים יקרים (מאוד) עשוי להטעות לגבי קיומו של ה"חדר הפיזי" כמובן. אבל גם אל לנו לשכוח שהפקות בסדר גודל כזה יכולות להרשות לעצמן לרכוש את חברת הבניה של אותם החדרים הפיזיים.

עקרונית - אין עיבוד סאונד שלא ניתן לחקות.
shem_tov
S.Supporter
הצטרף: 30 דצמ' 01
הודעות: 2058
הודעה פורסם: שישי 14 נוב',03 16:15   
אולי ננסה להתמקד בשיר ספציפי ולנתח אותו. (שיעור האזנה?)
  Rock_Artist  
S.Supporter
הצטרף: 16 אוג' 01
הודעות: 2977
מיקום: תל אביבה
הודעה פורסם: שישי 14 נוב',03 17:26   
ככה,
לגבי SOUNDREPLACER ודומים, אני משתמש בהם מדי פעם לתת צבע אלקטרוני על מתופף אמיתי.
עדיין הם חסרי ערך על OH ,

כל הדיסק LET GO של AVRIL LAVIGNE מבחינה הפקתית מדהים צריך לציין גם שהמתופף במרבית השירים בו עשה גם סשנים בEVANESENCE שתיהם ז'אנר פופ מושפע רוק שמופק בעיקר למטרות רווח #smile.

בAVRIL LAVIGNE - LOSING GRIP.
בEVANESCENCE - GOING UNDER או BRING ME TO LIFE , אלו 2 להיטים די זהים ודומים..

אצל A PERFECT CIRCLE כנ"ל הסאונד הכללי לא משנה מה התופים נשמעים טוב.

דוגמא מוזרה אחרת היא AUDIOSLAVE - AUDIOSLAVE כל הדיסק המופלא הזה אבל אם לדבר על משהו ספציפי אז SHOW ME HOW TO LIVE.
זה דיסק ששמעתי אותו בהרבה מקומות ובהרבה מוניטורים ובמיוחד על הV8 אתה שומע את החדר , גם שמעתי שבזמנו הודלפו לאינטרנט גם ROUGHMIX ושהם נשמעו הרבה יותר גרוע לצערי לא יצא לי לשמוע אותם...

גם בRED HOT נניח SEX SUGAR MAGIC (או איך שקוראים לו) סאונד תופים מפוקס "IN YOUR FACE".
Zooot
S.Supporter
הצטרף: 19 מאי 01
הודעות: 2814
הודעה פורסם: שישי 14 נוב',03 21:51   
4 in-yer-face sound U need 2 play MINIMUM, with extreme balance:

CY and HH should drop in level and kick-snr-toms should b played consistent and LOUD.

HH and CYs should b TAMED - i.e. short.

This is cuz the whole thing needs 2 b compressed 2 smithereens.

Since u brought up the IL subject: most of us can't keep it 2 a minimum. Count the crash hits in an IL song and compare the number it 2 the songs U like. This is just a symptom, this attitude is in every step of the way.

Yes, I know , every1 and his cousin r gr8 but generally speaking: in IL, we play long, sloppy, badly tuned, out of time, with 2 many arrangement parts, and 2 many effects.

I'm sorry if it sounds harsh, but I can feel U're really frustrated and I didn't want U 2 go and buy the latest pre/ comp/ mic/ enhancer / fix-elizer, looking 4 the lost coin under the light.

W/o the above U'll never get there. Only after U get THESE conditions we can talk about rooms (3m +in height), kits (read the "drum tuning bible", it's on the net - than try 2 get ur drummer 2 read it and then tune like that - I wish U luck...), analog boards, tape comression, compressors and so on.

Peace,

Zooot
  Rock_Artist  
S.Supporter
הצטרף: 16 אוג' 01
הודעות: 2977
מיקום: תל אביבה
הודעה פורסם: שישי 14 נוב',03 22:12   
תודה זוט חיכיתי לכמה רעיונות לגבי התקרה האמת במקום הספציפי היא כ3 מטר (או קצת יותר) ומבחינת ציוד בכל זאת זה אולפן ולא ציוד שלי אז יש לא מעט ציוד #smile... השאלה היא איך משתמשים בו.
לגבי מתופפים עדיין במקרה הזה זו הפקה ישראלי לחלוטין (נגני סשנים שחתומים על אינסוף דיסקים ישראלים) לכן לגבי התופים הם מכוונים פיקס אבל לך תשכנע מתופף בהפקה שיסתכל לך בעיניים ויהיה מוכן לניסויים , ממילא מבחינתו כמה שפחות הכנות וכמה שיותר הקלטה יותר טוב הוא מגיע עם גישת הבייתה (כנראה הפרוייקטים) עדיין השאיפה היא ללמוד מהפרוייקטים האלה וליישם רעיונות ומסקנות באולפן הביתי גם #smile

לגבי הOH ניסיתי לקמפרס אכזרי וגם LIMITERים נראה שהם נתנו משהו אבל עדיין לא זה,
השאלה המעניינת היא האם בחדר שיש לי 3 מטר+ תקרה אני מעוניין להרים את הOH לגבהים או שיהיו בגובה ראש המתופף או אפילו פחות #smile,
לגבי קומפרסורים OUTBOARD במידה והיה לך כל קומפרסור בעולם להכניס על הOHים במי הייתי בוחר.

תודה לך וסליחה על השאלות האלה אני עדיין פשוט מאמין שהכל אפשרי רק צריך לעבוד קשה #smile (ולמצוא מתופף נורמלי שמוכן לתרום בלי תקציב מיותר).
Zooot
S.Supporter
הצטרף: 19 מאי 01
הודעות: 2814
הודעה פורסם: שישי 14 נוב',03 23:06   
תודה זוט חיכיתי לכמה רעיונות לגבי התקרה האמת במקום הספציפי היא כ3 מטר (או קצת יותר)

My meanming was OVER 3m.... NM, 3m is more thn 2.5m...


ומבחינת ציוד בכל זאת זה אולפן ולא ציוד שלי אז יש לא מעט ציוד ... השאלה היא איך משתמשים בו.

Very true. What gear?


לגבי מתופפים עדיין במקרה הזה זו הפקה ישראלי לחלוטין (נגני סשנים שחתומים על אינסוף דיסקים ישראלים) לכן לגבי התופים הם מכוונים פיקס

There is no such thing, drums r tuned 4 a drummer, room and song.


אבל לך תשכנע מתופף בהפקה שיסתכל לך בעיניים ויהיה מוכן לניסויים , ממילא מבחינתו כמה שפחות הכנות וכמה שיותר הקלטה יותר טוב הוא מגיע עם גישת הבייתה (כנראה הפרוייקטים) עדיין השאיפה היא ללמוד מהפרוייקטים האלה וליישם רעיונות ומסקנות באולפן הביתי
גם

Hmmm.... have we mentioned attitude?


לגבי הOH ניסיתי לקמפרס אכזרי וגם LIMITERים נראה שהם נתנו משהו אבל עדיין לא זה,
השאלה המעניינת היא האם בחדר שיש לי 3 מטר+ תקרה אני מעוניין להרים את הOH לגבהים או שיהיו בגובה ראש המתופף או אפילו פחות ,

Close, m8, the height is 4 drum resonance. Unless U're in a fabulous room - Far = reverb.



לגבי קומפרסורים OUTBOARD במידה והיה לך כל קומפרסור בעולם להכניס על הOHים במי הייתי בוחר.

SSL 4k- use the quad comp - that's the big MF in the center section. Distressors r nice if U have the stereo link mod. Alan Smart C2 in crush mode. A pair of trakkers. Anything fast bright and aggressive.



תודה לך וסליחה על השאלות האלה אני עדיין פשוט מאמין שהכל אפשרי רק צריך לעבוד קשה (ולמצוא מתופף נורמלי שמוכן לתרום בלי תקציב מיותר).

In the songs U like the drums r blended with some room sound. (Averil lavigne's "loosing grip" snr sounds sampled, btw) put some room mics if the room's ok. The drum style U like is HF busy, which is fine 4 the drummer U'll b recording, however balance and overall kit sound r crucial.

Tell me about the room and gear, and I'll try 2 help.

Peace,

Zooot
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תופים וכלי הקשה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון