תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 10:46
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
איך עושים חזרת רוק בווליום נורמלי?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (190) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA
  BoazP  
איך עושים חזרת רוק בווליום נורמלי?
הודעה פורסם: חמישי 27 מאי,04 22:26   
בחזרות רוק יש בעיה שהתופים מהווים צוואר בקבוק על הווליום. כדי שהFEEL הנכון יצא מהתופים צריך להוציא מהם ווליום מסוים גבוה, וזה כופה על הלהקה את אותו ווליום שיוצא מעבר למה שבריא לשמוע בלי אטמים וגם מקשה לזמרים לשמוע את עצמם כיאות ולדייק.

אז איך אפשר בכל זאת לעשות חזרה בתנאי ווליום נורמליים, כדי להשאיר טווח דינמי מספיק גדול לזמרים, בלי שהלהקה תישמע אנמית?

בועז
shahar
Supporter
הודעה פורסם: חמישי 27 מאי,04 22:34   
אכן בעיה כאובה. אני כבר שנה וחצי שר בלי לשמוע את עצמי בחזרות. (ואז בהופעות אני פתאום שומע כמה אני מזייף #smile ) זה קשה, זה מבאס, זה לא כיף. לדעתי הפיתרון הוא חדר חזרות מרווח ומטופל אקוסטית. לא כל אחד יכול להרשות לעצמו. :sad:
הודעה פורסם: חמישי 27 מאי,04 22:46   
אני מניח שכבר ניסית את האפשרויות הבאות אבל בכל זאת:
א. לשים פדים על הטם-טמים והפלור ולדחוף הרבה שמיכות לבייס-דראם. זה עשוי לתת סאונד חלש ויבש יותר.
ב. לנסות אולי להרחיק את התופים משאר הלהקה...
ג. לדאוג לאקוסטיקה של החדר (טוב, את זה אני בטוח שכבר עשית...) - שיהיו כמה שפחות החזרים.

מקווה שזה יעזור, יום טוב ולילה טוב.
הודעה פורסם: חמישי 27 מאי,04 22:47   
אני גר בחיפה ואין חדר כזה... בת"א יש חדרים הרבה יותר טוב אבל לא ראיתי חדר חזרות שבאמת מטפל בבעיה. פשוט יש שם הגברה שאשכרה עומדת בווליומים הגבוהים, אבל עדיין חייבים לפעול בווליום גבוה. בכלל אני לא מבין כיצד אקוסטיקה יכולה להנחית ווליום של תופים במידה הרצויה ושזה ישמע טוב. אשמח לשמוע הסבר איך אם זה אפשרי.

אם למישהו יש הצעות נוספות אני אשמח... אני ממש מיואש ורוצה להשתפר עם ההרכב לרמה מקצועית ונחוש לעשות מה שדרוש.

בועז
  BoazP  
הודעה פורסם: חמישי 27 מאי,04 22:51   
ציטוט:
אני מניח שכבר ניסית את האפשרויות הבאות אבל בכל זאת:
א. לשים פדים על הטם-טמים והפלור ולדחוף הרבה שמיכות לבייס-דראם. זה עשוי לתת סאונד חלש ויבש יותר.

זה לא רק יוריד ווליום, זה גם יחנוק את הסאונד - ואז מתפספסת הפואנטה.

ציטוט:
ב. לנסות אולי להרחיק את התופים משאר הלהקה...

חדר חזרות צפוף, אין חדרים מרווחים בחיפה... #sad

ציטוט:
ג. לדאוג לאקוסטיקה של החדר (טוב, את זה אני בטוח שכבר עשית...) - שיהיו כמה שפחות החזרים.

אני תקוע עם האקוסטיקה שהחדר חזרות מספק, שהיא לא משהו. בסראונד בת"א אין כל כך הרבה החזרים כמו חדרי חזרות בחיפה אבל עדיין עובדים בווליום אסטרונומי.

אני שוקל לפתוח חדר משלי למטרה, אבל אני תוהה אם באמת יש דברים לעשות שיכולים באמת לפתור את הבעיה. לא סתם לשפר אותה קצת עם אקוסטיקה שבולמת החזרים, ולא דברים שמורידים את הסמפטום בלי לפתור את הבעיה כמו לכסות עם פדים.

פתוח להצעות נוספות...

בועז
AMIT
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 27 מאי,04 23:23   
קטע, אני בדיוק באותה הבעיה. אמנם סוג המוזיקה הוא לא רוק (אני מוותר מראש לנסות להגדיר) ועדיין אני מתקשה למצוא בלאנס הגיוני . בהרכב שלי כל הכלים הם אקוסטיים כך שאנחנו מגבירים את כולם בעזרת פיקאפים ומיקרופונים .
הבעיה העיקרית היא שהמתופף חזק וככל שהוא מנסה להיות חלש הוא מאבד מהפיל. מהצד השני אי אפשר להגביר את הכלים יותר מדיי וגם אם היה אפשר, זאת לא הנקודה. זה פשוט לא לעניין לנגן בחזרה בעוצמה גבוהה (אני משתגע מהרכבים אחרים שיוצא לי לשמוע..)
דבר ראשון שעשיתי (ועזר המון) זה לפנק את המתופף עם מקלות רכים יותר. (המקלונים האלו.. ברח לי השם שלהם, מי שמוצא מוזמן לכתוב). הם משנים מעט את הפיל אבל מתרגלים. עוד משהו שאפשר לעשות זה לרפד את הסנייר, שהוא החזק/בעייתי ביותר, בסמרטוטים/בדים או מה שלא יהיה.

חשוב גם לשמור על בלאנס שונה בין המתופף לשאר הנגנים. מוניטור למתופף יכול לעזור. . כשהוא יקבל בדיוק את מה שמגיע לו הדינאמיקה שלו תהיה יותר בריאה. ושאר הנגנים שיתרחקו ממנו כמה שיותר וינסו להנות מבלאנס הגיוני דרך הPA .
כשהעוצמות יהיו אחידות והבלאנס יהיה הגיוני אפשר להתחיל לנסות לפתור בעיות אחרות.

לגבי החזרים- אפשר "לעטוף" את המתופף במזרונים.
ואפשרות קיימת- אפשר פשוט להעיף את המתופף ולנגן קאנטרי ב2 גיטרות.

תעדכן אותנו מה ניסית. מחר בצהריים יש לי חזרה- מבטיח לעדכן .

...מתופפים תמיד עשו רק צרות לאורך ההיסטוריה.. עכשיו ברור לכולם (עאלק) למה מיהרו להמציא את ה-מידי
הודעה פורסם: חמישי 27 מאי,04 23:44   
ציטוט:
ברח לי השם שלהם, מי שמוצא מוזמן לכתוב). הם משנים מעט את הפיל אבל מתרגלים

אם אתה מתכוון למקלות רודס, אז אני מכיר אותם והם משנים את הFEEL קיצונית ממה שאני שמעתי. זה נשמע כמו תיפוף ג'אז בכלל ולא לעניין לדעתי בשביל הסגנון המדובר.

ציטוט:
עוד משהו שאפשר לעשות זה לרפד את הסנייר, שהוא החזק/בעייתי ביותר, בסמרטוטים/בדים או מה שלא יהיה

אני אנסה, בתקווה שזה לא יפגע בסאונד\פיל...

ציטוט:
מוניטור למתופף יכול לעזור. . כשהוא יקבל בדיוק את מה שמגיע לו הדינאמיקה שלו תהיה יותר בריאה

אין מצב לארגן לו רמקול משלו, אבל אולי אני אוכל להביא מיקסר קטן מהבית ולסדר לו מיקס משלו לאוזניות עם בס מוגבר...

אין כל כך אפשרות להרחיק כי החדר קטן ומסכן, ובכלל הרמקול הימני של הPA עם ממברנה דפוקה ומצרצרת. החדר הזה מתפרק ואין לי אופציות אחרות!!! #cry

בועז
AMIT
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 28 מאי,04 00:59   
אם החדר ממש בעייתי אז עזוב אותך- תמצא חדר אחר (כמו שהבנתי , אתה משכיר..) ותחסוך כאבי ראש מיותרים. זאת במידה והוא כמו שאתה מתאר עם הצירצורים והגודל..כי אסור לשכוח שסאונד חרא נשמע תמיד יותר חזק ורועש.

אם זה רק הבעיה של העוצמה הכללית.. אז זאת בעיה מוכרת שקשה להתמודד איתה, לא משנה כמה הסאונד טוב. למרות שתמיד חדר גדול יכול בהחלט לעזור.
הודעה פורסם: שישי 28 מאי,04 01:08   
אני לא משכיר, אני משלם על חזרות בחדרי חזרות. אני שוקל לשכור חדר משלי - אבל זו אופציה יקרה מדי כרגע. בינתיים זה חדרי חזרות שקיימים בחיפה ועוד לא מצאתי אחד חצי-נורמלי.

אני משער שבשלב מסוים הוא יתקן את הרמקול, אבל האקוסטיקה תשאר בעייתית והחדר ישאר קטן...

אוף!!! #cry

בועז
AMIT
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 28 מאי,04 01:09   
ואגב,אם אתה עדיין אופטימי- אתה חייב להתפשר בין העוצמה לסאונד הכללי של המערכת.. אין כאן קסמים.

ו.. תבוא עם מזרונים מהבית (אני רציני) כדי לשנות את האקוסטיקה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA

לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
עמוד 1 מתוך 4

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון