פורסם: שבת 24 יול',04 12:13
בעקבות עיצוב האולפן מחדש נוצר מצב שבו רמקול 1 יצטרך כבל באורך 5 מטר במקום ה3 שקיימים כרגע לשניהם. אני יודע שעכבה של מטר כבל זה בערך אלפית שנייה. מכיוון שהתדרים הגבוהים שאנחנו שומעים נעים פי 20 יותר מהר באוויר, נשאלת השאלה אם כדאי להחליף את שני הכבלים כדי להימנע ממצב של ביטולי פאזות, או שמה, מאחר שבמילא מדובר כאן על רגישויות מאוד גבוהות ביחס פרופוציונאלי אנחנו במילא מקבלים עכבות משמעותיות לתמונה נכונה כל הזמן בעצם?
Supporter
פורסם: שבת 24 יול',04 14:07
עדי יקר (...)
אני חושש שהדבר הנכון היחידי בהודעתך הוא מרחקי הרמקולים...
שאר המידע וההנחות הפיזיקליות שציינת לגמרי לא!
יש לך קצת שעורי בית בפיזיקה להכין/לקרוא...
בגדול (וגם בקטן), הבדלי האורך שציינת בכלל לא משמעותיים - בהנחה שחתך המוליכים סביר (לפחות 1.5 ממ"ר)
שמור כמובן על קוטביות נכונה, חיבורים טובים וסע לשלום.
בהצלחה
נמרוד
פורסם: שבת 24 יול',04 16:26
נמרוד - תמיד אפשר ללמוד עוד, אבל לא היה עדיף לכתוב באותה כמות מילים תיקונים להנחות השגויות שלי?
פורסם: שבת 24 יול',04 19:27
נניח שמטר כבל גורם לעכבה של אלפית שניה.
נניח שאני שומע צליל בתדירות של אלף תנודות בשניה
נניח שיש לי כבל באורך מטר לרמקול א', וכבל 2 מטר לרמקול ב'
מה יקרה?
וכמה זה רחוק מהמציאות?
נ.ב - ודאי שהתכוונתי להפרשי מופע
Administrator
פורסם: שבת 24 יול',04 20:00
נניח.
אתה מדבר על השהיות בלתי מדידות של ננו-שניה, תלוית-תדר ולא פחות - תלוית זרם, ועל תוצאה בלתי שמיעה, שרק סוחרי גידים שזורים או בטלנים שכותבים ניתוחים גרפיים עבור יצרניות הכבלים וירחוני היי-פיי עושים בהם שימוש - מסחרי נטו לעניות דעתי.
כי, אם זה שמיע, ואפילו במסגרת של ציבור של פורום מסוים, קובץ ה-MP3 מעולם לא היה נוסק, שלא לדבר על מוסכם להשמעה, שכן עיוותי המופע הבלתי מוגדרים (מהנתונים שחסרים ויהיו חסרים תמיד) והבלתי ניתנים לצפיה מראש (אלא אם כל היום אתה משמיע תדר אחד בווליום קבוע במערכת שלך ולא "מוסיקה"), הם עדיין רחוקים במאוד מאותם ננו-עיוותים ורצח אופי עתיר-הסטות מופע שעושה המרת MP3 למוסיקה.
אז נניח. אז?!
האם נשים שני כבלים באותו אורך בשביל המצפון?! בבקשה.
אנחנו לא צריכים להיכנס לפניקה מעודף מידע החודר לנו לראש, גם במסגרת הפורום הזה.
פורסם: שבת 24 יול',04 20:10
קראתי לפני שבוע באנציקלופדיה שמהירות התגובה של העצב המעביר מידע לאוזן הוא גם נמוך ממהירותם של התדרים הגבוהים שאנו שומעים.
יחד עם זאת, עוד רב מה שאנחנו לא יודעים על המוח על פני מה שנכתב באנציקלופדיה לא חדשה. חוץ מזה - צלילים גם מרגישים באיברים אחרים.
השורה הלפני אחרונה - המוח מזהה דברים, יכול להבחין באיכות גם אם מעורבת בתהליך פסיכולוגיה
שורה אחרונה - בתכל'ס - אני רק מנסה לחקור כאן קצת לא רק כדי לחסוך או לא מחיר של כבל נוסף, אלא גם כדי להרחיב את השכלתי וזו של שאר הקוראים כאן כפי יכולת הפורום