Administrator
פורסם: רביעי 22 ספט',04 09:15
מכשיר המגיע עם חיבור הארקה מזמין התחברות כזו לרשת, וזאת מכורח התכנון בעיקר, ובטיחותית באופן כללי.
לא ציינת באיזה מכשיר מדובר ולאן הוא מתחבר, וזו נקודה חשובה.
אם הוא מתחבר למכשירים אחרים שיש להם הארקה באיזשהו מקום, אז מכאן שהוא יזכה להארקה אוטומטית.
אם הוא עצמאי (קשה לי להאמין... אודיו), אז חיבורו דרך שנאי נכון לרשת, ימנע מכלתחילה אפשרות התחשמלות עקב הארקה חסרה, וזאת כיוון שלשנאי כזה יש בידודיות מלאה מהרשת.
שנאי נכון, כפי שציינתי לא אחת, הוא זה המכיל שני ליפופים, ראשוני ומשני, ולא אלה הקטנים בצורה מוגזמת בגודל, ולרוב רשום עליהם auto Transformer או משהו דומה, והמשמשים לתיירים עבור מכונות גילוח בעיקר...
אז מה עושים?
השג לך מברג "טסטר" המסוגל למדוד התחשמלות. חבר את המכשיר לחשמל כפי שהוא, דרך השנאי וללא הארקה וללא חיבור לשום ציוד אחר, ולאחר מכן גע במקום מתכתי (במחברים?!) חשוף עם המברג וראה אם יש זליגת חשמל מגוף המכשיר. אם כן, חובה עליך לחברו להארקה.
חיבור כזה ידרוש העברת חוט חשמל בודד בין הרגל השלישית (הארקה) בכבל אמריקאי לשקע הארקה או גוף מוארק אחר במבנה או לתקע חשמל תקני בצד של ה-220 וולט.
בדוק את תקינות הבדיקה והמברג מראש, וזאת באמצעות שקע חשמל פעיל במבנה!
יש לגעת בקצה האחורי של המברג בזמן בדיקה, על מנת שיציג מתח, אם קיים.
Administrator
פורסם: שישי 24 ספט',04 09:38
אני קצת חושש.
אתה יכול לתאר לי אותו פיזית (גודל, צורה, מראה) ולנסות לראות מה עוד כתוב עליו? (הייתי מעדיף את מה שרשום באנגלית, לא תרגום, כי זה חשוב).
היכן רכשת את השנאי הזה?
האם יש לו איזור מתכתי שהוא חשוף, עליו אפשר לגעת עם הטסטר לבדיקה?
Administrator
פורסם: שישי 24 ספט',04 16:45
כפי שציינתי, אם בכל זאת זה יתברר כשנאי, והסינים האלה לא יודעים לרשום מפרט כמו שצריך, כמובן שהכל בטל ומבוטל. לשם כך רק בחינה מקצועית תאשר זאת.
הבעיה עם ממירים כאלה שלרוב אינם מספקים גל AC נקי (לרוב מדובר ב'קוצץ מחזור', כך שחצי מחזור של 220V יוצא 110V, מה שמכונה "בברוטליות"), וציוד רגיש נפגע מזה, או מרעיש, אך בעיית ההתחשמלות עקב חוסר הבידוד מרשת החשמל והאפשרות שמשהו באולפן שלך יחובר אי פעם בצורה שתיצור את ההתחשמלות הפתלית, מחייב משנה זהירות והחדרת התודעה בקרב החברים.
מקסימום: תן למישהו לבדוק. אבל - הארקה (כנושא השרשרת) שים ליתר ביטחון בין גוף מכשיר של 110V לאדמה הכללית שם אצלך, כך תבטיח שלא יקרה כלום והיה-אם (בתקווה שיש מכשיר זרם-פחת בארון חשמל).
לגבי שנאי ראשי: בדרך כלל מחברים מפצל 110V ליציאה של שנאי כזה. יצא לי לראות מקומות ששם הם השתמשו בתקעים/שקעים ישראליים גם בצד של ה-110, וזה חמור. לפחות הכרחתי אותם לצבוע את אלו באדום. לא מומלץ. נסה להשיג שישיית 110V
שנאי בסדר גודל שאתה מדבר עליו לא נשמע נזק רציני לארנק. בדוק ב"טראנס זאב".