למישהו יש מושג ירוק איפה אני יכול להשיג ספייקים למוניטורים?
או לחילופין למישהו יש רעיון יצירתי כיצד לבודד את המוניטורים מהסטנד?
נתקלתי בזה ובזה.
יש משהו כזה בארץ?
איני רוצה לפגוע במוניטור לכן אני מחפש ספייק בסגנון הזה:
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
. הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
עוד אופציה היא לחתוך כדור טניס לשתיים אבל התוצאה תהיה פחות טובה _________________ http://www.myspace.com/downstairsgroup
היום בשיעור אקוסטיקה, המורה (שהוא סוג של ביג שוט בתחום עד כמה שאני מבין) דיבר איתנו על פרסום כוזב במוצרי אקוסטיקה.
אחד מהדברים שהוא דיבר עליהם הם ספייקים למוניטורים. הטענה (והוא הסביר את זה בצורה דיי הגיונית) היא שהם לא באמת מספקים הפרדה מהמשטח בכל מה שקשור לבידוד רעידות (Vibration Isolation), ומקסימום הם בסה"כ מגביהים את המוניטור.
העניין, לפי מה שהבנתי, הוא שצריך חומר קפיצי שהתדירות הטבעית שלו (התדירות בה הוא יתכווץ וישתחרר אם יכווצו אותו ויעזבו) תהיה מקסימום עשירית מהתדירות הנמוכה ביותר שרוצים לסנן, ושהStatic Deflection שלו גם כן יהיה מתאים (לפי משוואה מסויימת ופשוטה).
ספייקים למוניטורים אם כבר, לטענת המורה שלי, עושים בדיוק את ההפך - הם מרכזים אנרגיה לנקודה אחת וממש 'משחילים' אותה אל תוך המבנה / שולחן העבודה / כל חומר אחר שיעביר את התדרים המדוברים.
כדי לבודד רמקולים, יש שתי אפשרויות עיקריות:
1) להניח את המשטח שמתחת לרמקולים על קפיצים לפי הפרמטרים הנ"ל
2) להניח את הרמקולים על מעמד שכלל לא נוגע באף אחד מחלקי המבנה (כולל שולחן וכו' - שום דבר) אלא שהרגליים שלו פשוט מגיעות משולחן הבקרה ישר לתוך האדמה שמתחת למבנה. כמובן שזאת אופציה שכמעט לא קיימת באופן ריאלי (ולא יקר בטירוף) מסיבות ברורות.
האם המורה טמבל? האם הספייקים הם שמועה זדונית ולא נכונה? האם הם משמשים למשהו אחר ולא בידוד רעידות? _________________ קריינות
מה שבטוח שהספייקים משפרים את יציבות הרמקול על המשטח עליו הם נמצאים , ביחוד אם הוא רך , האמת היא שיש לי כוונות לבדוק את הנושא לעומק, רק שעדיין לא הגעתי למסקנה כיצד הכי טוב למדוד את העברת האנרגיה למשטח.
אני לא בטוח שהמורה לגמרי טמבל, אך גם לא מי-יודע-מה מבריק. אך יהיה זה אך מסוכן לשפוט מורה על סמך דברי תלמיד או של צד שלישי, וזה נלמד על בשרי לא אחת, כשצוטטתי אינטרפרטיבית-נמרצת. ודברי יצאו מהקשרם (אפילו בפורום זה, עם דוגמאות שמתחילות ב " אז ראובן, אם כך אתה אומר ש...")
ריכוז אנרגיה?! "משחילים"?! עושים את זה יפה עם לייזר, אך בסאונד אנחנו עדיין תקועים עם שפע של תדרים שונים ורמקולים שלא ממש מתפתחים
האם המורה הסביר את העקרון של ה"קוץ"? האם הוא מנגן על איזה כלי?
האם הציטוט אמין למקור?
ריכוז אנרגיה?! עושים את זה יפה עם אור ולייזר, אך בסאונד אנחנו עדיין תקועים עם רמקולים כבר עשרות שנים
האם המורה הסביר את העקרון של ה"קוץ"?
לא מדוייק. לפי מה שהבנתי גם באוזן יש מנגנון שפועל לפי אותו עקרון של ריכוז אנרגיה.
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
אני אתחיל עם הסבר ארוך ומפורט אבל אני מבטיח שבסוף אני אגיע לנקודה. שערות זעירות באוזן הפנימית (בתוך הCochlea) נמצאות בתוך נוזל שהוא עירוב של כמה נוזלי גוף. השערות הללו מגיבות לתדרים שונים. אנרגית הקול מגיעה אל הנוזל ודרכו לשערות. אבל, מכיוון שמדובר בנוזל ולא באוויר - נדרשת אנרגיה הרבה יותר גבוהה כדי 'להשחיל' אליו אנרגיה מבלי לאבד המון בדרך. לצורך העניין ישנם שני מנגנוני הגברה. מנגנון אחד שהוא מנגנון הפטיש שנמצא באוזן התיכונה. המנגנון הזה מגביר את עוצמת הקול פי 2 לערך. המנגנון השני, הוא ה Pinna (לדעתי זו האפרכסת - לא?) מגביר את עוצמת הקול פי 17 לערך - כשבעצם כל המנגנון השני הוא מנגנון של ריכוז אנרגיה משטח גדול לשטח קטן - תעלת האוזן.
ביחד מתקבלת עוצמה שחזקה פי 35 מהעוצמה המקורית, וזו עוצמה שמצליחה להעביר אל הנוזל 95 אחוז מהאנרגיה, בניגוד ל3 אחוזים שהיו עוברים ללא ההגברה הנ"ל.
ולכן התשובה לשאלתך, ראובן, היא: כן! ריכוז אנרגיה גם בקול זה קיים. _________________ קריינות
עודד,
אני לא בטוח שהגדרת "ריכוז אנרגיה" מתאימה כאן, ולמזלנו את רוב העבודה הקשה עושה מוח, כדי להוציא ממה שמצליח להיכנס את הרושם הנכון. אולי המילה "ריכוז" היא זו שמטעה כאן.
שים לב מה אמרת:
-> לא מדוייק... גם באוזן יש מנגנון שפועל לפי אותו עקרון של ריכוז אנרגיה. ...
למה אתה קורא "ריכוז אנרגיה"? האוזן 'מלקטת' את מה שחולף לידה, אין פה תהליך אקטיבי של 'שאיבת אנרגיה'.
-> השערות הללו מגיבות לתדרים שונים.
חשוב לזכור את זה. הספייק, השולחן והמוניטור, גם הם. נזכור את זה לשורה האחרונה.
-> אנרגית הקול מגיעה...
זהו, שהיא מגיעה, לא 'נשאבת'.
-> אל הנוזל ודרכו לשערות....
נניח ש'רק' שני מכשולים בדרך למוח נזכור גם את זה להמשך
-> נדרשת אנרגיה הרבה יותר גבוהה כדי 'להשחיל' אליו אנרגיה מבלי לאבד המון בדרך.
וזה מעודד אותי לחשוב שעודד פשוט לא מסביר את המילה הנכונה. האנרגיה נדרשת להיות חזקה יותר מהמקור.. כדי לחדור? "מבלי לאבד"?! נזכור גם את זה
-> לצורך העניין ישנם שני מנגנוני הגברה...מגביר את עוצמת הקול פי 2 לערך. המנגנון השני...מגביר את עוצמת הקול פי 17 לערך...
ספייק הוא עדיין פסיבי. יורה-לייזר לא.
כ-> שבעצם כל המנגנון השני הוא מנגנון של ריכוז אנרגיה משטח גדול לשטח קטן - תעלת האוזן.
או מגבר או רכז-תרבות? אתה רוצה להגיד אולי מעין 'משפך אקטיבי'?! (בלי אסוציאציות מיניות, כן..) או שאנו מגבירים הרבה כדי לדחוס את התדירויות השונות לתוך נקיק, וליצור מכך אנרגיה רבה?! כאילו, "כמו הספייק"?! כמו שניקח המון המון אנשים ונדחוס אותם דרך פתח צר ביציאת אמוק מקניון שעולה באש? יש בזה משהו.
- ביחד מתקבלת עוצמה שחזקה פי 35 מהעוצמה המקורית...
הספייק משתדל, באמת, אבל הוא לא מצליח להגביר.. ולכן התשובה לשאלתך, ראובן, היא: כן! ריכוז אנרגיה גם בקול זה קיים.
אם זה קיים בקול, אני בטוח, אבל דיברנו על מעבר של "הרבה תדרים" (=מוסיקה) דרך "ממרכז אנרגיה" לתוך השולחן או המדף. לא היה צריך את הדוגמא של האוזן, יש את זה בדוגמאות של מוצרים, רק שהם לא למטרת מוסיקה, יותר רפואה וצבא.
העניין הוא, עודד, שאם ניקח דוגמא פשוטה של מסנן, ונעביר דרכו את "הכל", אז משהו פשוט ילך בדרך. לצערי גם במקרה של ההמון השואט בפתח, ולשמחתי גם באודיו, בשימוש במחוללים, בכלי נגינה, במעבדי צליל, וגם בחומרים, כמו חומרי הבידוד למיניהם, או בפריטים כמו הספייק למינהו
בצורה פשוטה, ובדרך ההפוכה, זה כמו שרמקול של 1" לא יוכל להפיק את אותם נמוכים כמו של רמקול "18, אלא אם נשנה משהו בהשוואה ביניהם (גודל, מרחק, עוצמה, עיבוד)
ולא שאני חסיד של קוץ כזה או אחר, אבל יש בו משהו, ביחוד בשפיץ .
לך לישון!
נראה לי שהבנתי את הבעיתיות במונח "ריכוז אנרגיה".
אבל לגבי הספייק - הבעיה בסה"כ היא לא של העברת גלי קול (שהרי אם נסתכל על אורך גל של קוץ של ספייק אנחנו מדברים על תדירויות מאוד מאוד מאוד גבוהות) אלא של תנודות. ברגע שהרמקול 'רועד' 30 פעמים בשניה, גם החלק העליון של הספייק וגם החלק התחתון של הספייק רועדים באותה תדירות. הרעידות הללו יעברו למשטח עליו נמצא הספייק ומכאן הרעידות עוברות, והמשטח הופך למייצר גלי קול.
הרעיון מאחורי בידוד עם קפיץ הרי הוא מניעת העברת הרעידות מהרמקול למשטח עליהן הוא עומד. האמת שהראו לנו דוגמה מצויינת לאיך שזה עובד, קשה לי קצת לכתוב - אני אנסה לתאר: קחו עצם קצת כבד שקשור בחוט (מעין מטוטלת) ותחזיקו בקצה (למעלה). נדנדו את העצם - העצם זז כרגיל. עכשיו הזיזו את היד העליונה בכיוון הנגדי, ובאותה המהירות. העצם זז מרחק רב יותר (אך כמובן באותה תדירות). עכשיו הזיזו את היד העליונה יותר ויותר מהר. שימו לב שלאט לאט המטוטלת מפסיקה לזוז.
הרעיון הוא שכאשר נמצא קפיץ שהתדירות הטבעית שלו (התדירות בה הוא יתרפה ויתכווץ אם תלחץ עליו ותעזוב) נמוכה לפחות פי 10 מהתדירות הנמוכה ביותר של העצם שמעביר את האנרגיה ממנה אנחנו רוצים 'להפטר', אז האנרגיה הזו פשוט מאוד לא תגיע לבסיס של הקפיץ - וממנו היא לא תגיע למשטח עליו עומד הקפיץ.
ספייק פשוט לא עושה את זה, ולכן הרעידות יעברו. גלי קול אולי לא יעברו, אבל רעידות יעברו בהחלט. _________________ קריינות