נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: ראשון 13 ינו',02 12:09
היי
רציתי להקליט משהו מהטלוויזיה , חיברתי כבל 21 פין לטלוויזיה ואת הקצה השני לאחת הכניסות במיקסר , מרגע החיבור קיים זימזום אדמה מעצבן שלא מפסיק לרגע.
חשוב לומר שהטלויזיה ושאר האולפן יושבים על אותה נקודת חשמל ואין אפשרות לחבר לנקודה אחרת.
הטלויזיה היא טלויזיה מאוד פשוטה וכבל 21 פין היא אפשרות היציאה היחידה שלה (אין socket לאוזניות) , אין לטלויזיה הארקה.
אני מחובר בחיבור רגיל לכבלים ואין לי ממיר דיגיטלי.
הכבל תקין .
עוד נקודה חשובה (אולי חשובה מאוד) הזימזום מתחיל ברגע שאני תוקע את הפלג לכניסה , לא משנה אם הערוץ פתוח או לא !
מה לעזאזל אני צריך להאריק כדי להפטר מהזימזום הזה ?
פורסם: ראשון 13 ינו',02 17:46
טלוויזיה סטנדרטית מייצרת כמה מקורות עויינים בשטח האודיו.
- המארז הפנימי מכיל לרוב מתח גבוה ומסוכן
- שנאי תנופה המחולל את המתח הגבוה הנדרש -ובתדר הפעלה גבוה
- שדה מגנטי
- מחברי כניסה/יציאה לא מבודדים חשמלית.
הוסף לאלה חיבור חשמלי לא נכון לקיר, והחגיגה יכולה להחמיר.
נסה:
- הפוך את קוטביות חיבור הטלוויזיה לשקע החשמל. מדובר בלהכניס את אותו התקע רק בצורה הפוכה ימין/שמאל, וזאת רק אם מדובר בתקע בעל שני פינים.
אם היתה בעיה של פאזה (קוטביות החיבור) והשראה כתוצאה מכך (חישמול של ה'אדמה') אז יתכן שהרעשים (50 הרץ?) יפתרו.
* כיוון שהסיכויי שביצעת את הנ"ל גבוה, המלחמה עם צימוד טלוויזיה למערכת סאונד כרוך לעתים גם בסכנה אפשרית לציוד עצמו, ומדובר בהחלקת מתח גבוה דרך השסי להארקה של הציוד שלך ושריפת מעגלים (לא להיכנס לפניקה, אבל יצא לי לתקן עשרות מכשירים שנדפקו כך). בנוסף, מעגלי אודיו לא מבודדים חשמלית במקלט, והחיבור למערכת האודיו בעלת מעגל חשמלי משלה, יכולים ליצור זימזומי אדמה של לולאות כפולות או סתם השראה חשמלית דרך החיבור עצמו.
נסה:
- באחד הפורומים כאן, בנושא רעשי כרטיס קול (נדמה לי פולסר) וחיבור מיקסר וציוד חיצוני למחשב האישי (המחשב במקרה זה הוא כמו הטלוויזיה שלך) הסברתי על מעגל פשוט המשתמש כחוצץ מצוין במקרים אלה. טוב שיהיה כזה זמין במלאי שלך, כי הוא פותר את הבעיה מיידית (כל עוד הזימזום לא מוטבע כבר באות האודיו במקור).
יש חברות (כמו "קילים" בחיפה, "סנטרוניקס" בת"א) שגם יצא לי לראות אצלם מבודדים מוכנים כאלה בצורה של מחברי-מעבר שבתוכם שנאי הבידוד, או שנאי בידוד בנפרד.
** הארקה לצורך מחיקת רעשים עשויה להיות מסוכנת, וזאת אם ה'דורש ניקוז' הינו מתח גבוה ולא פרזיטי (שאינו מוקרן בהשראה למשל), מהסוג המגיע מספקי מתח ממותגים במחשב או שנאי התנופה בטלוויזיה והשסי (המכלול המתכתי הפנימי שלה - וזו הסיבה שאת המעטפת החיצונית של טלוויזיה עושים מחומר שהוא לא מתכתי-מוליך).
זימזום מבחינתנו זה סימן למשהו לא תקין. לעתים בתיכנון ולפעמים כתוצאה של שילוב בשטח. זימזום מכיל הרמוניות מסוימות ובעל אופי המאפשר לטכנאי משופשף לזהות מיידית את מקור הבעיה, למרות שלמשתמש ממוצע זה נשמע אותו "האאם". במקרה שלך זה יכול להיות עם הרמוניות גבוהות, בגלל שנאי התנופה במקלט.
אם הארקה בכ"ז פותרת רעש, סימן שהיא היתה חסרה או לוקה כבר מכלתחילה, אבל במקרה שלך כל מערך עובד בעצמו בסדר. אמנם ראיתי מקרים שהארקת שאסי הטלוויזה אכן פתרה את הבעיה (מדובר בחדירה פנימה, אין גישה חיצונית, והוספת חוט הארקה או החלפת הכבל לתלת-גידי), אבל העסק הזה מאוד מסוכן ודורש בדיקה לעומק המעגל.
S.Supporter
פורסם: ראשון 13 ינו',02 21:09
חבר דרך דירקט בוקס ותשכח שהיו לך בעיות בחיבור טלויזיה
Act Compatible
פורסם: ראשון 13 ינו',02 22:37
אני אוסיף על טי קול ואומר..
בוא נעזוב רגע את הסיכונים שיכולים לקרות לציוד,אם כמובן זה מאוד חשוב לך.
עם יש לך מגבר שמחובר לטלויזיה(מערכת קולנוע ביתי)
תקח בבקשה את הכבל היוצא מהמגבר חבר אותו למיקסר שלך
ותשמע את התוצאה המגבר אמור לבודד את הרעשים הלא רצויים.אם בכל זאת ישנם רעשים(בזז,או האמממ)
את הכבל שיוצא מהמגבר חבר ל-D.I ? האם הרעש עבר?
אני מאמין שכן.
בכל מקרה יש עוד אפשרות וזאת בהנחה שאין לך מגבר
את כבל ה21 פינים חבר לאחד הערוצים במיקסר.
שלח אותו בעזרת ה-AUX החוצה(יעני כמו יציאת אפקט)
לD.I אקטיבי את היציאה של הD.I תחבר לצ'אנל אחר
סגור פיידר בצ'אנל שבו נכנסת הטלויזיה פתח פיידר
בצ'אנל של חזרת ה-AUX
וקבל צליל נקי ואיכותי במאסטר פיידר.
בהצלחה.
האם הנקודת חשמל שלך היא רגילה? או שהכל מחובר לספק כוחמסנן ברקים ?
פורסם: שני 14 ינו',02 02:38
דווקא תיקון לוודו
תפקיד הDI הוא לבודד חשמלית ולכן החיבור למקסר הוא דרך הDI ולא יכול להיות איזה לופ אחרי המקסר
אחרת אין בידוד חשמלי
ראו מאמר ארוך שפרסמתי אודות DI BOX ותבינו איזה רעיון פשוט אך גם גאוני הקופסא הקטנה הזאת
ממש מחוללת ניסים
S.Supporter
פורסם: שני 14 ינו',02 05:35
פתרון אפשרי ויקר:
רכישת כרטיס טלוויזיה שמחירו הוא בערך 300ש"ח.
לא עושה הרבה בעיות.
נקודה למחשבה:
מלבד העובדה שחלק מהסאונד בטלוויזיה בישראל גרוע (דגש על הערוצים הממלכתיים) גם חברות הכבלים לא ממש מוכיחות על מקצוענות. תהיה בטוח שאין בעיה במקור.
Act Compatible
פורסם: שלישי 15 ינו',02 07:00
למרות שכבר נפתרה הבעייה רציתי להוסיף רעיון קטנטנן.
אם רוצים להקליט משהו מהטלויזיה, וזה בטח קטע מתוכנן ולא הקלטה אקראית, עדיף לקחת DAT נייד או אפילו מינידיסק (אמנם פורמט הדחיסה שלו לא מעודד הקלטה איכותית) ולחבר אותם ליציאת האודיו של ממיר דיגיטאלי. (של חבר אם אין לך...למישהו יש את החרא הזה אחרת לא היתה להם פרנסה..)
נכון, מדובר פה בהוספת דור, אבל אתה שופך את ההקלטה למערכת שלך עם כבל קצרצר, ונותן עבודה קטנה בעורך האודיו עם פלאגאין או שניים והתגברת על זה - עם איכות השידורים גם ככה תצטרך לזה.
ולא סיכנת ציוד יקר לשוא!!!