תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 12:01
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
האם כיוון שונה מזיק לצוואר הגיטרה ?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (145) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  mandela  
תומך
האם כיוון שונה מזיק לצוואר הגיטרה ?
הודעה פורסם: ראשון 07 אוג',05 16:27   
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
רציתי לדעת האם כיוון שונה מהסטנדרט של המיתרים יכול לגרום לצורך בסטאפ מחדש\ עיוותים \ נזק לצוואר ?
אני מתכוון החל מהשינוי הכי נפוץ - הורדת מיתר המי הנמוך לרה, ועד כיוונים שונים לחלוטין בהם כל מיתר משתנה בטון-טון וחצי למטה או בחצי טון למעלה.
מעניינת אותי גם הנקודה הבאה: האם יש חשיבות למשך הזמן בו הגיטרה מכוונת אחרת ? כלומר אם כיוונתי שונה למשך 3 שעות, ואח"כ חזרתי לסטנדרט, זה ישפיע על הגיטרה באופן שונה מאשר לכוון אחרת לתקופה ארוכה ? (נניח חודש)?
ובנוסף, האם התשובות לשאלות הנ"ל משתנות בין גיטרה קלאסית לחשמלית ?

תודה לכל העונים.

mhx from London, United Kingdom [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)]
Dror_Shi
תומך
הודעה פורסם: חמישי 11 אוג',05 10:32   
כיוון שונה לא מזיק לצוואר.
גאוג'(עלייה בעובי המיתר) שונה מזיק לסט אפ ולאיזון מכיוון שיש עלייה במשקל היושב על הצוואר.
כיוון שונה זה רק כיוון שונה כל עוד לא העלת את כל המיתרים 3 אוקטבות למעלה. #biggrin

וכאן חשוב להזכיר- ששינוי לחץ אטמוספרי מאוד משפיעים על הגיטרה והצוואר ולכן-טסים?צוללים? משייטים בחלל?שחררו מיתרים לפני כן.
אלא אם מדובר במקום בו יש חלל עם לחץ מושווה.(אזור הנוסעים במטוס לעומת אזור המזוודות)
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
Rock_Artist
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 11 אוג',05 10:37   
משפיע... זה בטוח.
גורם נזק - לא. אבל בהחלט משפיע על הכלי.
אותו דבר גם מעבר למיתרים עבים או דקים יותר = מתח שונה.

פעולות כמו דרופ די לטווחים שאינם חודשים או שנים לא יגרמו לנזק. אבל צריך לתחזק גיטרה.
שינוי בעובי המיתרים לרוב דורש יותר תחזוקה ככל הידוע לי.

הכיוון השונה אבל אם משתנה יותר מדי מקצר את חיי המיתר. אם אתה נגן שמנגן הרבה והגיטרה היא כלי עבודה זה לא ממש משנה משום שחלופת המיתרים שלך מלכתחילה גבוה...
motaboy
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 11 אוג',05 19:44   
סתם כמה טיפים:
אם אתה מתכוון להחזיק גיטרה על DROP D להרבה זמן אולי תשקול להחליף את המיתר השישי למיתר D עבה, סטייל טום מורלו, מפני שהורדתו בטון שלם למטה גורמת לו להיות משוחרר למדי .. . מצד שני, אני אישית אוהב את זה ככה

בנוסף, אם אתה רוצה להצטרף להנדריקס וסטיבי ריי וחבריהם ולהוריד את הכל בחצי טון יכול להיות שתרצה לעלות בעובי המיתרים שלך.. שוב, תלוי באיך אתה אוהב לנגן!

בקיצור ROCK ON
  mandela  
תומך
הודעה פורסם: חמישי 11 אוג',05 21:29   
תודה על התשובות.
יותר מאשר לדרופ D, אני מתכוון לכיוונים סטייל ג'וני מיטשל, למשל (מהנמוך לגבוה)
C
G
D
F
C
E

עד היום ניגנתי ככה רק על הקלאסית המצ'וקמקת.
אז אם הבנתי נכון אין שום בעיה לכוון את החשמלית שלי לכיוון הזה, לנגן חצי שעה-שעה, ולחזור לכיוון סטנדרטי. נזק אתם אומרים לא ייגרם, מקסימום פגיעה בסטאפ.
שוב תודה , ואשמח לשמוע עוד דעות אם יש. #thumbsup
motaboy
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 11 אוג',05 22:49   
סה"כ אתה מוריד קצת מתח (משקל כמו שכתבו למעלה) מהצווואר, לא יגרם נזג בכלל ורק אם תשאיר את הכיוון ככה לאורך זמן תצטרך סטאפ-חדש.
אתה מוריד E לC - שני טונים, המיתר יהייה יחסית רופף.
A לG - טון אחד, קצת רופף.
D נשאר D.
G לF - טון אחד.
B עולה לC - טון אחד, מיתר קצת מתוח יותר, יהייה קצת יותר קשה לעשות מתיחות וכו'
E נשאר E.

אתה בשלב הניסיון, ומכיוון שאתה רוצה גם לחזור לכיוון סטנדרטי אין טעם להחליף מיתרים עכשיו, אבל תחפש קצת בGOOGLE ותיראה איזה גודל מיתרים ממליצים לכיוון כזה ואיך זה מסתדר לך, אולי תוכל למצוא את האמצע בין הכיוון הרגיל והכיוון הזה.

נ.ב
זה לא כל כך מתאים לכיוון הזה, אבל אתה יכול בעתיד ללכת על 7 מיתרים וכך גם לנצל מיתר 7 שיהייה נמוך מE ולהשאיר את ה6 על E.
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 12 אוג',05 01:05   
מבלי להיכנס לעניינים של אסטטיקה, ומה יותר נעים או יפה לאוזן ומה פחות, אז אין שום נזק.
אמרו את זה קודם לפני, לא משנה. (אני פשוט, באופן אישי, ממש לא אוהב מתיחת ייתר, זה מעוות את כל הרזוננס של הגיטרה. פלאפ סטרינגס אני דווקא כן אוהב, במיוחד בגיטרה אקוסטית)

בכל מקרה
אם אתה מנגן DROP D רק לפעמים אז ממש אל תחליף למיתר LOW D משום שמתיחתו הרבה יותר מזיקה (לסאונד, לרזוננס, לסט-אפ ומכנית לגיטרה)

בכלל, ברמה העקרונית, סט אפ יכול בהחלט להשתנות אבל נזק מכאני לגיטרה בגלל מתיחת יתר זה דבר שמעיד על הגיטרה יותר מאשר על המתיחה.כנ"ל שחרור המיתרים בהסתייגות קלה והיא שלעץ יש נטייה טבעית להתפתל עם כיוון הסיבים משום שהם מתייבשים באופן לא שווה.
שחרור המיתרים (במיוחד שחרור לא מאוזן) לאורך זמן, מאיץ (למעשה פשוט מקל) את התהליך.

רוב המיתרים ייקרעו ממתיחה מוגזמת לפני שייגרם נזק כלשהו לגיטרה.
תלוי כמובן בגיטרה

גריף מעץ בניין לא כלול בהנחיות האמורות. (ע"ע גיבסון סטודיו ושאר מרעין בישין...)
itar
הממ
הודעה פורסם: שישי 12 אוג',05 01:57   
אני רוצה לחדד נקודה:
כך בחשבון שכיוון ECDFDC וכיוונים שונים שהם קצת יותר "אינטנסיביים" מDROP D, הולכים לפגוע כך או כך באינטונציה של הגיטרה. אם אתה מתכוון לעבור בקביעות לכיוון שונה, אני ממליץ לך לכוון מחדש את האינטונציה או לגשת למישהו המוסמך לכך.
  mandela  
תומך
הודעה פורסם: שישי 12 אוג',05 08:42   
ציטוט:
גריף מעץ בניין לא כלול בהנחיות האמורות

לא, רחמנא ליצלן, מדובר בגריף maple (גם ה fingerboard).
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון