אני רחוק מלהיות הנדריקס, אבל משום מה לאחרונה אני מחליף מיתרים כמו מנ**ק.
ניראה שמיתרי FLAT מחזיקים ייייייים של זמן וחיים טוב רק עם ניקוי כמו שצריך.
אז יצא לי מספר פעמים לנגן על גיטרות עם מיתרי JAZZ וניראה שזה לא הפריע לסגנון שלי, ואהבתי איך שהם מרגישים מתחת לאצבעות.
הענין הוא שאני בכלל לא מנגן JAZZ. השאלה כמה הסאונד/סגנון נגינה שלי (מטאל, רוק, קצת בלוז .. אבל זה דווקא טוב עם המיתרים האלה ) "יסבול" עם מיתרי FLAT הכי דקים שיש, 0.10?
אני יודע שהכי טוב זה לנסות, אבל תמיד טוב לשמוע רעיונות מבעלי ניסיון רב משלי.
נ.ב
אני דואג למתירים אחרי כל נגינה, אז זה לא עוד ת'רד על פגעי מזג האוויר ותחזוקה
הפעם האחרונה שניגנתי על FLATWOUND בחשמלית היה לפני 3 שנים בערך אז יכול להיות שאני לא אדייק אבל מה שאני זוכר בכללי זה:
- מבחינת סאונד-הרגשתי הרבה פחות אוברטונים והרבה יותר את התו הבסיסי שניגנתי , מה שהיה ממש מתאים לקטעים הספציפיים שהקלטתי אז. זה לא מתאים לכל סגנון , אבל זה תלוי בנגן
באופן אישי - אני לא חושב שהמיתרים האלו מתאימים לרוק , כי חסר להם משהו מלוכלך בסאונד.
לגבי מטאל- סתם לדוגמא , סטיב האריס , הבסיסט של איירון מיידן , ניגן על FLATWOUND (למיטב זכרוני ) ואפילו יש סט כזה על שמו , כך שאין חוקים .
- מבחינת מהירות , המיתרים היו מתוחים יותר ממיתרים רגילים , כך שמצד אחד הייתי צריך להשקיע יותר מאמץ (בעיקר ביד שמאל ) וקשה יותר לנגן עם מתיחות סטייל גילמור ומצד שני היו לזה יתרונות ( לסטקאטו וכיו"ב )
- יתרון נוסף - הרעש שמתקבל כשמחליקים על המיתר ירד בצורה דרסטית ,מה שאפשר ליקים וסליידים מגניבים , שוב , תלוי בסגנון.
-אורך חיים - המיתרים האלה החזיקו אצלי איזה חצי שנה ולא הרגשתי ירידה דרסטית באיכות הסאונד , מה שכן הצליל המבריק :?: כמובן דהה עם הזמן , אבל זה קורה בכל מיתר.
ועכשיו אחרי הכל אני בכל זאת אמליץ לך פשוט לנסות ולנגן .