פורסם: ראשון 20 נוב',05 02:54
שלום לכל חברי הפורום היקרים !
יש לי בעיה !
אני פתחתי אולפן הקלטות (יותר נכון 2 אולפני הקלטה)
שאולפן A (גדול ) מצוייד במיטב ציוד ההקלטה האנאלוגי הקיים(2 אינטש LEXICON 480L , DRAWMER , FOCUSRITE VALEY PLOPLE ) כמובן גם דיגיטלי (RME FIREFACE 800 ) וקונסולה אנאלוגית 80 ערוצים SOUNDTRACS SOLITAIRE
יש לי בעיה שלידי יש אולם חתונות (נכון טעות לשים אולפן במקום כזה.....) אבל האולם עובד רק חמישי שישי שבת ולאדם כמוני (שומר שבת) זה לא כ"כ מתנגש . הבעיה היא רק יום חמישי.
ובכן.......בכדי להתגבר על הרעש בניתי את האולפן מבלוקים של איטונג ולידו מרווח של 2 ס"מ
וקיר של 7 ס"מ מלא ב-2 שכבות צמר סלעים שכל שכבה בדחיסות של 60 לקילו.
בודדתי את התקרה עם 3 שכבות צמר סלעים כמובן מנעתי מגע מהבלוק וכל דבר שהונח , הונח על גבי גומיות אשר מונעות וויברציות.
גם הרצפה הוגבהה ע"י קורות עם גומי מחורץ מתחת, וחול ים על כל הרצפה.
המידות הן-2 חדרים של 6.60 על 4.5
בין הקיר של האולם לקיר של האולפן עשיתי מרווח של 1.5 מ'.
הבסים עדיין עוברים ,אומנם בחלש אבל עדיין עוברים.
כשהייתי שם ראיתי שהסאבים (2 יחידות) מונחים על הרצפה.והרמקולים הרגילים תלויים על שרשראות לתקרה , רוב הבעיה זה התדרים הנמוכים.
חשבתי לעצמי אולי להניח אותם על משהו שיימנע ויברציות לרצפה וכך אולי לא כ"כ נשמע את הרעש מפני שבמצב הנוחכי נעלמו כמעט 85 אחוז מהרעש.
קודם כל - מה דעתכם ? (כל הגאונים בפורום)?
שנית- אם כן אז מה אתם ממליצים לי לשים ? גומי מחורץ? או שיש משהו יותר טוב?
אשמח לשמוע מכם תגובה ושכמובן אסיים את השיפוצים אשלח גם תמונות של אולפני החדש.
בתודה מראש !
Administrator
פורסם: ראשון 20 נוב',05 09:56
אכן, בידוד הרעש במקור יעיל הרבה יותר.
נסה להשיג לבני-בידוד כאלה אצל יורם לב או רגומי (פ"ת).
נסה לאתר מהיכן דולף הנמוך. יש גם יריעות כבדות שבולמות אותו די ביעילות (אצל הנ"ל).
S.Supporter
פורסם: ראשון 20 נוב',05 12:28
אולי אני אומ?ר את זה עוד פעם... ולא בשביל לעשות קופה.
מאחר ואני מניח שאת כל הציוד הזה שרכשת לאחרונה... אכן רכשת... כך אני מאמין (אני גם אדם מאמין...)
TO FI' לאחרונה הבאת אותה בהוצאה כספית ניכרת...
בוא נאמר, שבלי לעבור על כל הרשימה שנתת (ובהנחה שיש שם גם איזה מיקרופון אחד או שניים, ושיפוץ וכל מיני דברים)... ובהנחה שאתה לא סתם מתרברב...
בוא'נא - יש פה איזה 6 ספרות בלי עין הרע.
עכשיו, אני לא אכנס איתך לכמה לוקחים על שעת יעוץ אקוסטית, משום שאם היית... סתם לצורך הדוגמא... מזמין אותי.. לא הייתי גובה ממך שקל.
אתה יודע למה?
משום שאחרי 10 שניות בדיוק הייתי אומר לך שאתה מתגורר בשכנות לאולם חתונות ומה שלא תעשה, אתה בבעיה...
הכוונה היא להזמנת יעוץ אקוסטי לפני שמתחילים לשפוך כספים על ציוד
אז אני שוב אגיד את זה, לטובת אלה שעדין לא קלטו:
מה שיעוץ אקוסטי וטיפול אקוסטי ב-2000 ש"ח יעשו, לא יעשה ציוד של 100,000 ש"ח.
רגע לפני שאתם נסגרים בחדר ושוברים תוכנית חיסכון - רגע אחד של חשיבה עם איש מקצוע, לא רק יחסוך מאות ואלפי שקלים, אלא גם ישפר לעין שיעור את החוויה.
אבל את הבעיה שתוארה כאן - את זה פותרים לפני.
לא בשביל מלח על הפצעים...
באמת שלא - רק בשביל הלקח עבור השאר
ואתה... אין תשובה מוסמכת.
צריך לבדוק מאיפה נובע הרעש וכמו שאך כתבתי לפני כמה ימים בהקשר של סכסוכי שכנים: יש דרך שונה לטפל בתדרים שונים שהפרעתם נובעת לרוב מבעיות מבניות שונות.
פורסם: ראשון 20 נוב',05 19:01
השיקול לקחת דווקא שם את המקום הייתה - האיזור , השטח והמחיר.
כמובן שהעסק ממש לא עושה בעיות , אנחנו די בשכנות טובה.
גם הקטע שהם עובדים רק בימי חמישי יחסית למחיר ולאופציה הממומשת שם זה בסדר גמור.
ושלא תבינו לא נכון - עבודת האיטום שעשיתי הייתה לא רעה בכלל !
מיקסים אפשר לעשות בחדר הבקרה ללא שום בעיה !
שומעים רעשים נמוכים מאוד בתדרים הנמוכים , שלדעתי (אני מעריך), שאם נבודד את הסאב מהרצפה.........אם לא יהיה לגמרי בסדר אז אני מאמין שהסאונד ייעלם ב-95 אחוז לפחות.
שוב- אני לא כ"כ בטוח !
תודה רבה על התמיכה ואשמח לקבל עוד תגובות!
S.Supporter
פורסם: ראשון 20 נוב',05 19:19
כפי שהוסבר בעבר , יכולת הבלימה והספיגה של חומרים תלויה בתדר, וככל שהתדר יותר נמוך כך יותר קשה לבלום אותו, מעבר לזאת יש לו נטייה להתעטף מעל מכשולים ודרך סדקים ולפעפע שוב כאילו החור הוא נקודת מקור הקול.
בקיצור ההשקעה בבידוד תדרים נמוכים, ובכלל בטיפול באיזור הזה היא ההשקעה הגדולה ביותר היות והפיתרון מורכב ממאסה ברוטאלית.
כמובן שפתרון ההצפה של הרמקולים הוא פשוט מדי מכדי לא לנסות אותו, אבל אני ממש לא אופטימי לגבי אחוזי השיפור שציינת.
פורסם: שני 21 נוב',05 00:25
דיברתי עם יורם לב......מקצוען אמיתי.
הוא אמר שאם ישנה אפשרות להניח את הסאב בארון מיוחד אשר יבלום מגע בין הרמקול לרצפה זה יכול להועיל בקצת.
השאלה היא עלות מול תועלת , כמה זה יעזור והאם זה יקר מדי בכדי להכנס להוצאות בגלל יום עבודה אחד (יום חמישי)