S.Supporter
פורסם: שני 24 אפר',06 17:19
והוא צודק
אבל:
יש סוגים שונים של חלונות הזזה וסוגים שונים של חלון כנף.
הבעיה לטעמי אינה החלון אלא המסגרת.
2 החסרונות העיקריים של חלון הזזה הם:
- החלון יושב על מסילה ושטח המגע עם המסילה אינו אטום. כמו כן, לאורך זמן נוצר סדק (אשר ניתן לאיטום תקופתי) בנקודה הנגדית לסגירה. במקרה הזה עדיך חלון "כיס" (כזה הנכנס לתוך חריץ בקיר).
- הבעיה בחלון כיס היא שבאזור הכיס אין מסה של הקיר.
ההמלצה שלי היא ללכת על חלון כנף או חלון "קיפ" שנפתח פינמה ולהתקין אדן חלון מוטה משיש בצד החיצוני וכמו כן מסוט עליון (אשר יזיז את המים החוצה מהקיר).
אפשר לעזור לזה עם קוסטרוקציית תריסים (שזה אלמנט אדריכלי מיושן אבל שעשוי להתאים במקרה שלך) על הצד החיצוני).
בכל מקרה, אני לא מסכים לגמרי עם הקבלן.
חלון הזזה הוא פשרה טובה פחות (אם כי זולה יותר) מהפשרות שמתחייבות מהסדרת נושא הגשם.
S.Supporter
פורסם: שני 24 אפר',06 17:56
לגבי חלונות קיפ - זהירות! הם בעיקר נותנים לחמצן להיכנס לחדר כשהם פתוחים, אך רוב הסיכויים הם שאתה יכול לשכוח מבריזות נעימות, ויש סיכוי לא רע שיצפה לך תנור קטן וחמים במקום אולפן בחודשי הקיץ החמים.
יש חלונות דריקיפ שנפתחים גם כדלת וגם כחלונות קיפ - אולי פשרה טובה יותר, אם כי הם עולים אפילו יותר מחלונות "דלת" אותם תיארת (אם כי לא משמעותית יותר).
אגב, מה רע בחלון שנפתח רק ב-90 מעלות?
פורסם: שלישי 25 אפר',06 01:47
אין שום בעיה לעשות את החלון שאתה רוצה בפנים מבחינת הגשם כי בעץ אתה יכול לעשות "הכל" תעשה גגון קטן מעל לחלון ואין לך שום בעיה של גשם ! ואני מזכיר שבעץ אפשר לעשות "הכל"