תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 11:57
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
צריך חוות דעת על מגברים מסויימים בבקשה.
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (140) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  TM  
צריך חוות דעת על מגברים מסויימים בבקשה.
הודעה פורסם: רביעי 20 ספט',06 10:01   
בעקבות הערות שקיבלתי ודברים ששמעתי פה ושם אני עומד להשקיע קצת יותר כסף ממה שתוכנן בהתחלה (יומולדת שבוע הבא) ולקנות מגבר.
השתכנעתי לא להתעקש על קומבו "פשוט" דווקא (כי לא הצלחתי למצוא את מה שאני מחפש בדיוק) ויש סיכוי שבסוף אקנה ראש ובוקסה 212 או אפילו ראק עם פרה אמפ ומגבר כח.

יש כמה קומבינציות שבאות בחשבון והייתי רוצה לקבל חוות דעת מאנשים שמשתמשים במגברים הללו ואם אפשר אז קליפים או הפניות לשירים שהוקלטו איתם.

קומבו:
laney vc30
peavey valveking \ classic 30
fender hotrod delux
mesa boogie f-30
rivera pubster

ראשים:
marshall jcm-900
peavey triple x

אופציות אחרות שהתחלתי לחשוב עליהם רק השבוע (בגלל הכסף)
פרה אמפ:
marshall jmp-1
ada mp-1

בתוספת mesa 20:20 או משהו בסגנון כפאוור אמפ.
האופציות של ראק מסקרנות אותי במיוחד ומעולם לא ניגנתי או שמעתי ציוד כזה.
בפורום העולמי הjmp מקבל ביקורות מעולות וסקרן אותי האם מישהו מכם משתמש בו.
skewed_chord
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 20 ספט',06 10:35   
התפתיתי לתת חו"ד תמציתית משלי, למרות שאני לא מחזיק באף אחד מהמגברים האלה ואני מעריך שאחרים יתנו חו"ד יותר מספקות. (וגם למרות שהדיעה שלי לא תהיה פופולרית...)

אני לא אוהב את ה-Laney למרות שאני מעריך אותו. אם אתה אוהב את הצבע שלו (שמאוד שונה מהצבע של מגברים אחרים שציינת) אז אני בעד.
למגברי ה-Classic 30 ששמעתי יש בעיות מציקות בגבוהים (למרות שאפשר לטפל בזה) והשמועה המבוססת אומרת שיש להם בעיות אמינות קשות. מעבר לזה אני חושב שמדובר במגבר טוב. #smile
אני חושב שה-Hot Rod הוא מגבר לא טוב. כן, אני יודע שהוא נתפס כמגבר טוב ואני חושב שזה די עצוב. יש לו אולי דיסטורשן לא רע (זה מה שתפס אותך?) אבל צליל נקי "נוקשה" לטעמי. בכלל, אני חושב שזה מגבר הפנדר הכי גרוע ששמעתי.

אני די מעריך את ה-JCM-900, אבל אני לא מחבב מארשל באופן כללי אז אמנע מלחוות דיעה יותר מקיפה עליו.

את הדגם הספציפי הזה של מסה/בוגי אני לא מכיר - איפה בדקת אותו?

אגב, יש סיבה שלא ציינת VOX?

נ.ב. מצפים לראות תמונות שלך חוגג יומולדת עם מגבר חדש! #thumbsup
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 20 ספט',06 14:54   
JMP1 אני באופן אישי מאוד לא אוהב, אבל זה אני ...לא אוהב מרשל !
ADA מכשיר לא רע בכלל, לטעמי עדיף על ה JMP , הבעייה למצא כזה ששרד את כל השנים, מדובר במכשיר מתחילת שנות ה 90, רוב המכשירים ששרדו נראים זוועה, חלקם גם לא תקינים ב 100%.
אם תמצא אחד כזה תקין ....אחלה #thumbsup

לגבי מגבר...אם תמצא מישהוא שמוכר 20:20 תפוס את זה ב 2 הידיים ! מגבר נהדר ומספיק עוצמתי גם להופעות למרות שהוא "רק" 20W לכל צד. אני לא יודע איך בוגי מודדים וואטים אבל הוא ממש ממש חזק וגם נשמע נהדר.
יש עוד אפשרויות ל POWER פחות נדירות מבוגי...כגון PEAVY 50:50 ולרוקטרון יש משהוא נדמה לי גם כן וכמובן גם למרשל יש כמה דגמים.

מה תעשה עם אפקטים ? אם תלך על סטריאו (פרהאמפ עם POWER בנפרד...) צריך גם מולטי טוב....עוד כסף, מה לגבי לוח מידי לשליטה על כל העסק ? גם כן $$$$

כסף, כסף, כסף..... ראש בקיר
tomshir
Expert
הודעה פורסם: רביעי 20 ספט',06 15:29   
לדעתי ה JMP - 1 מכשיר מעולה לטעמי מכרתי כזה לפני כמה שנים והצטערתי על זה אחר כך כי קשה למצוא אחד משומש .
דרך אגב באתר של מרשל יש גם 20 / 20 שהם מייצרים

בעיני דווקא ה CLEAN של ה - HOT ROD טוב וה OD פחות

אם אתה רוצה מרשל אז ה JCM 900 די מיושן ויש לו CLEAN מאוד משעמם לעומת דגמי ה JCM 2000 כמו TSL או DSL שהם ממש מצויינים ( למי שאוהב מרשל ) עם CLEAN מפתיע ודיסטורשן קטלני .

חוץ מזה יש ל PEAVEY את המגבר של סטריאני ( JSX ?אם אני לא טועה ) שניגנתי עליו במיוזיק שופ והתרשמתי מאוד לטובה מגבר מצויין .

לגבי ה בוגי אני חושב שה F- 50 עדיף בהרבה על ה 30 .

בסופו של דבר לדעתי הפתרון של פרא ופאוור הוא מצויין , מאוד נוח וקל לנשיאה
אתה יכול לשלב את זה עם מולטיאפקט טוב בתוך ארגז SKB של 3 U
ואם אתה מוסיף פדל מידי פשוט בתיק אתה מסודר עם סט אפ ורסטילי ביותר נוח לשליטה קל ושנשמע מעולה בעל אפשרות לעבודה גם בסטריאו ובנוסף יש למגברים הקטנים הללו כמויות ווליום שיפתיעו אותך מאוד .
כל מה שתצטרך זה לקחת אותו בקלות ולהתחבר לבוקסה של המקום שבו אתה עומד לנגן .
אלון כהן
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 20 ספט',06 16:02   
ציטוט:
אני חושב שה-Hot Rod הוא מגבר לא טוב. כן, אני יודע שהוא נתפס כמגבר טוב ואני חושב שזה די עצוב. יש לו אולי דיסטורשן לא רע (זה מה שתפס אותך?) אבל צליל נקי "נוקשה" לטעמי. בכלל, אני חושב שזה מגבר הפנדר הכי גרוע ששמעתי.

בכלל לא מסכים אבל אין שום בעיה שנחשוב אחרת אני דווקא יותר מתחבר לתיאור הזה למגבר:
ציטוט:

יש לי את הDEVILLE שהוא האח הגדול של הדלוקס ואני נהנה מכל רגע ממנו

ציטוט:
בפורום העולמי הjmp מקבל ביקורות

קח כל ביקורת בערבון מוגבל כולל את שלנו אין כמו משמע אוזניים

לא הבנתי אבל מה הצרכים שלך? צריך ניידות?סתם לביית? להופעות? להקלטות? תפרט מה הייעוד ואני מניח שזה יצמצם את האפשרויות לדוגמא המגבר שלי כבד רצח #smile כל בערך שבועיים שאישתי קודחת שאני אזיז אותו כי היא רוצה לשטוף אני מתבאס חבל"ז ואומר שעד הפעם הבאה אני מעמיד אותו על גלגלים...
ציטוט:
יומולדת שבוע הבא)

מזל טוב

אלון
  TM  
הודעה פורסם: רביעי 20 ספט',06 16:48   
הצרכים בסדר הזה:
1. הופעות קטנות ובינוניות.
2. סאונד טוב בבית בלי שהווליום יקלף צבע מהקירות.
3. חזרות מדי פעם בבית של המתופף שלנו.

ניידות הופכת להיות משהו חשוב כי היום אני נסחב עם קייס אפקטים לא קטן בכלל ודי כבד.
אולי אשקול למכור הכל ולקנות באמת יחידת ראק ומידי קונטרולר. למרות שיש לי תחושה שמדובר בסכומים גדולים מדי. (כמה זה בכלל עולה כאן בארץ? למישהו יש?)

שאלות נוספות ותשובות לשאלות שלכם:
יכול להיות שההבנה שלי פגומה בנושא (כי רק עכשיו התחלתי להתעניין) אבל אם יש לי ראק של פרה ופאוור למה אני צריך עוד מכשור לאפקטים בעצם? אי אפשר להריץ בינם לבין הגיטרה וואה וכו' כרגיל?

שמעתי את ההוטרוד ואהבתי מאד דווקא את הקלין. האובר דרייב לא משהו לטעמי.
בכל זאת הייתי קונה אותו בלי לחשוב פעמיים אם המחיר שלו היה סביר. הפער במחיר במגברי פנדר הוא הגדול ביותר בין הערך שלהם בחו"ל \ איביי לבין הארץ. אבל הוא פשוט חזק מדי לשימוש סביר בבית. לפחות בבית שלי.

את הf-30 של מסה שמעתי בארה"ב והייתי מספיק מטומטם כדי לא לקנות שם כלום (!)
ראש בקיר
אהבתי מאד. בעיקר את ערוץ הדרייב.

וסתם בלי שום קשר: אהבתי מאד את הסאונד של עילי בוטנר בחלק מהקליפים של כוכב נולד שמשדרים היום בכל חור. זה מתקרב מאד מאד למה שאני מחפש בקלין \ אובר דרייב.

ואל תתחילו שוב עם נאום האצבעות! הגיטרה והאצבעות שלי בסדר תודה. ההתיחסות היא לסאונד בכללותו. אין לי מספיק ידע כדי להגיד "אני לא אוהב מרשל" וכו'

וחוץ מזה, אתם נמנעים מלציין את הסטאפ של עצמכם.
זה ממש מעניין אותי בלי קשר ואולי תפתחו לי את העיניים לדברים שלא חשבתי עליהם בכלל..
skewed_chord
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 20 ספט',06 16:53   
אלון כהן :
ציטוט:

בכלל לא מסכים אבל אין שום בעיה שנחשוב אחרת אני דווקא יותר מתחבר לתיאור הזה למגבר:
ציטוט:

יש לי את הDEVILLE שהוא האח הגדול של הדלוקס ואני נהנה מכל רגע ממנו

נו, הבטחתי דיעה לא פופולרית וקיימתי. #biggrin

זה עשוי להיות ענין של טעם אבל ראוי לציין שמיעוט(?) המסכימים איתי שפגשתי הראו בקיאות רבה בהשוואת המגבר הזה ומגברים אחרים למגברים ישנים ומוצלחים, שלא לומר אגדיים (Twin Reverb, Prosonic וכיו"ב) אז אולי זה ענין של טעם נרכש וסלידה מאופי העכשווי של מגברי פנדר... (לי יש אמנם מעט ניסיון, אבל אני מת על מגברי פנדר וכל מגבר פנדר שרק יכולתי למצוא בדקתי בעצמי.)
אגב, קיבלתי דיווח מלהיב מחבר מעבר לים על הגירסה המוגבלת (Limited Edition) של הבלוז ג'וניור שלכאורה אמורה להיות יוצאת דופן מבחינת איכות.
אלון כהן
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 20 ספט',06 17:14   
ציטוט:
למגברים ישנים ומוצלחים, שלא לומר אגדיים (Twin Reverb, Prosonic וכיו"ב)

לא חולק עליך הם אגדיים ללא ספק, יש לחבר שלי Twin Reverb מימיי המלך אחוורוש והוא אחד המגברים הכי טובים שניגנתי עליהם אך צריך לזכור שהוא טנק מרכבה קטן אבל איך אתה יכול להשוות אותו לHOT RODE הם בסקאלה אחרת של עלות ועוצמה? twin reverbe עולה בגרסא ריאישיו החדשה שלו כפול מהוט רוד דלוקס בין זה לבין להגיד שהוא מגבר לא טוב יש הרבה הבדל המגבר היחיד שאני יכול לומר עליו שהיה מגבר לא טוב היה מגבר גיטרה הראשון שלי לפני 13 שנה היה של חברת SAMIK או סע'מאאק ככה הייתי קורא לו #biggrin #biggrin מה שעשית זה כמו לקרוא לבר רפאלי כונפא אחרי שהיית יום אחד עם אנגלינה גו'לי #biggrin

אלון
subzero
הודעה פורסם: רביעי 20 ספט',06 22:01   
אלון, אין שום בעיה להמליץ לך על מגבר זה או אחר אבל, ויש כאן אבל גדול, נושא הסאונד הוא כ"כ אינדיבידואלי שמה שישמע לאחד כסוף הדרך ישמע למישהו אחר כסתם קישקוש בלי עומק וכו', כך שעצתי לך בעניין זה היא לכתת רגליים ולנסות ולבדוק את כל האופציות אותן ציינתה עד אשר תמצא משהו שתרגיש שזה "זה".
אבל לפני שאתה מתחיל להסתובב עליך להחליט מה בדיוק אתה באמת צריך. לפי איך שהגדרת את הצרכים שלך, הדבר האחרון אותו אתה צריך הוא ראש ובוקסה או PREAMP עם POWERAMP ובוקסות, אף אחד מהנ"ל לא ייתן לך מענה ממשי לנושא קילוף הצבע על הקירות והניידות.
הופעות קטנות עד בינוניות, חזרות בבית של המתופף ושמירה אדוקה של הצבע על הקירות משמעותם קומבו מנורות טוב ו ק ט ן!
לגבי האופציות הקיימות (לפחות אלה המוכרות לי) ניתן לשים בראש הפירמידה את הפנדרים למיניהם ואת הבוגי. כאשר הבוגי מתאפיין בצליל מאוד מאוד מסוים שיש כאלה שאוהבים אותו ויש כאלה שלא. לעומת זאת הפנדרים וורסטיליים יותר וניתן להגיע איתם לקשת רחבה יותר של סאונדים אם כי אין להם "ביצים" כמו לבוגי. יש גם מגבר חדש של FRAMUS, שהוא קטן יותר מספינת הדגל שלהם אבל אם הוא מגיע לקרסוליים של אחיו הגדול (שהוא באמת טנק מרכבה!) יש לך קלף ביד מנצח בגדול.
במרכז הפירמידה ניתן למקם את הפיווי קלאסיק שאכן נשמע טוב ואני למען האמת לא מצאתי שם בעיה עם גבוהים. ישנה עוד אופציה של פיווי שנקראת בלוז משהו, קומבו מנורות עם שתי רמקולים 10", די קל אבל נשמע הרבה הרבה יותר טוב מהקלאסיק, הייתי אפילו מסתכן ואומר שהוא די מתקרב לפנדרים.
בתחתית הפירמידה הייתי שם את הלני שלטעמי האישי לא רק שאין לא שום אופי והוא נשמע די רע, אין לו גם כוח, או אם לצטט את TRIPPY "אני לא יודע איך הם מודדים וואטים...".

לגבי הסטאפ שלי, תוכל לראות אותו בתחתית העמוד כאן ובראש העמוד כאן

My Two Cents

איציק
אלון כהן
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 20 ספט',06 22:13   
ציטוט:
אלון, אין שום בעיה להמליץ לך על מגבר זה או אחר אבל, ויש כאן אבל גדול

היי SUBZERO אני לא מחפש לקנות מגבר או לקבל המלצה מי שמחפש ופתח את הת'רד הוא TM #ugh אני רק נחלצתי להגנה על המגברים של פנדר אחרי שאמרו על ההוט רוד שהוא מגבר לא טוב ונסחפתי לדיון ,מעבר לזה אני מסכים לחלוטין עם כל מה שכתבת ובעבר כשהייתי צריך לקנות מגבר בחרתי במגבר של פנדר כי לי הוא נשמע הכי טוב הסאונד האהוב והמבוקש הוא לחלוטין אינדבידואלי ככה ששנינו היינו יכולים להיות שם ולבחור מגבר שונה
לילה טוב
אלון
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון