Supporter
הצטרף: 29 מאי 01
הודעות: 996
מיקום: Toronto, Canada
פורסם: שבת 04 מאי,02 05:23
בהקלטות האחרונות שעשינו היתה לנו בעיה קלה להוציא סנייר כמו שרצינו, דבר שגרם לי להתעניין בטכניקות בהן משתמשים שאר החברים פה על מנת להוציא סנייר כמו שהם רוצים.
מן הסתם אין צורך לכלול בהסברים את מקור הסאונד (עניין של טעם) ואת מכשיר ההקלטה/ממירים (עניין של אילוצים כלכליים) אלא את סוג המיקרופונים, ההצבה והמעבדים הדינמיים בהם יש שימוש.
תודה מראש
הצטרף: 28 ינו' 02
הודעות: 4
מיקום: Near Field
פורסם: שבת 04 מאי,02 07:04
בשביל למקד את השאלה, הבעיה, והתשובה, למה שלא תפרט מה כן עשיתם, באילו טכניקות השתמשתם, באילו כלים ובמיוחד נסה להגדיר אחרי איזה סאונד אתם הולכים. דווקא מקור הסאונד (הסנר) אחריו המתופף ואחריו החדר הם הפרמטרים החשובים. אם אלו טופלו כראוי השאר הרבה יותר פשוט.
אין טעם להציע לך להשתמש בקונדנסר על הסנר אם אתם להקת פאנק (פ דגושה).
Supporter
הצטרף: 29 מאי 01
הודעות: 996
מיקום: Toronto, Canada
פורסם: שבת 04 מאי,02 16:34
כנראה שהשאלה שלי לא היתה ברורה-
לא שאלתי "איך להוציא סנייר טוב?",
רציתי רק לשמוע באיזה מיקרופונים ובאיזה הצבה אנשים השתמשו פה בהקלטות שהם עשו.
אני לא מצפה לשמוע נוסחה, הרי הכל מתחיל ונגמר באזניים. מה שכן רציתי לשמוע זה כמה דוגמאות להקלטות שעשיתם מתוך עניין וסקרנות ולא מתוך חיפוש אחרי נוסחה.
אני מקווה שהבהרתי את עצמי,
peace
הצטרף: 25 נוב' 01
הודעות: 36
מיקום: down on the upside
פורסם: חמישי 09 מאי,02 05:25
אני ארשום הכל, יש סיכוי טוב שאתה כבר יודע חלק גדול מהרשום...
בגדול יש כמה חוקים שעליהם צריך לשמור (כמו בכל דבר), הראשון הוא שכמה שפחות דליפות יכנסו למיקרופון המיועד לסנייר, מכאן שהחלק האחורי של המיקרופון אמור להיות מופנה או ל-HH, או ל-TOMS, בהתאם לכיוון שממנו אתה בא להקליט את הסנייר.
דבר שני זה מרחק המיקרופון והזוית על מנת לקבל מיקוד על המכה או העור של התוף.
אם חסר לך את רעש הסנייר, יש אפשרות להוסיף מיקרופון לתחתית התוף, לכיוון הסניירס (הקפיצים), ולעשות מיקס בין 2 הערוצים לאחר מכן על מנת לכוון את הבהירות של הסנייר.
ההצבה המועדפת עליי -
מיקרופון 57, כאשר "גבו" מופנה ל-HH למנוע דליפה, קרוב ל-RIM, קרוב לעור, מצביע לכוון המכה, בד"כ מרכז התוף. בנוסף עוד 57 בתחתית התוף לקבלת הסניירס, גם אם הערוץ יתבטל בסוף כי נקבל את הבהירות הדרושה מהאובר-הד'ס או מה-57 המקורי.
בגדול, למה שלא תציב על סנייר כמה מיקרופונים, דינמיים מסוגים שונים, וקונדנסרים ותפתח אותם אחד אחד או אפילו שניים במקביל (בזהירות) עד שתקבל את הסזאונד שאתה מחפש, אך אל תשכח את התופים האחרים, הכל צריך להיות מאוזן שכן רווח בגורם אחד יביא בתופים כמעט ת-מ-י-ד הפסד בגורם אחר.
הצטרף: 28 ינו' 02
הודעות: 4
מיקום: Near Field
פורסם: חמישי 09 מאי,02 17:50
אני חובב גדול של סאונד פתוח ולכן שיטת שלשת המיקרופונים הקלאסית מתאימה לי ביותר. אין אף מיקרופון שממש קרוב לסט ולכן השליטה האינדיווידואלית בתוף מסוים לא אפשרית. אמנם אין כאן הצבה ספציפית לסנר אבל הסנר המתקבל בהצבה זו גדול ואמיתי והיא מתאימה גם לארגז מיקרופונים צנוע. עיקרון שלשת המיקרופונים מבוסס על יצירת משולש בין המיקרופונים שיתורגם נכון לשדה הסטריאופוני עם שמירת יחסי מופע חיובים. במונו רמקול אחד בלבד או צד אחד בלבד (אני מנתק רמקול אחד) U47fet/M149 לתוף רגל כמטר עד מטר וחצי לפני התוף בגובה 30 ס"מ מהריצפה, U67/U87 מעל הסט בדיוק מעל מרכז הסנר ומעל ראש המתופף ובדרך כלל כשהוא מגיע מאחורי הכתף הימנית. יש לוודא התאמת פזה עם מיקרופון רגל. מיקרופון שלישי מביט מצד הפלור טום אל הסנר ממש מעל השפה ובמרחק תואם למרחק המיקרופון השני מהסנר. שוב פעם יש לוודא פזה חיובית לשני המיקרופונים הראשונים ולשנות מיקום בהתאם.
כשכל הפזות מתואמות נוצר משולש שווה צלעות דמיוני הנוטה על צידו. צידוד המיקרופונים בפנורמה הסטריאופונית הוא ענין של טעם אבל אפשר למקם את הראשון במרכז ואת השנים האחרים בחצי פתיחה... אפשר להחליף כל מיקרופון במיקרופון אחר ע"פ טעם אישי או תקציב או זמינות.