תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 21:31
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הקלטת קונטרבס - המלצות למייקינג
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  assaf_kl  
Act Compatible
הקלטת קונטרבס - המלצות למייקינג
הודעה פורסם: רביעי 09 אפר',08 09:06   
שלום לכולם

אני אמור להקליט קונטרבס בשבוע הבא, משום מה המפיק נכנס לפחדים לגבי ההקלטה הזו (כמובן שאמרתי לו שיהיה פצצה והכל בסדר, אבל הוא הצליח להגניב חשש לליבי.

אם ידוע לכם על בעיות מיוחדות בהקלטת קונטרבס או המלצות אני אשמח.

אגב מדובר גם בפריטה וגם בקשת.

יום פצצתי לכולם.

http://www.wix.com/assaf_kl/assaf-klein
UV
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 09 אפר',08 09:21   
האם זו הקלטה חיה (כמה נגנים באותו חדר) או העלאה?
אם הקונטרבס לבד בחדר אין שום בעיה לקחת קונדנסר טוב ולשחק עם המיקום עד לקבלת הסאונד הרצוי.
כדאי לשחק עם מיקום הכלי בחדר כדי למצוא מקום בו אין בעיות אקוסטיות בתדרים הנמוכים.
אני באופן אישי אוהב דווקא קונדנסרים עם דיאפרגמה צרה וצליל רזה ומפוקס באופן יחסי, כדי שהכלי לא יהיה מרוח מדי בהקלטה.
לעתים קרובות כדאי גם לשלב פיק-אפ, אם קיים, כדי לקבל סאונד יותר "עוקצני" ויבש - נותן עוד אופציה במיקס (כמובן בערוץ נפרד).

אם יש בעיות של זליגה מכלים נוספים יש טכניקה נחמדה שעובדת - קונדנסר דיאפרגמה קטנה מודבק אל הכלי מלמטה ו"מביט" אל הגשר.
קלימרו
Expert
הודעה פורסם: רביעי 09 אפר',08 10:04   
תלוי.

יצא לי להקליט קונטרה בס בהקשר של מוסיקה קלאסית (עם קשת) בערך פעמיים בחיי ואני לא זוכר איך הצבתי אז.

אבל בהקשר של ג'אז ונגינת אצבעות , בדרך כלל הוא לא לבד בחדר ואני מקליט אותו עם שני קונדנסרים אחד למטה נוטה לכיוון התהודה בזווית, והשני למעלה לאיזור האצבעות וה"כאפות" שהנגן מרביץ עליו. קורה שהנגן לא מכיר את האולפן ולא בטוח בעצמו או בטכנאי ואז הוא יבקש גם פיקאפ. במקרה כזה אני מקליט גם את הפיקאפ ומשמיע לנגן אחר כך את התוצאה. על מלחמות אגו אף אחד לא משלם לך.

לגבי דיאפרגמה צרה/רחבה ושרשרת מנורות/טרנזיסטור ההחלטה נעשית בהתאם לאופי ההקלטה הרצויה, מיקום הקונטרבס בתמונה מבחינת גודל . נסה להבין מהמפיק מה רמת הפוקוס הנדרשת מהכלי בהפקה זאת, כי אתה עלול לגלות שעבדת קשה מאוד רק כדי להגיע לתוצאה שהיא אולי טובה בפני עצמה אבל היא בדיוק הפך ממה שמחפשת המוסיקה שם.

חשוב שתקלע לטעמו של המפיק לפני שאתה קולע לטעמך (מה גם שטעמך בעייתי מאוד נוכח החתימה בהודעותיך #smile )
הודעה פורסם: רביעי 09 אפר',08 10:17   
מתוך האתר של AKG המלצות להצבה וגם למיקרופונים .

לינק

#read
astond
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 09 אפר',08 13:41   
השרשור הזה בא לי בול בזמן.
מחר אני אמור להקליט את הקונטרבס שלי לאיזה שיר.
היוצר אמור להביא עימו קונדנסר כלשהו. כמו כן יש לי SM57 שאפשר לנסות (האם מישהו התנסה בהקלטת קונטרבס? )
וכפי שציינתי בשרשרת אחרת, קיבלתי לרשותי, בהשאלה ולשם ניסוי, פיקאפ ניצמד (לא פיאזו) של שרטלר- schertler - BASIK SET
אמנם יש להם דגם ספציפי שמיועד לבס (ומאוד יקר) אך הבייסיק אמור להיות מתאים למגוון רחב של כלים אקוסטיים - וגם לקונטרבס.
זה נראה כמוצר מעניין מתוצרת חברה שנראית משובחת, שלאחרונה החלה להיות מיוצגת בארץ.
אשמח לדווח בהמשך, אם תהיה דרישה כלשהי...
אולי גם ארשום איזו סקירה.

http://www.act.co.il/guide/index.php?gu=shwad&ad=261

?

למכירה בבזאר
ravitzj
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 09 אפר',08 13:55   
אני פעם הייתי נוכח בהקלטת קונטרבס (שיר קיצבי ושיר שקט),הטכנאי מיקם קונדנסר ליד הגשר התחתון 20 סמ מעל, ואחד ליד הגשר העליון ,הסאונד המשולב היה מגניב ביותר.
בשיר השקט הוא הוריד את הקונדנסר שהיה ליד הגשר העליון,ושם אותו ליד החיבור בין הצוואר לגוף.
אוווווווו כמה אני אוהב את הכלי הזה.
הודעה פורסם: רביעי 09 אפר',08 18:17   
ציטוט:
כמו כן יש לי SM57 שאפשר לנסות (האם מישהו התנסה בהקלטת קונטרבס? )

בהקלטה של הרכב חי המיקרופון נוסה בתור מיקרופון עליון לכמה דקות בתור פיתרון לזליגות. כאמור אחרי כמה דקות הרעיון ירד מהפרק כי הצליל לא היה מפורט ולא התקבלו לא הנמוכים ולא הגבוהים. זו לא הייתה הפתעה.

(הוקלט דרך טלפונקן 376 , לא הפראמפ הכי בהיר בעולם).
JS
נציג עסק/מוסד/שירות
מיקרופון להקלטת קונטרבס
הודעה פורסם: רביעי 09 אפר',08 21:38   
לסאונד מלא וברור מומלץ למתנסה לנסות קונדנסר אמיתי עם מרקם קליטה omni טבעי (לא מיקרופון בעל מספר מצבים שהועבר לomni) במרחק לא גדול מהקונטרבס. מיקרופון ממברנה קטנה יכול לעבוד מצוין אם יעמוד בתנאים למעלה. DPA 4006 או Earthworks QTC1 הם שמות שקופצים למחשבה.
לחילופין ולסאונד מסוג שונה לחלוטין (ג'אז שנות השישים) אפשר לדמיין ריבון איכותי בגובה הריצפה מביט למעלה בזוית אל הגשר. Beyer 130 או RCA 77dx במירקם קליטה fig8 יכולים להתאים להצבה זו.
כל הריבונים הסיניים ששמעתי לאחרונה אינם מזכירים כלל סאונד Ribbon ולכן לא יתאימו בהמלצה זו או בכל המלצה אחרת - עד שתוכח חפותם.
הודעה פורסם: רביעי 09 אפר',08 23:57   
איזה שפיצים אתם יאללה. נכון, ההודעה לא קשורה בעליל, אבל הרגשתי צורך לכתוב את זה, אני פשוט נהנה לקרוא את כל זה.
חזק ואמץ! two thumbs up! #thumbsup #thumbsup
astond
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 10 אפר',08 01:18   
אני בדיוק צופה בוידאו הופעה של צ'יק קוריאה אקוסטיק בנד, עם ג'ון פטיטוצ'י על הקונטרבס.
הקונטרבס מוגבר באמצעות מיקרופון שאני לא מזוהה שמונח מתחת לגשר עם ספוג.
זה נראה כך בערך.
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
נראה שבשילוב עם פיקאפ כלשהו.

אמנם זו הופעה, אך הבאס נשמע היטב.
בכל זאת זה פטיטוצ'י.
ויש לו חתיכת כלי.... #lol

http://www.act.co.il/guide/index.php?gu=shwad&ad=261

?

למכירה בבזאר
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון