פורסם: שבת 22 יונ',02 23:43
אהלן חברה!
האם יש אפשרות לבצע מיקס סופי ברמקול מדף ביתי ברמה גבוהה או יותר נכון כמה נמאמנות למקור תהיה לתוצאה הסופית?
Act Compatible
פורסם: שבת 22 יונ',02 23:46
נראה לי שאת התהליך כולו כולל מיקסינג ראוי לעשות על מוניטורים מקצועיים, אבל כדאי להשתמש במגוון רחב של רמקולים ביתיים כדי לקבל רפרנס על המיקס לפני שנועלים אותו.
פורסם: ראשון 23 יונ',02 02:29
את כל העבודה שלי אני עושה על מוניטורים מיקצועיים , בסוף העבודה אני לא סוגר כלום לפני שאני עובר דרך לפחות 6 זוגות רמקולים שונים וביניהם גם הרמקולים הביתיים במערכת הסטריאו.
אפשר להגיע לתוצאות טובות גם מעבודה על רמקולים בגודל 1/4 אינץ' (הטרנזיסטורים הישנים...) אבל מהר מאוד תגלה שזה יעשה לך חיים קשים מאוד , לגמור מיקס לרוץ לבדוק , לתקן , לבדוק , לתקן לבדוק , לתקן לבדוק... גם ככה אני עושה את זה בצורה הזו אבל אני בדר"כ לא חוזר על התהליך הזה יותר מ 3 פעמים.
פורסם: ראשון 23 יונ',02 05:13
אני חושב שזה היה ZOOT שפעם כתב שהוא גם שולח את ההקלטה לתוך הטלויזיה שמוציאה מונו כדי לשמוע את התוצר דרכה.
נראה לי רעיון יפה.
במונו בודקים לא רק את היחסים בווליום של הכלים אלא גם אם יש כלים שמתנגשים מבחינת תדרים.
חוץ מבאוטו ומערכת סטריאו וברמקולים מצ'וקמקים כמו שיש לאחותי מחוברים למחשב, גם לבדוק את השירים באוזניות למיניהן זה רעיון טוב לדעתי.
אני בזמן האחרון פיתחתי מין פנטזיה כזאת של לבדוק את השירים שלי באיזה מועדון רוק בווליום מטורף מלא באנשים..
רק אצלי זה ככה, או שגם אחרים רוצים את זה?
:razz:
S.Supporter
פורסם: ראשון 23 יונ',02 08:17
מה שלדעתי כדאי לבדוק, זה איך ישמע השיר כששומעים רק צד אחד שלו.
כלומר, לא ששומעים הכל מרמקול אחד, אלא כששומעים רק מרמקול מסויים.
פעם הקלטתי דואט שלי עם מישהי, ושמתי אותי בצד ימין, ואותה בצד שמאל. סתם בשביל הקטע. כמו כן שמתי פסנתר 60% לצד ימין וגיטרה 60% לצד שמאל.
הבאתי את ההקלטה לידידה שלי, וביקשתי ממנה להגיד מה דעתה. התגובה שלה הייתה "זה יפה מאוד אבל למה רק אתה שר, זה לא אמור להיות דואט? ולמה אתה שר רק חצי שיר?? ולמה הגיטרה כזאת חלשה??
מסתבר שהרמקול השמאלי במערכת שלה היה מנותק...
פורסם: ראשון 23 יונ',02 10:13
בגלל זה יש מין חוק כזה (אני לא אומר חובה) לשים שירות מובילות באמצע וגם סולויים באמצע ובאס באמצע וקיק וסנייר באמצע.
את השאר אפשר לחלק כאוות נפשך.
גם בגלל זה רוב ההופעות (או אולי כולן) הן במונו. אם אלה בימין הבמה לא ישמעו את הגיטריסט השני שמנגן 70% בימין ואלה שבשמאל תהיה להם בעיה עם הגיטריסט השני וכו' מה נעשה?
לא רק הסאונדמן חייב להנות מההופעה..
:smile:
פורסם: ראשון 30 יונ',02 16:54
הכל עניין של תקציב
כמובן שאתה יכול לעשות זאת עם רמקולים ביתיים (כמוני בשל בעיות תקצביות!) אבל עבודה ברמקולים על רמה יכלה להקל עליך ללא ספק!!
מה בנוגע לאוזניות??