תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 10:45
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
בעיות הארקה וזרם ישר
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  gil_mor  
הודעה פורסם: שבת 06 יול',02 20:54   
שלום.
לאחרונה נתקלתי בשתי בעיות מטרידות בעניני רעש רקע במגבר:

1. כאשר אני נוגע במיתרים של הגיטרה(לאו דוקא מנגן), אין כל רעש רקע, אבל ברגע שאני לא נוגע בהם- מתחיל זמזום מעצבן אשר חשוד בעייני כבעיות הארקה של הגיטרה או המגבר.
פתחתי את הגיטרה ולא מצאתי כבלים מנותקים או מגעים רופפים.

2. עברתי לפני זמן קצר לשימוש בספק אחד לכמה אפקטים(כמו שדובר עליו בפורם), הספק מיוצב ונותן עד 1200ma, בזמן שאני משתמש עד 600ma, ככה שלא אמורה להיות בעיה. אבל, ברגע שאני מכניס את הספק לחשמל, המגבר מתחיל לזמזם זמזום של 50hz מעצבן כזה. האם גם כאן יש בעיה של הארקה, או שהספק דפוק?, או שסתם מישהו מנסה לרמוז לי שעדיף שאני לא אנגן..

אם למישהו יש מושג, אני אשמח.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: ראשון 07 יול',02 03:50   
1. מדובר ברגישות הפיקאפים לקליטת תדר 50 הרץ הקיים סביבנו ואפילו על גופנו, כתוצאה מרשת החשמל. בשביל זה המציאו את הפיק אפ מסוג humbucker (יענו, "בולם האם או זמזום). אין נגן גיטרה של נתקל בזה אי פעם, ולעתים יש סביבך שדה מקרין חזק במיוחד, ומספיק הפניית הגיטרה לכיוון אחר כדי להנחית את מידת הרעש.
פיק אפ מהסוג הנ"ל כולל מערכת כפולה של ליפופים, זוג מהופך בפאזה לכל מיתר. עד כאן, כי אתה הולך עכשיו לקרוא את כל מה שנכתב על זה בפורום.
למה הרעש נפסק בזמן מגע היד?! אזהרה! היו גיטריסטים שחשבו שאם הם יאריקו את המיתרים עם חוט קטן דרך הגשר, הם יפטרו מהבעיה לתמיד.
הם אכן נפטרו. וזאת לאחר התחשמלות, וניתן למצא אותם בצורת גושי פחם בבתי הקברות.
המצב, לפעמים, מאפשר הנחתת הרעש או השתקתו באמצעות הארקת הגוף (האצבעות), או העברת תדר זהה אך הפוך מופע דרך הגוף, או קיצור האנטנה הנוצרת במיתרים (מהמילה קצר), הקולטת את השדה המגנטי.
רעש זה לא יהיה בכלל אם אין בסביבה מי שיקרין אותו.
פיק אפ נועד לקלוט שדה מגנטי עדין ביותר, ומכאן שכל שדה אחר מלבד זה הנוצר ע"י המיתר, יהווה הפרעה.
מקורות הפרעה מגנטית בתדר 50 הרץ בסביבתך יכולים להיות: שנאי מתח בתוך או מחוץ למכשירים שונים, דימרים, נורות ניאון/פלואורסנט, טלפונים אלחוטיים, מדחס מזגן/מקרר, חיבורי חשמל לקויים וכדומה.
כמו כן, רעשים אלה נקלטים פחות במערכת מחווטת כיאה, נקודות הלחמה תקינות, וכבלים קצרים ככל האפשר, שלא לדבר על רגישות הציוד הנילווה. זה חובה.
כמו כן, סיכוך וחיפוי נכונים בכל קווי ההולכה הרגישים שבסמוך לפיק-אפים, כולל הפוטנציומטרים (הסביבונים), מגן הפיק-אפ, כל גופי המתכת של המפסקים, חייבים להיות עשויים כהלכה, כי האיזור הזה רגיש ביותר לקליטת רעשים.

2. יתכן שהספק שלך אינו מיוצב דיו, הוא מסוג גרוע, או שצריכת הזרם גבוהה ממה שתה חושב.
כמו כן, יתכן שעקב שימוש בכמה התקני חשמל המחוברים לרשת בצורה לא נכונה, נוצרת בעיה ברגע שכולם מחוברים ביניהם גם דרך כבלי אודיו. בדוק: אם השנאי/ספק כולל תקע חשמלי בעל שתי רגליים בלבד, נסה לתקוע אותו לחשמל במהופך, ועל אחריותך בלבד, כי אין לי מושג כמה אתה מתמצא בנאמר כאן.
מכאן גש לקרוא כל מה שנכתב כאן על שנאי וספקי כוח לפדלים.
במקרים כאלה ניתן לאתר את מקור הבעיה תוך שניות אם יש לך גישה למד מתח או - עדיף - אוסילוסקופ. עד אז אתה יכול רק לנחש, או להעביר לבדיקת טכנאי. אם יש לך אחד מאלה, אני יכול לתאר לך מהלך בדיקה מהיר.
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 07 יול',02 20:51   
בהמשך לראובן, ראשית יש לבודד את הבעיה.
אני מניח שאתה משתמש בכמה אפקטים (ספק משותף)
האפקטים לא עובדים ללא הספק ולכן גם אין רעש כשהוא מנותק!
נסה לחבר את הגיטרה ישירות למגבר, ללא כל אפקט בדרך
אם יש רעש, הבעיה בכבל או בגיטרה.
אם אין רעש, הבעיה במכשירי האפקט.
עכשיו חזור על הבדיקה דרך אפקט (נתק את כל שאר האפקטים גם מהספק וגם מקו הצליל).
בבדיקה הפרטנית אם דרך רוב או כל האפקטים היה רעש,
הספק שלך לא מיוצב!!!!!
אם הרעש הופיע רק באפקט מסויים הוא לא תקין!
אל תשכך לבדוק פרטנית גם את הכבלים המחברים בין האפקטים, תקלה יכולה לנבוע גם מהם.
shaisaadia
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 08 יול',02 22:40   
לי יש אותה בעיה בבס שלי , פנדר ג'אז בס 1975 , המוכר אמר שזה הפיקאפים אבל ברגע שאני נוגע במיתרים הרעש מפסיק , למישהו יש פיתרון יצירתי אחר (ניסיתי את מה שאמרו פה וזה לא כל כך עוזר) , תודה מראש

Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 09 יול',02 04:47   
ציטוט:

או קיצור האנטנה הנוצרת במיתרים (מהמילה קצר), הקולטת את השדה המגנטי.

ראובן,
שיחקת אותה...
ואני לא הבנתי למה הגיטרה נשמעה לפני כמה ימים נורמלית, ופתאום יש לי רעשים...תודה תודהתודה!

tsahi lerman
הודעה פורסם: שישי 26 יול',02 17:42   
איזה גיטרה יש לך ?
אם יש לך גיטרה סטייל סטרט תוכל להעביר את בורר הפיקאפים לאחג מ"מצבי הביניים" כלומר הפעלה של שתיי פיקאפים יחד ולא פיקאפ אחד לבד אין לי מושג למה אבל לי זה קצת שיפר את המצב.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שישי 26 יול',02 18:32   
צחי
זה מכונה מצב האםבאקר, כמו הפיק-אפ שעל שמו של 'ממציא ההאם' אדיסון, שכן מדובר בתצורת חיבור הסלילים בפיק-אפ, בה הם מחוברים במופע הפוך אחד לשני, וכל רעש מוקרן נדחק לתחתית הביצה האורלית.
בתצורה חיור של שני פיקאפים ניתן להגיע לתוצאה קרובה.
כאן => פיקאפים
tsahi lerman
הודעה פורסם: שישי 26 יול',02 23:01   
משם צץ לי הרעיון- מהמבנה של ההמבקר
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון