תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 20:48
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מה החסרונות לתיקון חדר בקרה באמצעות איקיו?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (100) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה
  Kwebos  
תומך
מה החסרונות לתיקון חדר בקרה באמצעות איקיו?
הודעה פורסם: ראשון 04 אפר',10 17:09   
מדוע זה לא נהוג?
אני סתם שוקל כרגע לקנות איזה איקיו גרפי יד שניה או משהו רק כדי לפתור את בעיית הנמוכים המשתוללים אצלי, אין לי את התקציב להשקיע כמו שצריך כרגע באקוסטיקה ואני גם ככה מתכוון לעוף מהמקום הזה בעוד ארבעה-חמישה חודשים, אז ממה אני צריך לחשוש פה?
הודעה פורסם: ראשון 04 אפר',10 17:44   
http://www.realtraps.com/art_audyssey.htm
בעיקרון מדידה ותיקון יעשו בנקודה מסויימת, תזוז אפילו במעט בציר X או Y והתיקון שביצעת כבר לא תקף ואף מוליד שיבוש חדש.
כמוכן איקיו לא עונה על "בעיות" תלויות זמן כמו ringing - "תדרים בעייתיים" שזמן הדעיכה שלהם ארוך מזמן הדעיכה הממוצע של החדר.

אפילו אם עוברים דירה בעוד יום,יומיים, חודש, שנה ו"לא שווה להשקיע" בחור שורץ מזיקים ,
פנלים לספיגת תחום רחב יהיו תקפים בטיפול אקוסטי של כל אולפן ביתי והכי חשוב, הם ניידים.
oh-babie
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 04 אפר',10 17:44   
בקצרה: תגובת החדר היא תלויית זמן. איקיו לא.
באריכות: כאן.
כיול החדר באמצעים אלקטרוניים אינו תחליף לטיפול אקוסטי - למה?
בהתפלספות: ישנן מערכות "RC" המתיימרות לעשות זאת בצורה חכמה. טרם שמעתי אחת שעובדת; אולי במקרה קיצוני של איזה 30 הרץ ניג'ס שלא הצליחו להתמודד עמו בשום דרך, אבל בטח שלא לספקטרום שלם.
  Kwebos  
תומך
הודעה פורסם: ראשון 04 אפר',10 18:21   
אין לי ספק ששווה להשקיע, הבעיה היא שאין לי את אמצעי ההשקעה...

יש לי בעיה נוראית בתחום ה-130 וקצת בסביבתו, קשה לעבוד ככה, נורא לשמוע מוזיקה ככה, בינתיים לחודשים האלה שימוש באיקיו גרפי עם הנחתה ב-125 תהיה כזו הרת אסון?
הודעה פורסם: ראשון 04 אפר',10 18:48   
השאלה היא כמה.
לדוגמה, "חוסר גבוהים" לפצות עם הגברה חזקה באיקיו זו טעות, שהוסברה כאן פעם, כולל נזקים למגבר/רמקול/שמיעה/תוצאה.
אם מדובר בתדר נמוך ספציפי שחזק בצורה מוגזמת, דהיינו אתה יכול להטריג אותו על תו ספציפי במקלדת, או אם אתה עומד כשני מטר אחורה והוא נחלש דרמטית, הנחתה קלה באיקיו עשויה 'לשחרר' אותך מהמועקה, יחסית להשקעה אקוסטית לא הגיונית כדי ל'יישר' אותו, בחדר שהוא כנראה בעייתי.
מהנסיון שלי זה עבד בכמה מקרים.
הודעה פורסם: ראשון 04 אפר',10 20:20   
זה בדיוק מה שאתה מתאר ראובן.
העסק נרגע רק אם אני עומד ממש בסוף החדר או על סף הדלת, אין לי כוונה לפצות על תדרים שקצת נבלעים, רק להנחית ב-125 ואולי עוד קצת באיזור לפי שמיעה.

סבבה אלך לחפש לי איקיו, משהו זול יד שניה יעשה את העבודה?
הודעה פורסם: ראשון 04 אפר',10 20:54   
לפני שאתה רץ להוציא כסף, קח בחשבון:

1. באוקטאבה של ה-125, סביר שה"הקלה" שתחוש היא אשליה בלבד. תרגיש פחות "עומס" אך על חשבון פאנץ' ואבחנה.

2. אם ה-Output שלך הוא מהמחשב ממילא, אז למה לא לשים איזה פלאגין על המאסטר (אפילו באופן גורף על ה-DirectSound) שיהיה יותר מדוייק (ומן הסתם יותר זול) מאיזה מכשיר דמיקולו יד חמישית.

3. כשאתה אומר "ואולי עוד קצת באיזור לפי שמיעה" אתה מכניס את עצמך לצרות. ה"פטנט" הזה גם ככה די חלוד ולדעתי עושה ברוב המקרים יותר נזק מתועלת. אם הבעיה אינה ממוקדת לחלוטין - אתה הולך להיכנס למשחקי EQ שרק יחמירו את המצב.

מעבר לזה, שיהיה בהצלחה.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: ראשון 04 אפר',10 21:00   
אמיר, זה מה שהדגשתי למעלה לגבי תדר ההטרגה ולא תחום.
ההצעה של יונתן אפקטיבית ועולה לך אפס, הלאה זה יהיה להשאיל מכשיר לנסיון, לפני כניסה להוצאות.
אגב, האם באזור שאתה מתאר שזה נרגע, יש איזו נישה אחורית או עליונה (לא קיר/תקרה חלקים), או יציאה למדרגות?
הודעה פורסם: ראשון 04 אפר',10 22:00   
ציטוט:
באוקטאבה של ה-125, סביר שה"הקלה" שתחוש היא אשליה בלבד. תרגיש פחות "עומס" אך על חשבון פאנץ' ואבחנה.

אני מוכן לחיות עם זה כרגע, גם ככה רוב הנמוכים מרוחים ולא פאנצ'ים, אני סך הכל רוצה הקלה על האוזן כי זה באמת בלתי נסבל.

ציטוט:
אפילו באופן גורף על ה-DirectSound

אני אשמח להסבר

סה"כ הבעיה די ממוקדת, יש עוד שלל בעיות חוץ ממנה אבל איתן אני יכול לסחוב כמה חודשים, ה-130 הזה וכמה הרצים מעל ומתחת הם פשוט משהו שלא נתקלתי בו באף חדר מעולם, גם עם מוניטורים עוצמתיים של 8 אינץ' בחדרים עוד יותר קופסתיים משלי לא שמעתי כאלו בעיות, הקלטה מאולתרת תעניין פה מישהו?

אין לי בעיה גם עם פתרון אין דה בוקס אבל יש אפשרות לעשות את זה ממש לפני היציאה ולא רק על המאסטר בסיקוונסר?

אין נישה כלשהי ראובן, יש עוד חדר ממול בו אני ישן, הדלתות אחת מול השניה, כשאני שם הנמוכים נשמעים פאנצ'ים, מוגדרים ונעימים, חבל שזה לא ממש פרקטי חוץ מלשמוע מוזיקה אל תוך השינה #confused
אם רק הייתי יכול לשבור את הקיר...
הודעה פורסם: ראשון 04 אפר',10 22:37   
ציטוט:
אני אשמח להסבר

ציטוט:
אין לי בעיה גם עם פתרון אין דה בוקס אבל יש אפשרות לעשות את זה ממש לפני היציאה ולא רק על המאסטר בסיקוונסר?

אין כל כך מה להסביר...

קח דוגמא.

ציטוט:
הקלטה מאולתרת תעניין פה מישהו?

הקלטה מאולתרת לא, אבל מדידה אקוסטית כן.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון