נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: שבת 04 ספט',10 08:51
גור שלום,
הרמקול של SOL דומה מאד בנתונים ל X15I של ELDER AUDIO אך לא בדיוק זהה. (כמי שתכנן את שניהם, אני יכול לומר שהוופר מעט שונה ויותר חזק בוורסיה שאנו מייבאים לישראל).
מעבר ל BI-AMP ישפר את איכות הצליל וגם במעט את הנצילות (הסליל שחותך את הוופר "אוכל" איזה די.בי. וחצי) וכמובן שה DAMPING FACTOR של המערכת משתפר פלאים בחיבור ישיר למגבר.
XP5000 בהחלט מספיק חזק לרמקולים כאלו ואפילו XP3000 יעשה את העבודה ברוב האפליקציות. הבעיה ב 5000 (שהוא גם CROWN 5000 בסדרה הלא דיגיטלית כיום), היא איכות הצליל בתחום הגבוהה: הוא פשוט אינו מספיק שקוף ונוטה לגרום ל HIGH MID כואב.
לצערי, אף אחד מהמגברים שציינת אינו אידיאלי לטיפול בדריוור הזה, אך MAR-4 הוא סביר כמו האחרים. XP1000, באם יש לך להשיג משומש, יעשה היטב את העבודה. כל דרייור הוא 75WRMS.
עם הפרוססור של ברינגר שאמנם אינו משוכלל ביותר אך בעל איכות צליל טובה (והפך מזמן ל ICON עולמי אף בתחום ההי פי הביתי), בכיוון נכון (וזה החשוב), תגיע לתוצאה טובה מאד. כדאי להשתמש במיכשור בעת הכיוון הראשוני ולא להשתמש באוזן בלבד כפי שאני רואה שנעשה לעיתים תכופות.
אני מניח שמערכת הטורבו סאונד ששמעת היתה שופרית ולכן חזקה יחסית לגודלה.
אין לי מושג כמה שילמת לרמקולים, אך טורבו מסדרה טובה עולה פי 4 עד פי 6...
המערכות הפרונטליות של טורבו יותר חלשות מהרמקולים שיש לך, אחת לאחת. המרכיבים של טורבו יותר יקרים ואייכותיים בעיקר בדרייור. החלפת הדרייור ברמקול שלך ל B&C משובח תשנה את איכות הצליל באופן משמעותי אך מומלצת בעבודה אקטיבית בלבד.
באים תעבור למצב אקטיבי וקרוב לוודאי שאין ברשותך מכשיר מדידה - נשמח להשאיל לך כזה.
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: שבת 04 ספט',10 10:12
תודה להערה הבונה, נבדוק ונתקן.
במקור זה רמקול התקנות בלבד ולכן לא נבחן עניין הידית בקפדנות. לרמקול בס רפלקס אחורי שמצויין לתגובה עם תקרה וקיר אחוריים. הרמקול המיועד ל PA ומשמש גם כמוניטור חזק בעת הצורך הוא CS-600.
אכו זה אינו רמקול HIGH END אלא רמקול בעלות נמוכה עם תמורת עלות מצויינת ואמינות גבוהה מזו של מרבית רמקולי ה HIGH END. (קשה לעשות דרייור מאד איכותי וגם אמין, לא אכנס לפרטים אך יש סתירות בין השניים בגלל מגבלות טכנולוגיות ורק חברות ספורות מצליחות לעשות זאת עם דרייוורים מאד יקרים).
כפי שברור מתשובתי הקודמת אכן שימוש בלי הקרוסאוור הפנימי יעזור למגבר לשלוט על המיד/בסים.
בדיקה: קודם כל בסיסית בכדי להגיע למצב FLAT - צריך לפחות ספקטרום אנלייזר של 1/3 אוקטבה עם רזולוציה של 2 די בי לפחות ומקור רעש לבן / ורוד.
צריך להשתדל להביא את הרמקול למצב FLAT בתחום 90 הרץ עד 16 קילו הרץ.
ולא, אני לא ד"ר, לצערי הייתי עצלן מדי ועסוק מדי לגמור את הדוקטורט.