תומך
פורסם: רביעי 15 אוג',01 21:25
האם חלודה על הpick up מזיקה לסאונד?
כיצד אפשר להיפטר ממנה מבלי לפגוע בגיטרה?
S.Supporter
פורסם: שני 18 אוג',03 08:07
לא ולא, משום שכאן מדובר על חלודה שנוצרת על פיקאפים.
מיתרים חלודים זה סיפור אחר וכדאי פשוט להוריד ולהחליף.
ה-WD40 הוא חומר זול וזמין ובערך הכי גרוע לטעמי שייש.
ההמלצה שלי:
שפשוף החלודה בעדינות רבה באמצעות מטלית טבולה במעט כוהל או נפט.
אם יש כתמים עקשניים אז ישנם בסיסים להורדת חלודה.
לצערי (אני פחות אופטימי מראובן) אין דרך סופית לשימור המתכת מפני חלודה ואזור שנגע בו חלודה ולא עבר גילוון יחליד שוב בשנייה שיהיו לו התנאים לכך.
אם אתה פריק ובא לך להתעסק באופן סזיפי בגיטרה - אין אפס 9105 זה החומר הכי טוב שקיים.
בפעם הבאה שאתה יוצא למילואים תנסה להרים מיכל ספריי (מייצרים אותו עכשיו גם בגרסה לספריי) ואם לא, תביא בקבוקון ותמלא.
שים לב טוב:
החומר הזה מאד לא ידידותי לעץ ומכאן שאתה משתמש בו בעדינות רבה מאד, בכמויות קטנות מאד, נותן לחומר 10-15 דקות להתיישב על המתכת ומנגב הייטב.
S.Supporter
פורסם: שני 18 אוג',03 13:24
תודה על המענה
הממ
לא הבנתי אם החלק השני של הודעתך נוגע לפיקאפים או למיתרים. (אני מניח שפיקאפים, אך רק רוצה להיות בטוח)
S.Supporter
פורסם: שני 18 אוג',03 23:27
כיוונתי לפיקאפים אבל בקריאה שניה, אפשר בשקט להתייחס באותו אופן למייתרים רק שאני באופן אישי לא מאמין במלחמה בחלודה במייתרים.
מיתר שהחליד בטווח זמן שהוא פחות מחצי שנה יש איתו בעיה עקרונית (כלומר לא איתו ספציפית אלא בעיה כל שהיא בתחזוקה של הגיטרה).
אני לא מאמין שנגן רציני מחזיק מייתרים מעל לחצי שנה על הכלי ואם הוא עושה את זה מטעמי תקציב אז אין מה לעשות, זו לא הפשרה היחידה שהוא עושה מטעמי תקציב וזה לגיטימי.
בנוגע לבס יש הסתייגויות וטווחי זמן אחרים.
לא הזכרתי את כל הנושא של בישול המייתר - הוא כבר הוזכר איפשהו בפורום.
בכל מקרה, כוונתי בהודעה הקודמת היא בפירוש לפיקאפים שנשארים זמן על הכלי ואף אחד לא מתכנן להם טווחי זמן סבירים.
הם אמורים לעבוד יותר מאורך החיים הממוצע של אדם בלי שום בעיות ולהיות מוחלפים רק מטעמים אסטטים של שינוי הטעם המוסיקלי. (או השבחתו) (או זכייה בפייס).
S.Supporter
פורסם: שלישי 19 אוג',03 21:39
מוזר מאוד!
עד היום הם היו מחלידים אצלי תוך חודש, או מקסימום חודשיים.
מעכשיו החלטתי להילחם בתופעה: קניתי את המיתרים המצופים הנ"ל, אני מנקה אותם עם Fast Fret ומטלית לפני ואחרי הנגינה, ושומר את החשמלית בקייס הקשיח שלה. (את האקוסטית והקלאסית לא, כי אני רוצה שהן יהיו זמינות בכל רגע - אני מנגן עליהן די הרבה ולפעמים עולה לי לראש איזו מנגינה ואני חייב לנגן אותה באותו הרגע...)
אדווח כאן אם אמצעי הזהירות הנ"ל באמת עבדו, בעוד חודש-חודשיים...