תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 11:57
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
חלודה על הpick ups
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (225) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  Dror_Shi  
תומך
הודעה פורסם: רביעי 15 אוג',01 21:25   
האם חלודה על הpick up מזיקה לסאונד?
כיצד אפשר להיפטר ממנה מבלי לפגוע בגיטרה?
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 15 אוג',01 22:47   
שאלה חשובה.
ראשית, אם החלודה החלה לבצבץ די בתחילת החיים של הפיק-אפ, זה אומר הרבה לגבי תהליך היצור, והיו מקרים כאלה גם אצל יצרנים בעלי שם. אבל תופעה זו יכולה לקרות בסביבה מאוד לחה, שלפעמים לגיטריסט היא לא נראית כזו. לדוגמא, איחסון הגיטרה בסמוך למקום בו מצויים מים בבית (כיור, אמבטיה וכו'), או כתוצאה מחשיפת הכלי בחוץ, לדוגמא אצל מי שמופיע הרבה, או שהגיטרה עומדת בהיכון זמן רב על הבמה, או מושארת בקיץ בלילות הלחים בחוץ. לרוב הפיק אפ שליד הגשר מחליד ראשון, וזאת כיוון שתהליך החימצון (חלודה) מואץ בשל שתי מתכות מסוג שונה.
כיוון שמדובר במזיק שאינו נראה תמיד לעין (חוץ מטיפות לחות בשעות הבוקר), הבעיה יכולה להיות אפילו עמוקה יותר, ולחדור לתוך סלילי הפיק-אפ ולהבקיע חוט עדין או לקצר ליפוף. במקרה זה או שפתאום משתנה סאונד הפיקאפ או שהוא מפסיק לעבוד בגלל קצר.
כפי שהזכרתי בענין מיתרים, המגורים ליד הים לא עושים חסד עם מתכות, ובגלל המליחות החלודה נוצרת מהר יותר, זאת מהסיבה שמלח מוליך חשמלי טוב יותר, וכמו בכל האצת תהליכים בטבע, חום מאיץ את כולם.
יש להבין שברגע שמתכת מתחילה להחליד, נוצרים פופים או בליטות, וזאת מהסיבה שהמולקות של תחמוצת ברזל גדולות מאלה של הברזל, והן מתחילות לתפוח ולהזיז אחת את השניה.

הערה: כאשר הולכים לבדוק גיטרה משומשת - סימני חלודה הם לעתים קרובות סימני אזהרה להזנחה. גיטרת וינטאג' חייבת להיות מתוחזקת היטב אם באמת רוצים להינות מצליל של עץ מיושן.
ראה בנוסף הודעה בענין מיתרים מחלידים.

לגבי השפעה על הסאונד.
אם מדובר בניצני חלודה שטחיים, ולא גושים, סביר שהסאונד לא ייפגע. מעבר לזה כל אלמנט חריג באזור הזה נוטה לרעוד עם המיתרים ועשוי להשפיע ולהתערב בהרמוניות. חלודה זה כמו מחלת עור, והיא יכולה לפגוע מתחת לפני השטח אך גם להתפשט, (כן! ברגע שהתחילה חלודה יש מספיק חמצן נייד בתוך המתכת כדי להתפשט) ואם הפיק-אפ אכול מבפנים, הליבה הפנימית יכולה להיחלש, אך לא ממש לשנות סאונד. כמובן שאם הסאונד הוא תוצאה של שני פיק-אפים ואחד נחלש אז גם הסאונד ישתנה. חלודה עמוקה משנה מאוד את הסאונד, שכן כל המכניקה הופכת לא-יציבה ורופפת, אבל אני מניח שבכלי כזה אף אחד לא נוגע ..

בדרך כלל רצוי להסיר את החלודה באמצעות מטלית. לשפשף עד שהיא יורדת. אם משתמשים בחומרים מחוספסים (כמו ניר זכוכית או ניר מים) קיים חשש להסרת ציפוי שעוד נותר על הפיק אפ. ההגנה המיידית תהיה לקת צפרניים שקופה בשכבה מאוד דקה, או (מומלץ) שימון קבוע בחומר סיכה שמגן מפני חלודה (ראה הודעה בדבר מיתרים חלודים).
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
זו היתה אמנם רק שורה (זו האחרונה) אבל היא התשובה הקצרה, (ואני מתנצל אם הארכתי). ישנם עשרות מוצרים בארץ ובעולם שמכריזים על עצמם כמגינים מפני חלודה. אפילו WD-40 הנפוץ עושה זאת (לא בצורה ידידותית לסביבה!). בסיסם הוא שעווה או נפט, וביצור ביתי משתמשים בלנולין. העקרון של כולם אחד הוא: לדחות מים ואוויר מהמתכת.
כלי נגינה או מתכות הנמצאים במוזיאונים או מיועדים לתצוגה לדורות (הנצחת הגיטרה של הנדריקס..), המתכת שבהם זוכה בדרך כלל ל"גילוון" שזה ציפו צינק בצורה אלקטרוליטית המגינה על מתכת לשנים רבות.

באותו הקשר, מומלץ להחליף מיתרים חלודים ולא להשאירם על הכלי אפילו אם הוא לא בשימוש. כמו כן חומרים ממיסים או אלה שמכילים מים (אלכוהול) אינם מאימים להסרת חלודה. שפשוף, ממש כמו בצבא, אם למישהו יצא לנקות רובים, לא עלינו...

צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 18 אוג',03 01:40   
ReuvenM :
מגינים מפני חלודה. אפילו WD-40 הנפוץ עושה זאת (לא בצורה ידידותית לסביבה!). בסיסם הוא שעווה או נפט, וביצור ביתי משתמשים בלנולין. העקרון של כולם אחד הוא: לדחות מים ואוויר מהמתכת.

ובכן, האם ניתן להשתמש ב-WD-40 המדובר על מיתרים?
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 18 אוג',03 08:07   
לא ולא, משום שכאן מדובר על חלודה שנוצרת על פיקאפים.

מיתרים חלודים זה סיפור אחר וכדאי פשוט להוריד ולהחליף.

ה-WD40 הוא חומר זול וזמין ובערך הכי גרוע לטעמי שייש.
ההמלצה שלי:
שפשוף החלודה בעדינות רבה באמצעות מטלית טבולה במעט כוהל או נפט.
אם יש כתמים עקשניים אז ישנם בסיסים להורדת חלודה.
לצערי (אני פחות אופטימי מראובן) אין דרך סופית לשימור המתכת מפני חלודה ואזור שנגע בו חלודה ולא עבר גילוון יחליד שוב בשנייה שיהיו לו התנאים לכך.
אם אתה פריק ובא לך להתעסק באופן סזיפי בגיטרה - אין אפס 9105 זה החומר הכי טוב שקיים.
בפעם הבאה שאתה יוצא למילואים תנסה להרים מיכל ספריי (מייצרים אותו עכשיו גם בגרסה לספריי) ואם לא, תביא בקבוקון ותמלא.

שים לב טוב:
החומר הזה מאד לא ידידותי לעץ ומכאן שאתה משתמש בו בעדינות רבה מאד, בכמויות קטנות מאד, נותן לחומר 10-15 דקות להתיישב על המתכת ומנגב הייטב.
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 18 אוג',03 13:24   
תודה על המענה
הממ
לא הבנתי אם החלק השני של הודעתך נוגע לפיקאפים או למיתרים. (אני מניח שפיקאפים, אך רק רוצה להיות בטוח)
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 18 אוג',03 23:27   
כיוונתי לפיקאפים אבל בקריאה שניה, אפשר בשקט להתייחס באותו אופן למייתרים רק שאני באופן אישי לא מאמין במלחמה בחלודה במייתרים.

מיתר שהחליד בטווח זמן שהוא פחות מחצי שנה יש איתו בעיה עקרונית (כלומר לא איתו ספציפית אלא בעיה כל שהיא בתחזוקה של הגיטרה).
אני לא מאמין שנגן רציני מחזיק מייתרים מעל לחצי שנה על הכלי ואם הוא עושה את זה מטעמי תקציב אז אין מה לעשות, זו לא הפשרה היחידה שהוא עושה מטעמי תקציב וזה לגיטימי.

בנוגע לבס יש הסתייגויות וטווחי זמן אחרים.

לא הזכרתי את כל הנושא של בישול המייתר - הוא כבר הוזכר איפשהו בפורום.

בכל מקרה, כוונתי בהודעה הקודמת היא בפירוש לפיקאפים שנשארים זמן על הכלי ואף אחד לא מתכנן להם טווחי זמן סבירים.
הם אמורים לעבוד יותר מאורך החיים הממוצע של אדם בלי שום בעיות ולהיות מוחלפים רק מטעמים אסטטים של שינוי הטעם המוסיקלי. (או השבחתו) (או זכייה בפייס).
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 19 אוג',03 14:12   
ציטוט:
מיתר שהחליד בטווח זמן שהוא פחות מחצי שנה יש איתו בעיה עקרונית (כלומר לא איתו ספציפית אלא בעיה כל שהיא בתחזוקה של הגיטרה).

אני חושב שאתה מגזים. המיתרים שלי מחלידים בדר"כ תוך כמה שבועות. חצי שנה? הלוואי #ugh

אני מצטט מתוך הודעה שכתבתי בשרשרת שבלינק:
http://www.act.co.il/forums/viewtopic.php?t=541&start=10

ציטוט:
בעקבות בעיית חלודה איומה ונוראית, התקנתי היום באקוסטית שלי מיתרים מסוג D'Addario Coated.
יש עליהם מעין ציפוי מיוחד שאמור למנוע ספיגת זיעה וכו', ולשמור על המיתרים, כמו במיתרים ש-UV ציין.
זה עלה לי 66 שקלים (83 לפני הנחה), אני מקווה שהם באמת יהיו שווים את המחיר המופקע....
כמו כן, קניתי Fast Fret ואני אמרח אותו לפני ואחרי כל נגינה, גם על האקוסטית וגם על החשמלית. (אגב, מישהו יודע אם החומר הזה מתאים גם לקלאסיות?)
אדווח בהמשך אם בעיית החלודה נפתרה.

ובכן - מה אתה ממליץ לעשות, יורם?
מה יכולה להיות הבעיה בתחזוקה הגיטרה?
האם לדעתך המיתרים המצופים וה-Fast Fret יכולים לפתור את הבעיה? ראיתי כמה הודעות בפורום שאומרות אחרת...
astond
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 19 אוג',03 18:29   
על הוורוויק שלי יש מיתרים של DR שהם כבר בני שנתיים... ולא מבעיות תקציב. ונשמעים עדיין מעולה. לטעמי.. המיתר החמישי אפילו עוד יותר, למרות שיש מיתר ספייר שמחכה לתורו כבר למעלה משלוש שנים.
לגבי הפיקאפים, שמעתי על כאלה שציפו את הפיקאפ בציפוי אפוקסי, כמו בגיטרה של בריאן מאי למשל ועוד כל מיני. מה דעתכם על ה"פטנט" הזה? כמובן שמדובר רק בפיקאפים שיש להם מגנטים חשופים ולא כאלו שסגורים, כמו EMG או ברטוליני ודומיהם.

http://www.act.co.il/guide/index.php?gu=shwad&ad=261

?

למכירה בבזאר
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 19 אוג',03 21:02   
צופיפניק :
ציטוט:

אני חושב שאתה מגזים. המיתרים שלי מחלידים בדר"כ תוך כמה שבועות. חצי שנה? הלוואי #ugh

אני מצטט מתוך הודעה שכתבתי בשרשרת שבלינק:
http://www.act.co.il/forums/viewtopic.php?t=541&start=10

ציטוט:
בעקבות בעיית חלודה איומה ונוראית, התקנתי היום באקוסטית שלי מיתרים מסוג D'Addario Coated.
יש עליהם מעין ציפוי מיוחד שאמור למנוע ספיגת זיעה וכו', ולשמור על המיתרים, כמו במיתרים ש-UV ציין.
זה עלה לי 66 שקלים (83 לפני הנחה), אני מקווה שהם באמת יהיו שווים את המחיר המופקע....
כמו כן, קניתי Fast Fret ואני אמרח אותו לפני ואחרי כל נגינה, גם על האקוסטית וגם על החשמלית. (אגב, מישהו יודע אם החומר הזה מתאים גם לקלאסיות?)
אדווח בהמשך אם בעיית החלודה נפתרה.

ובכן - מה אתה ממליץ לעשות, יורם?
מה יכולה להיות הבעיה בתחזוקה הגיטרה?
האם לדעתך המיתרים המצופים וה-Fast Fret יכולים לפתור את הבעיה? ראיתי כמה הודעות בפורום שאומרות אחרת...

לא, אני לא מגזים, יש בעיה כל שהיא.
אני לא יודע מה זה "כל כמה שבועות".
כל 10 שבועות זה מהר מידי.
כל 20 שבועות כבר מתקרב לחצי שנה.

אם אתה מנגן שעות כל יום ולא מנקה את המיתרים משאריות זיעה אחרי שאתה מנגן, והגיטרה פתוחה על הסטנד, ואתה עם חלון פתוח בלי מזגן = שזה הכל מילים נרדפות לבעיה תחזוקתית של הגיטרה, אז אין לי הרבה מה ליעץ...

מיתרים, בתנאי תחזוקה נורמאלים לא אמורים להחליד בטווח זמן של חצי שנה - ואני נשאר נאמן להצהרה הזו, למרות שמעולם לא יישבו אצלי מיתרים כל כך הרבה זמן על שום כלי, כך שמעולם לא בדקתי אחד לאחד את טווח הזמן הזה.

פשוט - אין סיבה.

אני מדבר על חלודה ולא על גיפה שחורה שמתיישבת על המיתר.
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 19 אוג',03 21:39   
מוזר מאוד!
עד היום הם היו מחלידים אצלי תוך חודש, או מקסימום חודשיים.
מעכשיו החלטתי להילחם בתופעה: קניתי את המיתרים המצופים הנ"ל, אני מנקה אותם עם Fast Fret ומטלית לפני ואחרי הנגינה, ושומר את החשמלית בקייס הקשיח שלה. (את האקוסטית והקלאסית לא, כי אני רוצה שהן יהיו זמינות בכל רגע - אני מנגן עליהן די הרבה ולפעמים עולה לי לראש איזו מנגינה ואני חייב לנגן אותה באותו הרגע...)
אדווח כאן אם אמצעי הזהירות הנ"ל באמת עבדו, בעוד חודש-חודשיים...
נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון