תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 16:59
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שאלה לגבי רמקולים אקטיביים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה
  BoazP  
שאלה לגבי רמקולים אקטיביים
הודעה פורסם: רביעי 05 פבר',03 01:54   
שלום לכולם. רציתי לשאול אתכם לגבי זוג רמקולים אקטיביים של חברת PHONIC מודל SEP206. הציוד שאני משתמש כולל כרטיס מסדרת דלתא של מ-אודיו, מדמה מגבר גיטרה ומיקסר ברינגר 2004A. רציתי לדעת עם בעזרת ציוד זה, הרמקולים האלה יהיו מספיק כדי לבצע את הדברים הבאים במסגרת ביתית בלבד:

א. לנגן בגיטרה באס דרך המדמה מגבר והכרטיס קול ושאקבל סאונד נחמד ושהרמקולים לא יכנסו לאוברדרייב או ינזקו מהשימוש בווליום ביתי
ב. לערוך הקלטות שלי ומיקסים שלי באופן אובייקטיבי
ג. להיות מסוגל לנגן עם הרכב מצומצם של באס, שירה וקלידים עם סאונד נחמד ושהרמקולים לא יכנסו לאוברדייב או ינזקו מהשימוש בווליום ביתי

הנה אתר עם קישור לרמקולים המדוברים:
http://www.phonic.com/speakers-sep206_207.htm

שמתי לב שהתגובת תדרים שלהם היא מ80 הרץ עד 16 קילוהרץ, זה אולי תחום תדרים לוקה בחסר בקצוות?

עוד משהו אם אני כבר שואל אתכם לגבי רמקולים... אולי מישהו במקרה שמע רמקולים של חברת LUXEON? אני רוצה רמקולים 5.1 זולים כדי לשמוע דיוידי בחדר ולשחק משחקים, וישנם רמקולים של החברה הזו עם נתוני הספק וגודל קצת יותר "שווים" מאלה של CREATIVE INSPIRE 5300 ועדיין עולים כמעט חצי מחיר, אולי בשל הסטטוס הלא ידוע יחסית של החברה. העניין הוא שאין לי אפשרות לשמוע את הרמקולים של החברה הזו לפני שאני קונה, ואני יודע שנתונים ממש לא אומרים בהכרח כלום, אז חשבתי אולי למישהו יצא להיתקל ברמקולים של החברה הזו...

המודל הספציפי הוא:
LOGICFOX V5.1

האתר של החברה הוא:
http://www.luxeonav.com

אודה לכם מאוד לקבל דעתכם הכנה לגבי נושאים אלה.

בועז
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 05 פבר',03 02:22   
ציטוט:
א. לנגן בגיטרה באס דרך המדמה מגבר והכרטיס קול ושאקבל סאונד נחמד ושהרמקולים לא יכנסו לאוברדרייב או ינזקו מהשימוש בווליום ביתי
ב. לערוך הקלטות שלי ומיקסים שלי באופן אובייקטיבי
ג. להיות מסוגל לנגן עם הרכב מצומצם של באס, שירה וקלידים עם סאונד נחמד ושהרמקולים לא יכנסו לאוברדייב או ינזקו מהשימוש בווליום ביתי

אתה רוצה להגיד שאפילו לא ניסית לשמוע בעצמך?
אם אתה לא שמעת, איך אנחנו נדע? לפי הנייר?
אוקיי:
א. רמקול לא יכול להיכנס לאוברדרייב, כי הוא רכיב פסיבי: אין לו דרייב משלו. את הדרייב הוא מקבל לפני כן; הם יכולים להינזק מעודף או מחסור בהספק; ווליום ביתי זה מושג שזה עתה המצאת, אז אולי תספר לי כמה הוא; אני לא הייתי מנגן עם בס על הרמקולים האלה
ב. בשום פנים ואופן לא "אובייקטיבי"

ג. "סאונד נחמד" זה מונח רחב כעומק כל הפורומים האלה גם יחד; ובהמשך חזרת על שאלה א'.

ד. הרמקולים האלה, על הנייר, הם בהספק של 20 וואט. לא הייתי לוקח אותם להגברה בגלל ההספק, אז למיקס בטח שמאותה סיבה, אך זה לא אומר ששמעתי אותם ואני יודע איך הם מפיקים צליל.
הודעה פורסם: רביעי 05 פבר',03 03:35   
כמובן שאני הולך לנסות לשמוע אותם בעצמי. פשוט תהיתי אם מישהו יצא לו להיתקל ברמקולים האלה ויודע מה הם שווים. כשאני מדבר על רמקולים אקטיביים, למעשה אני מדבר על המערכת השלמה שלהם שכוללת גם את המגבר. דהיינו כשאני מגביר את הווליום על הרמקולים, באיזשהו שלב הם לא יחזיקו את האות בלי עיוות של הצליל שגם מראה שבשלב זה אני גורם נזק לרמקולים. לתופעה הזו אני קורא אוברדרייב.

הרמקולים האלה הם 20 וואט כל אחד, דהיינו ביחד נותנים הספק של 40 וואט שזה לא כל כך מעט בשביל חדר ברוחב 3.5 מטר ואורך של בערך 6 מטר. מבחינתי אני משער שווליום ביתי אומר שאני אצטרך לנצל אולי שלושה רבעים אם לא חצי מההספק הזה.

אובייקטיבי היה כוונה אם הרמקולים האלה יתנו לי לשמוע בצלילות נואנסים שונים ויעזרו לי למצוא פאקים קטנים במיקס שרמקולים לא איכותיים לא יתנו לי למצוא בתור דוגמא אחת. דוגמא אחרת היא שהם יעזרו לי להגיע למיקס מאוזן לרמקולים כשעד עכשיו יכולתי לעבוד רק עם אוזניות שהן ברמה טובה. לא היה כאן שום כוונה לרמוז שיש דבר כזה בעולם מיקס שהוא עובדתית נכון באיזושהיא צורה.

סאונד נחמד הוא כמובן נתון לשיקול הבן-אדם שאני מקווה שאולי היה לו נסיון עם הרמקולים האלה ושהוא ניסה לחבר כלים כלשהם לרמקולים האלה דרך מיקסר למשל ומה הרושם שהרמקולים האלה הותירו בו לשימוש זה.

בקיצור אני לא מצפה מעצמי או מאף אחד להסתמך על הנייר אבל אני מפנה אנשים לאתר כדי שידעו על מה אני מדבר כי לפעמים מודל וחברה לבד לא מספיקים כדי להבהיר על מה מדובר.

עכשיו אחרי שהבהרנו את כל זה, למה לא הייתי מנגן באס על הרמקולים האלה? - בהתחשב בזה שהיית מעביר את הבאס דרך מדמה מגבר שיחמם את הסאונד בהתאם...

בועז
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 05 פבר',03 09:20   
ידידי,
תחליט אם אתה שואל שאלות או קובע עובדות או מטעה את עצמך כדי להצדיק רכישת משהו שלא מתאים לך.
20- וואט ועוד 20 וואט הם לא 40 וואט. במקרה שלך הספציפי זה עדיין 20 וואט בערך.
- הרמקולים האלה משמשים לכריזה במקומות ציבוריים (כהגדרתם ונתוניהם), ושכך לא הייתי סומך על ביצועיהם למטרות מיקס, אובייקטיבי ככל שניתן. שוב, לא שמעתי אותם, ואני בטוח שאף אחד לא העז לקחת אותם בתור מוניטור אולפני, אז אני גם לא שולל את הסאונד הבוקע מהם. יכול להיות שהוא מצוין, והיצרן אפילו לא מציין התאמה לאולפן בדף הנתונים, כך שרצוי להאיר את עיניו בענין זה.
- אם המגבר המובנה מסוגל להכניס את הרמקולים לעיוות, זו בעיה של המגבר, ושל המפעיל (דהיינו, אות הכניסה) כך שנתוני הרמקול לא מספיקים פה, אלא גם מי משתמש בהם, לאיזו מטרה וכמה הוא מבין בנושא, שלא לדבר על כמה שהוא קרא בנושאים אלה ממש כאן בפורום.
- בגודל כזה של וופר, מה גם ללא מוצא ריפלקס, לא הייתי מצפה שגיטרת הבס תופק נכון. במקרה זה אוזניות עדיפות, בשל היחס שבין הרמקול שלהן לאוזן.
בהצלחה
הממ מה קרה להודעה שלי?
הודעה פורסם: רביעי 05 פבר',03 11:06   
חשבתי שהכנסתי הודעה נוספת לת'רד הזה... בכל מקרה רציתי להגיד תודה על העזרה ולשאול שאלה בהמשך לכל הצרכים שלי שהצלחנו להגדיר אני מקווה בסופו של דבר. האם רמקולים כאלה:

http://www.halilit.com/shop/index.php?action=recshow&subcat_id=36&item_id=290

DS30A של רולנד עשויים להיות יותר מתאימים לצרכים שלי? (לפחות מבחינה תאורטית על הדף... #smile )

בועז
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 05 פבר',03 11:20   
לפי הנתונים:
- הם לא מתאימים להופעה או הגברת מופעים ואפילו קטנים, לא הייתי מעלה בדעתי להוציא אותם לשטח!
- אני לא הייתי מנגן דרכם גיטרה בס ישירות, בחזרות עם הרכב או לבד
- הם מתאימים למיקס ובקרת צליל בעבודה אולפנית ובמיוחד בסביבה דיגיטלית. אני הייתי חוטף אותם לאולפן לאחר שמיעה ובדיקה אישית שיאשרו את הניר, בו מצוינים הכניסה הדיגיטלית והשימוש בריפלקס לבסים.
המממ
הודעה פורסם: רביעי 05 פבר',03 14:52   
כפי שציינתי אני לא מחפש רמקולים להופיע וגם לא רמקולים לחזרה עם להקה שכוללת תופים. אני מחפש רמקולים שבראש ובראשונה מתאימים לעריכת הקלטות.

בעדיפות שנייה הייתי רוצה לחבר לרמקולים האלה גיטרה באס, אבל כמובן שלא ישירות. ידוע לי מנסיון שלחבר כמעט כל גיטרה כלשהיא ישירות זה רעיון רע אבל דרך מדמה מגבר זה סיפור שונה. כשאני שומע את הסאונד של הבאס דרך אוזניות עם המדמה מגבר זה נשמע לי אחלה. השאלה שלי היא אם הרמקולים ישמעו טובים במידה דומה עם אותו קלט בדיוק.

ובעדיפות שלישית יהיה נחמד להיות מסוגל לחבר עוד שירה ואיזשהו כלי הרמוני אחר כמו קלידים או גיטרה.

את כל הדרישות האלה צריך לקחת בחשבון שאני עובד בחדר קטן ולא מפציץ ווליום. הספקים של 20 וואט ומעלה נראים לי בהחלט מספקים. 30 וואט זה טווח בטחון טוב. #smile יתכן שאני מצפה ליותר מדי מסט רמקולים אחד בתקציב של עד 2000 ש"ח. לכן אני פונה ושואל אנשים יודעי דבר. אני בהחלט מתחיל ללמוד הרבה דברים שלא ידעתי עד עכשיו...

תודה
בועז
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 05 פבר',03 15:12   
בהודעה הראשונה ציינת נגינה עם הרכב לתוך הרמקולים, מזה הסקתי שאתה ועוד כמה חברים תרצו לנגן דרך הרמקולים. יותר פשוט מזה אין, כך שתמיד טוב לדייק כאן. יש הקוראים לכך חזרה או הופעה. לעשות את זה לתוך 20 וואט הייתי קורא לזה בעיה.
למיקס והקלטות או בסדר ההפוך, המוניטורים השניים אכן למטרה, הכוללת בין השאר הקלטת כלים, הדמיית אופיים דרך סימולטורים ושאר מעבדי צליל, שירה וכלי נגינה וירטואליים, (כל אלה מאלצים לעבודה בתחום דינמי מחושב ונרכש מראש, מה שמתאים למוניטור אולפן, ביחוד לשדה שמיעה קרוב.) אך מטרה זו כוללת גם אותך הולך לחנות לשמוע ולהחליט בעצמך, כי בקרוב יהיו עוד החלטות שתצטרך ליישם - רק בעצמך.
הודעה פורסם: רביעי 05 פבר',03 15:31   
אם תנגן עם הבאס על הרמקולים האלו אתה פשוט תגמור להם ת'צורה, אמנם לא מיידית, אבל עם הזמן הם ישמעו לך יותר ויותר כמו טרנזיסטור. אלא אם כן אתה תנגן איתם בווליום מאוד נמוך. מוניטורים לא מיועדים לשמש כמגבר באס. אני מוכרח להודות שלפני כמה שנים זה בדיוק מה שקרה לי, ככה הרסתי רמקולים. הם אמנם לא היו מוניטורים, אבל בכל זאת...
אני במקומך הייתי מנגן עם אוזניות או בווליום מאוד נמוך עם הרמקולים.
רק תזהר על האוזניים עם הבאסים...זה גם גומר לאזניים שלך את הצורה...
K
  BoazP  
מה שהבנתי ממה שראובן אמר...
הודעה פורסם: חמישי 06 פבר',03 07:45   
זה שבאס לבד דרך מדמה מגבר אמור להיות בסדר לחבר לבד למוניטורים האלה... אחרת איך אני אמור לעצב את הסאונד באס שלי להקלטה? עם אוזניות בלבד? ווליום נמוך מאוד יכול להיחשב ווליום סביר בהחלט בחדר קטן וסגור כמו שלי. השאלה היא עד כדי כמה נמוך. מן הסתם אני לא אקרע אותם בווליום אבל אני צריך להיות מסוגל לסמוך עליהם שלא יהרסו מווליום שיהיה מספיק לי כדי לשמוע את הסאונד שלהם. למיטב הבנתי מוניטור אמור בין השאר לשמש לי לעיצוב סאונד של כל כלי שארצה להקליט שסביר להניח יכלול בין השאר גיטרה באס שנראה לי כלי הכי בעייתי מבחינת התדרים הנמוכים שהוא מוציא. (למרות שהמגבר גיטרה שלי יכול להיות חיה רעה בתחום הזה באותה מידה #smile ולא הבאס לא נשמע טוב דרך המגבר ואני גם מפחד באמת עם זה)

אולי אני צריך מוניטורים אחרים יותר חזקים כדי לעשות את מה שאני רוצה... לגבי עניין החזרות רציתי להגדיר במפורש שלא מדובר בווליום אסטרונומי של להקה עם תופים אז חשבתי שבהרכבים מצומצמים יותר שכוללים פחות כלים ושבמילא יהיו בעוצמות יחסית חלשות מכיוון שזה חדר בבית בשכונה קיוויתי שזה אולי יסתדר אבל הבנתי שזה לא עסק וזה לא נורא כי זה לא כל כך חשוב בשבילי, זה יכול להיות אבל בונוס מאוד נחמד...

בעיקר חשוב לי שאני אוכל לעשות את המטרה הראשונה (הקלטות וניטור) ואת המטרה השנייה (לנגן עם כלי אחד כולל גיטרה באס למטרות עיצוב סאונד ואולי גם סתם כדי להנות). אם אני צריך מוניטור יותר חזק בשביל זה אשמח לדעת, כי על הנייר המוניטורים האלה נראים משהו טוב ולא מצאתי עד עכשיו מוניטורים נחמדים בטווח מחיר כזה במקום אחר. לגבי לשמוע אותם אני מקווה לעשות את זה מחר (אין לי אפשרות לעשות את זה כל כך באמצע השבוע בגלל העבודה) אז אני משתדל לברר כמה שיותר עד אז...

אגב קניתי אתמול את הדלתא 1010 ושמעתי אצל אותו בן-אדם שמכר לי אותם את הרמקולים שהזכרתי בהתחלה. הם נשמעו לי אחלה בשביל לשמוע מוזיקה בווליום מחריש אוזניים, אבל נראה שבאמת היה חסר להם קצת בסאונד השלם. היה גם היסס לא לחלוטין מבוטל בהם אבל הוא לא נתן לי אפשרות לבדוק לעומק מה המקור של העניין. חוץ מזה מדברים שקראתי בפורומים השתכנעתי לא לקנות רמקולים יד שנייה... #smile

בועז
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון