פורסם: רביעי 05 פבר',03 03:35
כמובן שאני הולך לנסות לשמוע אותם בעצמי. פשוט תהיתי אם מישהו יצא לו להיתקל ברמקולים האלה ויודע מה הם שווים. כשאני מדבר על רמקולים אקטיביים, למעשה אני מדבר על המערכת השלמה שלהם שכוללת גם את המגבר. דהיינו כשאני מגביר את הווליום על הרמקולים, באיזשהו שלב הם לא יחזיקו את האות בלי עיוות של הצליל שגם מראה שבשלב זה אני גורם נזק לרמקולים. לתופעה הזו אני קורא אוברדרייב.
הרמקולים האלה הם 20 וואט כל אחד, דהיינו ביחד נותנים הספק של 40 וואט שזה לא כל כך מעט בשביל חדר ברוחב 3.5 מטר ואורך של בערך 6 מטר. מבחינתי אני משער שווליום ביתי אומר שאני אצטרך לנצל אולי שלושה רבעים אם לא חצי מההספק הזה.
אובייקטיבי היה כוונה אם הרמקולים האלה יתנו לי לשמוע בצלילות נואנסים שונים ויעזרו לי למצוא פאקים קטנים במיקס שרמקולים לא איכותיים לא יתנו לי למצוא בתור דוגמא אחת. דוגמא אחרת היא שהם יעזרו לי להגיע למיקס מאוזן לרמקולים כשעד עכשיו יכולתי לעבוד רק עם אוזניות שהן ברמה טובה. לא היה כאן שום כוונה לרמוז שיש דבר כזה בעולם מיקס שהוא עובדתית נכון באיזושהיא צורה.
סאונד נחמד הוא כמובן נתון לשיקול הבן-אדם שאני מקווה שאולי היה לו נסיון עם הרמקולים האלה ושהוא ניסה לחבר כלים כלשהם לרמקולים האלה דרך מיקסר למשל ומה הרושם שהרמקולים האלה הותירו בו לשימוש זה.
בקיצור אני לא מצפה מעצמי או מאף אחד להסתמך על הנייר אבל אני מפנה אנשים לאתר כדי שידעו על מה אני מדבר כי לפעמים מודל וחברה לבד לא מספיקים כדי להבהיר על מה מדובר.
עכשיו אחרי שהבהרנו את כל זה, למה לא הייתי מנגן באס על הרמקולים האלה? - בהתחשב בזה שהיית מעביר את הבאס דרך מדמה מגבר שיחמם את הסאונד בהתאם...
בועז
פורסם: רביעי 05 פבר',03 15:31
אם תנגן עם הבאס על הרמקולים האלו אתה פשוט תגמור להם ת'צורה, אמנם לא מיידית, אבל עם הזמן הם ישמעו לך יותר ויותר כמו טרנזיסטור. אלא אם כן אתה תנגן איתם בווליום מאוד נמוך. מוניטורים לא מיועדים לשמש כמגבר באס. אני מוכרח להודות שלפני כמה שנים זה בדיוק מה שקרה לי, ככה הרסתי רמקולים. הם אמנם לא היו מוניטורים, אבל בכל זאת...
אני במקומך הייתי מנגן עם אוזניות או בווליום מאוד נמוך עם הרמקולים.
רק תזהר על האוזניים עם הבאסים...זה גם גומר לאזניים שלך את הצורה...
K