פורסם: ראשון 09 פבר',03 23:05
הגעתי למסקנה הסופית שמוניטורים כנראה טובים רק לדבר אחד... לבנות מיקס. אם אני רוצה לנגן בס רצוי שאעשה את זה עם מגבר. אז גם בהתחשב בכך האם הרולנד DS30A זה מעצם בסיסו בחירה רעה בגלל ההספק הנמוך או סתם בגלל שזה זול יחסית?
בועז
פורסם: שני 10 פבר',03 00:31
בועז. נראה לי שאתה בהתלבטויות מוזרות במקצת. יכול להיות שאתה נקרע בין 2 דברים, בעיות תקציב (כמו כולנו) ומנסה לעשות את הבחירה הנכונה.
אני לא כ"כ מבין מהדברים שלך את מטרותיך. אתה רוצה לנגן באס או לעשות צעד בדרך למה שנקרא "אולפן-ביתי" - ואז לרכוש מוניטורים ?
אם אתה רוצה לנגן באס - אין כמו מגבר באס. לדעתי לפחות. אני לא האיש לקבל ממנו עצות לגבי מגברי באס.
אם אתה רוצה רמקול שישמש כ"מוניטור" למיקסים ושות' - אזי הכיוון הוא שונה לגמרי.
אל תנסה להתיימר "לקמבן" פתרון שישלב בין השניים כי זה פשוט לא ילך.
לגבי אותו "רולנד" שציינת. האזנתי לו - ולא אהבתי (כמוניטור אולפני זול). ממש לא. אבל זה רק אני. על באס אין בכלל מה לדבר דרכו.
יוחאי.
פורסם: שני 10 פבר',03 09:18
חשבתי שאני אצליח להרוג שתי ציפורים (או שלוש במקרה שלי) בבת אחת בהנחה שמוניטורים מיועדים לעיצוב סאונד ולפיכך מיועדים לדברים כמו להשמיע סינטי ושירה ובס וכל כלי אחר שאני ארצה להקליט כי אני משתמש בהם לעיצוב סאונד וזה היעוד שבתמימותי חשבתי שהם אמורים למלא. חשבתי שלכן אני יכול גם להשתמש בהם כדי לנגן בהרכבים מצומצים בווליום נמוך. חשבתי שרמקולים ב900 ש"ח יד שנייה מספיקים לדבר כזה והתברר שהם מיועדים לכריזה...
אז אני פשוט מחפש את הפתרון הזול ביותר שעדיין יתן מענה טוב. גיטרה חשמלית זה דבר שאני מקליט מהמגבר מאה וואט שלי דרך SM58 וזה נשמע לי כמו גן עדן. בס למיטב הבנתי זה כלי שמקליטים דיירקט הרבה יותר למרות שהשמיעה שלי פחות מפותחת לדעת אם זה נשמע טוב.
בחיים לא היה לי מוניטורים אז אני מתקשה לשמוע הרבה הבדל ביניהם לרמקולים רגילים כמו שפעם התקשיתי לשמוע את ההבדל בין גיטרות חשמליות. אז איך לומדים לשמוע את ההבדל? קונים כלי לא הכי זול ולא הכי יקר ומנגנים בו עד שמפתחים שמיעה. אני יכול לשגע עכשיו מוכרים בכלי זמר במשך חודשיים ועדיין לא אצליח לשמוע את זה כמו שצריך כי זה כלי שצריך לנגן עליו כדי להבין. אני לא אקנה בס 5000 ש"ח עד שהיה לי לפחות שנה וחצי בס בבית כי רק אז אני אגלה שהבס שלי אחלה אבל היא לא מתאימה לי בשיט ואז אני מוציא אותו כסף שוב. אז חשבתי אולי יש פתרונות טובים אך לא יקרים מדי כדי שאני אוכל ללמוד.
אז בסדר הבנתי שאני צריך להפריד בין מגבר בס לבין מוניטור אבל מתישהו יש מקומות שבהם לא חייבים להוציא את העשרת אלפים ש"ח ואיפשהוא צריך להיות גבול כי במילא בשנים הקרובות לא יתאפשר לי לעבוד הרבה בחדר עם שטיחים מקיר לקיר כמו שצריך שזה הרבה יותר חשוב בתור התחלה ועולה פחות כסף מכל ציוד שאני קונה לבדו...
בועז
פורסם: שני 10 פבר',03 15:59
שניה, אני מקליט ישר לתוך הכרטיס שלי.
ושומע דרך ה"רמקולים" שאיתם אני עובד. מה רע?
אני לא מפציץ בווליום, לא משתמש בהם לחזרות. רק מקליט איתם..
פורסם: שני 10 פבר',03 16:54
אני שואל אם לבנות מיקסים עם זה שכוללים בס ותופים ומה שבא לי אני יכול עם רמקולים כאלה...
בועז
פורסם: שני 10 פבר',03 16:55
על DS30A של רולנד. ואם לא זה אז מה לגבי SP5B של MAUDIO?
בועז