תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 11:28
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
יבלות במיתרי הקול.
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בריאות
  NiTRoX  
יבלות במיתרי הקול.
הודעה פורסם: שישי 21 פבר',03 22:10   
אם אתם מתעסקים בשירה, משחק או עם זמרים, ובכלל, מתקשים להסתדר עם הרעש הישראלי (אחח, כל פעם כשאני חוזר מת"א אני צרוד...)
מאמר שיכול לעניין אתכם:
http://images.maariv.co.il/cache/cachearchive/10042000/ART43862.html

אם למישהו יש דברים להוסיף, אני מאוד אשמח לשמוע, חברה שלי, זמרת בלהקה צבאית חוששת מאוד מהעניין (כך שכל מידע יעזור לנו, עד שהיא תגיע לרופא, שאנחנו לא ממש סומכים עליו).
yohayblo
Re: יבלות במיתרי הקול.
הודעה פורסם: שישי 21 פבר',03 22:18   
NiTRoX :
אם למישהו יש דברים להוסיף, אני מאוד אשמח לשמוע, חברה שלי, זמרת בלהקה צבאית חוששת מאוד מהעניין (כך שכל מידע יעזור לנו, עד שהיא תגיע לרופא, שאנחנו לא ממש סומכים עליו).

עד כמה שידוע לי, במסגרת הצבאית יש רופאים שמסוגלים להתמודד עם העניין. גם בלהקה שלי הייתה זמרת שנתקלה בצרות שונות ומשונות בתחום זה - והפכה עולמות כדי להגיע דווקא לאיזה רופא מסויים, דרך הצבא, ולבסוף הצליחה.
אנסה לברר לך ולחברתך איך בדיוק הנוהל עובד, איך לקצר תהליכים ולהגיע לבנאדם הנכון.

באופן כללי, יש סיבה לחשוש.
הצבא יכול להיות מעצבן בקטעים האלה. אך מצד שני - עם גימלים אי אפשר להתווכח.
אם המצב חמור - גימלים ומנוחה הם הפתרון (בטווח הקצר), אך זו בעיה להתווכח עם מפקדים שמצפים שתעשה את תפקידך בצה"ל ויהי-מה - ללא שום התחשבות בבריאות האישית, אלא מתוך ראייה אינטרסנטית-צבאית צרה (אך נכונה...).

ד"א, באיזו להקה משרתת אותה מודאגת ?

יוחאי.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שישי 21 פבר',03 22:32   
הרבה מהאמנים שהצטרדו, וכדי לא לבטל מופע (כנראה) קפצו לביקור אצל אחד מרופאי הא.א.ג בתל-אביב, ולאחר טיפול קצר חזרו לבמה.
הייתי שם, ראיתי את הקירות בחדר ההמתנה שלו מצופים בתמונות בהם הוא מחובק עם האמנים, והם מודים לו מקרב גרון.
הטיפול (כפי שנמסר לי) - זריקת קורטיזון למיתר.
מה שאומר: דיר-בלאק (מעין ברכה של כהנים בסעודה של שבת המלכה).

לאחר שנים של כמעט שלש קופסאות סיגריות ביום, ועוד מהסוג הקטלני של "לייט", אני בהפסקה של כשנתיים, ועדיין אני לא מסוגל לדבר בקול רם או לשיר יותר מכמה דקות, כי מיד הגרון שורף.
מה שאומר: קצרו את השירים או שתעזבו את ה"לייט". (ברכת מחששים בשאיפה של יום שישי).
הודעה פורסם: שישי 21 פבר',03 23:41   
תודה, רבה אפילו#smile

משרתת בלהקת הנח"ל, או איך שמתעקשים לקרוא לזה- "צוות הוואי נוער ונח"ל" #smile

זה באמת בעיה עם הצבא, מתעקשים שלוח אותה דווקא לרופאים בחיפה או צריפין, או כל מקום אחר שמתסכל להגיע אליו#smile
אם אתה יכול להביא עוד מידע, באמת זה יכול לעזור, ונהיה אסירי תודה (ד"ש לפורום ממיטל#smile

ראובן - אם הבנתי נכון את המאמר מהלינק, הטיפול בקורטיזון הוא רק חלק מטיפול, ולא מספק, אתה יודע, במקרה אם זה יכול להוות תרופה של ממש? האם זה מספיק?

אגב, חלק מהחששות נגרמו עקב שיחה עם חיילת שצריכה לצעוק הרבה בתפקידה, ונמצאת במצב שבו אין פתרון כבר, פרט לניתוח שבו, כך היא אומרת, עלולים בטעות ממש לחתוך חלק ממיתר הקול.... מפחיד.

נ.ב. אנחנו לא מעשנים#smile
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שבת 22 פבר',03 00:50   
לא היה לי זמן לגשת ולקרוא את הלינק.
אני רק יודע שקורטיזון מסוכן ותלותי.
לא ניסיתי, ומקווה שגם לא אצטרך.
הודעה פורסם: שבת 22 פבר',03 01:43   
אני לא מעשן, לפחות לא זבל "פארשי".. ולא צועק אף פעם. אני בן אדם ממש רגוע. מה שכן, אני שר ודי הרבה. משתדל כל יום להשתפר (ולהנות כמובן).

השאלה שלי היא האם ללמוד אצל מורה לפיתוח קול איך לשיר נכון ימנע ממני את הבעיה הזאת?
#smile
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 22 פבר',03 16:31   
קורטיזון זה מאוד מסוכן, שנה שעברה לקחתי את זה בכדורים למשך כמה חודשים - בעקבות התקף אובאיטיס שעברתי. כל הגוף שלי התנפח, הייתי צריך להשתין כל שעה, הייתי כל הזמן (!) רעב וזללתי כמו משוגע, בקיצור... לא נעים.
אני מניח שהזרקה למיתרי הקול זה פחות חמור, אבל עדיין - רצוי להימנע.
Span^kinG
הודעה פורסם: שבת 22 פבר',03 16:39   
נשמע רע..
#ugh

אולי מישהו יתן איזו תשובונת לשאלה שלי?
  NiTRoX  
הודעה פורסם: שבת 22 פבר',03 17:22   
ספאנקינג, אני לא ממש יודע מספיק בשביל לתת תשובה שאפשר לסמוך עליה, אבל אם אתה שר הרבה, אני חושב שכדאי בכל זאת ללמוד לפחות קצת פיתוח קול.
חלק גדול המעניין של 'פיתוח קול' הוא לאו דווקא לפתח את היכולות, אלא דווקא לשיר נכון, לנשום נכון וללמוד לא לגרום נזק (אני *מניח* שבין היתר נזק=שחיקה שמביאה ליבלות)

אם שוב נחזור לחברה שלי, רק כשהיא התחילה ללמוד פיתוח קול לפני שנה וחצי, גילינו כמה שהיא יכלה להזיק לעצמה עד אז.
שווה לבדוק.
Span^kinG
הודעה פורסם: שבת 22 פבר',03 18:08   
תודה, אחי!
אני אתחיל להתעניין בנושא הזה. #thumbsup

דרך אגב, שמעתי שלריקי גל היתה איזו בעיה, האם היא קשורה לכל הקטע עם היבלות על מיתרי הקול?
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בריאות

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון