תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 11:57
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
איך אני עושה סט אפ לבד בבית?DIY
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (190) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  Dror_Shi  
תומך
איך אני עושה סט אפ לבד בבית?DIY
הודעה פורסם: חמישי 27 מרץ,03 20:35   
א. אני קצר במזומנים
ב. נמאס לי שידיים זרות עושות את העבודה הזאת.
ג. אני רוצה ללמוד.
ד.הגיטרה שלי סתומה וחסרת ססטיין ,אני בדיכאון כבר שבוע.

לגשר גיבסון: איך אני עושה סט אפ.מה הבסיס?
ממה להתחיל, אפילו משהו בסיסי לשם תחזוק הגיטרה.
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
astond
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 28 מרץ,03 07:27   
TamirE
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 28 מרץ,03 23:00   
סטאפ לגיטרה זה משהו שלומדים ממש בקורסים בחו"ל. ברמת "טכנאי הגיטרות הביתי" מה שהולך בד"כ זה ניסוי וטעייה. כשמדובר במישהו שיש לו גיטרה אומללה זה די בסדר, אבל לא חבל סתם על הגיבסון?

לגבי האיבנז והחלפת עובי המיתרים, אני חושב שהסברתי לך כאן פעם. ברור שזה יהיה מפחיד להתעסק עם העסק אם אתה לא יודע מה לעשות ולא בהכרח תגיע לתוצאות טובות לעומת מישהו שכל החיים שלו כמעט מתעסק בטכנאות גיטרות ולכן אם אין לך עצבים ויש לך קצת רגישות לגבי פגיעה בגיטרה בטעות (ובצדק!) איש מקצוע יכול לפתור כמעט הכל.

אני עדיין זוכר איך נכנסתי לדכאון מזה שניסיתי להחליף מיתרים בגיטרה החשמלית הראשונה שלי כשהייתי בן 13 בערך ולא הבנתי איך זה שכל הגשר נפל כשהורדתי את כל המיתרים (זו הייתה ימאהה RGX612v עם גשר צף) ולקחתי אותה בבהלה לסטאפ בחנות שיסדרו...
אבל מתקדמים בחיים... לומדים דברים עם הזמן ומנסים כל מיני דברים, וגם נעזרים באינטרנט כמו שאסטונד הראה לנו כאן (יש עוד המון מדריכים ברשת, חלקם אפילו מלווים בתמונות והסברים רציניים ביותר). היום אני מעדיף לא לקחת את הגיטרות לסטאפ בכלל למעט כשמדובר בפעולות שהן באמת "כבדות" מידי בשביל הבית (או שצריך בשבילך כלים מיוחדים מידי, כמו להחלפת פרטים או שיוף פרטים לדוגמא) וזה לא בגלל שטכנאי גיטרות לא יודעים מה הם עושים - להיפך. הם יודעים טוב מאוד מה הם עושים. אבל במצבים מסוימים אני רוצה לעשות דווקא משהו שונה - כמו לכוון את הגובה של הפקאפים בצורה כזו שעם האפקטים שאני עובד איתם מעבר בין פיקאפים יוכל ליצור אוברדרייב עדין בכמה מצבים בגלל הפרש ווליום קטן, או לכוון את האינטונציה של הגיטרה עם טיונר בצורה ממש מדויקת מעבר לכל מה שגיטריסט שפוי צריך, או לכוון את גובה המיתרים דווקא איך שבא לי, לא טיפה יותר ולא טיפה פחות, או לסדר את הקפיצים בצורה שונה ממה שנהוג כדי לקבל מתיחות שונה (לא מומלץ לחסרי סבלנות, אפשר לבלות הרבה מאוד זמן בלגרום לגיטרה לתפקד נכון אח"כ).

אני חושב שזה לא ממש הגיוני לצפות לקורס לייב באינטרנט מעל גבי הפורום ל"איך לעשות סטאפ"... זה מידע שברמת העקרון זמין ברשת בכמויות עצומות, רק צריך לחפש. המיומנות היא כבר עניין אחר, וזה משהו שלומדים רק מנסיון, ולפעמים גם תוך כדי פגיעה בגיטרה!

לסיכום, הידע לביצוע סטאפ קיים ונגיש, אך החשיפה לידע הזה לא מבטיחה מיומנות ולא מבטיחה שבאמת תוכל לבצע סטאפ בלי להשקיע בניסוי וטעייה כמה שעות/ימים/שבועות/חודשים/שנים ואולי גם כמה גיטרות! (במקרה שלי למזלי לא נפגעו גיטרות, אבל זה לא אומר כלום...)
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 28 מרץ,03 23:11   
אין לי מה להוסיף.
אני לא מקבל את כל מה שנכתב בלינקים המצורפים.
עקרונית, זה נכון אבל ככה אפשר ללמד גם נהיגה.
אלא שאתה לא לבד על הכביש...

הבעיה בגיטרות זה שתוך מעט מאד זמן (למעשה, בגיטרות פס, לרוב לפני שבכלל קנית אותה) מתחילים שינויים ודפורמציות בעץ באופן כזה שלתת מידות לסט-אפ זה לכתוב עובדות על הקרח.

אבל כל זה היה נסלח, אם ל מה שאתה רוצה זה לשפר את האקשן לצורך נוחות בנגינה, בלי שהגיטרה תזייף או תזמזם.

מי שבשבילו זה סט-אפ = וואלה, סבאבה.
חברים, זה לא סט-אפ.
זה כיוון אקשן.

סט-אפ זה מיקסום של יכולת הגיטרה להיענות לתכונות הרזוננס של המיתר. ואת הדבר הזה בודקים עם האוזן (אוקי, עם אנבלופ-גרף) ולא עם סרגל.

בעניין ה"מישהו מקצועי" שיצא קצת מזלזל.
אז כמובן שאני קצת בעל עניין פה אז אני חייב למען הגילוי הנאות לומר - כל עוד אתה לא מתעסק עם יישור הגריף, אתה צריך להיות די שלומיאל בשביל לעשות נזקים. (למשל, אל תשעין את הגיטרה אחרי הסט-אפ על האוטו ותתחיל לנסוע (יצאתי מניאק עכשיו... #biggrin )
אבל, צריך לדעת מה עושים ואיך.
אני יכול בקלות להסביר מה ואיך ואת כל סדר הפעולות. זה בכלל לא העניין. (ואין לי שום שאיפות התעשרות בסט-אפים. זה לוקח הרבה יותר זמן ממה שאפשר לדרוש בשביל זה). אני יכול להסביר את הפעולות אבל לא יכול להסביר לאיזה תוצאה אני שואף להגיע.
ולכן, כל העסק הזה זה קצת כמו מוסך.
אתה יכול ללמוד לעשות את זה לבד. תקרא, תתנסה, תלך למישהו שזה המקצוע שלו ותראה מה הוא עושה.
אם אתה אוהב את התוצאה ולא בא לך להתעסק עם זה בעצמך, אז מצאת מוסך טוב...
אם אתה מעדיף ללכלך את הידיים... שיהיה לבריאות.

בגריף, בכל מקרה, אל תגע. (גם משום שבד"כ הגריף מגיע לאן שהוא מגיע בגלל שזה כיוון התנועה הטבעי של החומר וכל שינוי רק ירע את המצב.) ובמיוחד משום שגריף עקום הוא חצי רגל בדרך לגריף שבור.
אלירן-complex
תומך
הודעה פורסם: שלישי 07 יונ',05 23:49   
בוקר טוב לך שרשרת סט-אפים נחמדה...

רציתי לדעת עוד לגבי סטאפים..., יש לי סטראט אמריקאית, ושלקחתי אותה לסט-אפ אצל הרצל הידוע (בעיקרון הרצל היה בחו"ל אז אחד שנראה לי שקוראים לו מקס או משו כזה עשה, הוא עובד שם...)
ו... התרשמתי מאוד מהדיוק וכאלה....... אבל הוא לא עשה דברים מיוחדים שנראה לי שאני לא יכול לעשות לבד, אני מעוניין לדעת לעשות סט אפ לגיטרה שלי... או לפחות להעשיר את הידע שלי בתיחזוק הגיטרה מידי פעם, במקום כל פעם ישר לרוץ לסט אפ...
יש פה מישהו שיכול להסביר תהליכים וכאלה ? להכין מדריך אם יש לו סבלנות... ואני אכוון לפי הנוחות אבל השאלה מה לכוון ובמה לגעת.....
תודה מראש.....
הודעה פורסם: רביעי 08 יונ',05 06:40   
אם כבר בסט אפים עסקינן, מישהו יכול לכתוב את מספר הטלפון והכתובת של הרצל?

http://www.darmock.com/mysite
בנציון
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 08 יונ',05 09:06   
הרצל רז רחוב הראשונים 11 ברמת גן (מול הבורסה) טלפון 03-6729150/6735987
בנתיים עד שמישהו ירים את הכפפה וזה לא נראה שהולך להיות מהר אם בכלל, אפשר לחפש בגוגל ע"פ המילים 'Guitar Setup' או למידע יותר ספציפי ' 'Guitar Bridge/Neck... Setup' וכו' וכו'
אלירן-complex
תומך
הודעה פורסם: רביעי 08 יונ',05 09:38   
תודה בנצי...
יש עוד אנשים... ? בבקשה ז עניין חשוב לי...
הודעה פורסם: שבת 16 יול',05 20:32   
למדתי המון ממאמרים שקל מאוד למצוא. בסה"כ צריך לכתוב בגוגל דברים כמו
Guitar set-up, Adjusting truss rod, Adjusting strings height
וכו' וכו'.
לא חסרים מאמרים מבוארים וברורים באינטרנט.
idanaltman
Act Compatible
עוד שאלה
הודעה פורסם: שני 24 יול',06 00:53   
שלום לכלום יש לי אפיפון לס פול ואני לא מבין כלום בסטאפים יש לי אותה כמעט חצי שנה (חדשה) החלפתי פעמיים מיתרים מאז (2 סטים שלמים חוץ מזה קרעתי מיתר פה ושם) ולא עשיתי סט אפ אפילו פעם אחת... מה יקרה לה או שכבר קרה? (לי היא נשמעת מצויין!)
ואיך יודעים מתי היא צריכה סט אפ?
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון