תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 07:34
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מיקרופון קונדנסר מדהים בעשרה שקלים ! ! !
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (505) ›
לך לעמוד 1, 2, 3 ... 12, 13, 14   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  t-kol  
S.Supporter
מיקרופון קונדנסר מדהים בעשרה שקלים ! ! !
הודעה פורסם: רביעי 06 אוג',03 19:28   
רבות דובר כאן על הקלטות ביתיות וכיצד לשפר את האיכות שלהן בלי להכביד יותר מידיי על הכיס. כל מתחיל יודע שאיכות ההקלטה (או ההגברה) מושפעת בעיקרה ע"י המתמר ( מלשון ממיר)- המקרופון ההופך את צלילי הקול לתנודות חשמליות,
המעגלים המוצעים כאן הם מעגלי הפעלה במתח פאנטום של מיקרופון קיבולי מסוג "אלקטרט"
נכון שזה לא בדיוק "ניומן" אבל התוצאות בהקלטת שירה או נגינה יהיו טובות בהרבה מכל מקרופון דינמי .
יתרונו של מיקרופון מסוג "אלקטרט" זה בזה בכך שזה מיקרופון קונדנסר המכיל בתוכו את קדם המגבר.
הסוג הזה של מיקרופונים קיים כבר למעלה מעשרים שנה ונוצר כדי לתת פתרון זול ואיכותי לתעשיית האלקטרוניקה המתפתחת.
שאלה: אז למה יצרני המקרופונים המקצועיים לא משתמשים בכאלה מיקרופונים ?
תשובה: הם כן !
הם רק לא מגלים לנו את זה, כיוון שהם רוצים למכור לנו ביוקר ולהרוויח הרבה כסף גם כשאין לכך הצדקה.
את מיקרופוני האלקטרט ניתן להשיג תמורת שקלים בודדים בחנויות האלקטרוניקה.
כמו כן, ניתן לפרק אותם מכל מכשיר אלקטרוני מקולקל המכיל כזה מקרופון, לדוגמה: טלפון אלחוטי, טייפ, דיבורית של סלולרי וכו'
הסוג המומלץ הוא כזה שיש לו חורים מאחור או בהיקפו, חורים אילו מהווים כניסה לצללים
בפאזה הפוכה .
במיקרופון אלקטרט יש חשיבות לקוטביות, חיבור הפוך אומנם לא מזיק לו, אך הוא לא יעבוד.
מקרופון אלקטרט זקוק למתח הפעלה ובמעגלים שפרסמתי כאן הוא מקבל מתח זה ממתח הפאנטום שבמקסר.
*** המעגל הראשון אינו מאוזן, והוא מתאים למי שלא בנה כלום בחייו. וכמעגל לבדיקת תקינות המקרופנים.
*** במעגל הראשון חסר נגד של 2.2 קילו-אום במקביל למקרופון.

_____
HOT (2) ---------|_____|------+
47 kohm |+
MIC
COLD (3) ----+ CAPSULE
| |-
GROUND (1) ----+-----------------+

המעגל הזה הוא מעגל מאוזן, ואני אישית בניתי ועובד עם הרבה כאלה.

10u
+---------o-------------||------o----------------- HOT (2)
| | |
| |- |
| CAPSULE 22k
| |+ |
| | 10u |
| o-------------||------|------o---------- COLD (3)
2k2 | | |
| 2k2 | 22k
| | | |
| o--330R---o----o------o------+
| +| | |+
| 10u 2k2 10u
| -| | |-
--o---------o---------o----o------------------------ GROUND (1)

כפי שראיתם, גם אם אינכם מקצוענים, המעגלים פשוטים ביותר, ומכילים רק רכיבים
בסיסיים ונפוצים מאד. שעלותם גם היא שקלים בודדים.
לכן, יתכן מאד שעלות כל המקרופון לא תהיה יקרה מעשרה שקלים !
*** זיווד המקרופון: צינור מתכת XLR בקצה אחד וספוג ( שהמקרופון שתול בתוכו) יעשו את העבודה מצויין.
מצפה לתגובותיכם,
בהצלחה,
יובל
עדכון:
1. כל הסכמות שפרסמתי ועוד, כולל שרטוטים לחיבור פלאג מיני דיסק כאן לשים לב שאני ביצעתי כמה תיקונים בסכמה .
2. לחיבור מיקרופון סטריאו למיני דיסק כאן
3. וכאן יש הכל כולל תמונות ל"איך לבנות מיקרופון למיני דיסק"
4. עוד תמונות והסברים כאןבהצלחה.
הודעה פורסם: רביעי 06 אוג',03 22:55   
קונדנסר בעשרה שקלים זה מה שיש לטלפון שלי בחדר... (כיום עולה בסביבות 40-50 ש"ח)
די טוב לקריינות...
#biggrin
גיגי
הודעה פורסם: חמישי 07 אוג',03 07:46   
קחו מצלמת וידאו רגילה, (כמה שיותר יקרה- יותר טוב.) וחברו את המיקרופון לקונסולה
דרך יציאת האודיו.
שמיש מאוד במקרים מסוימים.
  t-kol  
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 07 אוג',03 07:55   
נכון, גם המקרופון במצלמה הוא "אלקטרט"
המעגל שלנו מאפשר את חיבור המיקרופון הזה ( של המצלמה) אל המקסר בכניסת המקרופון בחיבור המאוזן כדי לא להשתמש בפרהאמפ הפשוט של המצלמה.
טיפ נוסף: אם השגתם מקרופון של דיבורית, או של מצלמה
אין צורך לפרק אותו ! ניתן לחבר את החוטים היוצאים ממנו אל המעגל שלנו ולקבל אותו מאוזן.
הודעה פורסם: חמישי 07 אוג',03 08:20   
ציטוט:
יתרונו של מיקרופון מסוג "אלקטרט" זה בזה בכך שזה מיקרופון קונדנסר המכיל בתוכו את קדם המגבר.

דווקא יש לי מקרופון אלקטרט (עובד עם סוללה) והוא לא מוציא לבדו סיגנל מספיק בריא בלי הגברה של פרהאמפ...

בועז
ezry2l
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 07 אוג',03 08:32   
t-kol היקר (מלשון חיבה, ולא מלשון מחיר)

למה לא תפתח ליין מיקרופונים כאלה, ותמכור לנו ב - 100 ש"ח?

אני לא ציני בכלל.

אני הראשון להזמין 2 כאלה, מותקנים על גוס-נק עם קליפסים להצמדה לרצועות התוף (מיועדים לטאבלה שלי, אחד לפיץ' ואחד מותאם לתדרים נמוכים לתוף הימני הרחב יותר - ראה אווטאר)

אם אפשר עם אנטי פידבק, ואז זה יהיה יעיל גם להופעות!

קדימה לעבודה..........

עזרי
הודעה פורסם: חמישי 07 אוג',03 08:55   
ציטוט:
כל דיבורית של סלולרי מכילה את אותו רכיב שטיקול מדבר עליו? אפילו אם זה עלה 20 שקל?

הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא

כן, וגם ראש של אוזניית-מיק של מחשב. למעשה כל "מיקרופון" שמוכרים לא "בחנות אודיו", סביר שהוא אלקטרט.
אין טעם למכור "קונדנסרים" שכן זה רכיב אחר, שונה ויקר יותר, מה גם מיותר לצרכי טלפון או משחקים.

נקודה חשובה בהקשר הזה (וקשור גם למוצרים המסחריים בחנויות):
ככל שתמצאו קפסולה גדולה יותר (חנויות אלקטרוניקה), כך ייטב, אבל גם זו הקטנה, ביישום מתחכם בחלל ה"ראש" של המיקרופון , עשוי להעניק סאונד גדול יותר.
ל"מיקרופון" לא מספיק ראש דיאפרגמה או קפסולה, והמכלול שלו חשוב לא פחות.
כאן אתם יכולים להעניק לעסק 'צבע אישי' בהרכבת הקונדנסר במארז custom made #smile
מיכל של סיגר עשה לי את העבודה בגיל 12 (ואף הכיל סוללה ומחבר בקצה), כך שהדימיון יכול לעזור כאן (וגם יופי לא יזיק), אך מעטפת הראש רצוי שתקבל תשומת לב ראויה, כמו גם תכיל מגן רוח (ספוג או רשת דקה), ולהתנסות בתצורות שונות שלה לקבלת סאונד נקי מרעשים (רשת מסנן מים מעוצבת בהתאם, ראו את ראש הברז...).
כאמור, לא עולה הרבה, ולעתים מפתיע בהקלטות מסוימות.
מה שאנו אומרים כל הזמן: "עוד צבע" למלאי.

לגבי הרכיבים במעגל: אני ממליץ לרכוש את הרכיבים השקטים ביותר (כמו נגדי מתכת או metal film ולא נגדי פחם), אחרת המיקרופון עשוי להרעיש במצבי הגברה מסויימים. רכיבים אלו מצויים בנקודה רגישה בהגברה, לכן איכותם חשובה.

כיוון שרוב הקפסולות האלה הן רב-כיווניות (omni), הן קולטות הכל! כל האווירה מסביב נקלטת, וזה יכול לעזור בהקלטות מסויימות (מיקרופון מרוחק), או לא להתאים באחרות. (סטריאו למשל: בנו שני מקרופונים זהים וצרו מהן מיקרופון כפול להקלטות סטריאו. למהדרין, גשו לעמוד זה וראו מה בנה הבחור מהוראות אלה).
עוד טריק 'מלוכלך': ניתן לרכוש קפסולות כאלה בתור חלק חילוף של יצרן כזה או אחר... (רק לא למכור את התוצאה תחת השם שלהם).

אם מתעקשים על קפסולה כיוונית (להקלטות שירה, כלי נגינה וכו' ובכלל), אפשר למצוא כאלה בחנויות אלקטרוניקה נדירות (אלו שמחזיקות עודפי רכיבים מחו"ל או מהצבא), או לרכוש חלקי חילוף של חברה מסחרית (שוב, לשימוש אישי, לא מדובר כאן בפתיחת מחלקת זיופים). ל-Audio Technica יש קפסולות כאלה, לדוגמא.

מי שרוצה לבנות קדם מגבר בשבילו, יכול לקבל השראה כאן. או כאן.

מבט מקרוב לכל הנאמר מעלה.
OrenS
תומך
הודעה פורסם: חמישי 07 אוג',03 13:11   
למיקרופונים האלו יש אין ספור שימושים. אני בניתי אחד כזה לכנרית בהרכב שאני מנגן בו, מותקן על כבל מחוזק בשרינק-ראפ וקצת איזולירבנד, עם ספק כח 9 וולט שמתלבש על החגורה.
הם גם עובדים יופי בתור פיק-אפים לגיטרה אקוסטית. צליל טוב בהרבה מכל פיאצו או מגנטי ששמעתי עד היום.
אפשר גם להתקין אותם בתצורת PZM. רק הדמיון הוא הגבול.

אורן
עדי זילברברג
מדהים
הודעה פורסם: חמישי 07 אוג',03 13:46   
גם אני מצטרף (עקב בורותי המסיבית באלקטרוניקה-הנדסה-מלאכת כפיים) להצהרה שסיכוי טוב שהייתי קונה את זה ממי שרוצה איזה 100 שקל בשביל העבודה. ביחוד מקרופון לכינור שבאמת חסר לי להופעות.
אלירן-complex
תומך
אני יכול !
הודעה פורסם: חמישי 07 אוג',03 16:03   
נראה לי שאני יכול לבנות לכם אחד כזה ... ד"א כבר עשיתי שתיים כאלה לשימושים אישיים ... לגיטרה שלי
טבו דברו איית מי שרוצה
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

לך לעמוד 1, 2, 3 ... 12, 13, 14   הבא
עמוד 1 מתוך 14

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון