תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 16:59
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מוניטורים אוו ביתיים לשמיעת מוזיקה בחדר?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה
  tomey21  
מוניטורים אוו ביתיים לשמיעת מוזיקה בחדר?
הודעה פורסם: שישי 05 ספט',03 20:16   
לאחר קריאה מרובה באתר על מוניטורים יצאתי קצת מבולבל?
היבנתי שמוניטור מוציא כביכול את הצליל הכי נקי והכי שטוח ושהוא נחשב רמקול איכותי מהגדרתו
אך יש גם רמקולים ביתיים שהם יקרים ואיכות הצליל שלהם גבוהה מאוד (kef,bose,b&w וכ"ו)
היבנתי שמוניטור מוציא את הצליל כאילו המקורי, ללא שיפור הצליל כביכול של רמקול ביתי איכותי.
אך לשמיעה ביתית ללא קשר לאולפן מה עדיף?

דרך אגב יש חברה בשם ar שיש לה רמקולים ביתיים שבנויים על תורת המוניטורים (רמקולים שטוחים)
BoazP
הודעה פורסם: שישי 05 ספט',03 21:52   
בוא נגיד שאם במוניטורים זה בעיקר של עניין של טעם, אז במקרה שלך זה 100 אחוז עניין של טעם. יש בהחלט כאלו שיהנו יותר לשמוע שירים במוניטורים מאשר ברמקולים אחרים, במיוחד *אחרי* שהם אף פעם לא שמעו מוניטורים. פשוט מבאס אותי לחיות כל הזמן בשקר... אני אישית כל הזמן מפנטז על היום שבו אני כל הזמן אשמע מוזיקה על מוניטורים ואלמד דברים חדשים לגביה גם אם אני אף פעם לא אקליט איתם (למרות שאין הרבה סבירות שזה מה שלא יקרה).

אבל שוב פעם זה עניין של טעם וזה תלוי באיזה מוניטורים אתה מדבר. יש אנשים שהTREBLE החותך המצלצל אך המציאותי של מוניטורים יעצבן אותם. ואם המוניטורים מסוגלים להוציא בסים בריאים וצמודים יש אנשים שלא יאהבו את זה בדיוק כמו שיש אנשים שישנאו את זה.

השם מוניטורים לעומת ביתיים מדבר רק על מגמה מסוימת כללית, אבל מעבר לכך לגבי המקרה הספציפי אני חושב שיש הרבה אנשים שעשויים להעדיף לשמוע מוזיקה במוניטורים מסוימים במקום הרבה רמקולים ביתיים שימצאו גם אם הם לא ישתמשו בהם למטרתם המקורית ורק כדי לשמוע להנאתם מוזיקה. יש כאלה שרוצים לשמוע כל פרט ופרט ורק מוניטור יכול לתת את זה... (או מוניטור במסווה של רמקול ביתי #smile )

אולי אני טועה כאן (אני מקווה שאני לא מסלף עובדות) אבל מכיוון שאני רואה את עצמי כמשתייך לקבוצה זו של אנשים שמעדיפים לשמוע מוניטור (וגם זה רק מודלים ספציפיים), אני משער שבטח יש עוד כמוני...

בועז
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 05 ספט',03 22:11   
מוניטורים משמשים לשמיעת הצליל בדיוק כמו שהוא, ואפילו אפשר להגיד: "במלוא כיעורו". לכן הם מתפקדים מצויין בהקלטות, כאשר המטרה היא ליצור מוצר מושלם ככל האפשר, שישמע טוב על כל רמקול ובכל מדיה.

אם אתה רק מתכוון לשמוע מוסיקה, ולא לעסוק בהקלטות, עדיף שתקנה רמקולים ביתיים איכותיים. על מוניטורים אולפניים אתה תשמע גם דברים שאולי לא כ"כ תאהב. הרמקולים הביתיים "מייפים" את הצליל, ובמקרה של שמיעת מוסיקה לשם הכיף, עדיף כך.
BoazP
הודעה פורסם: שבת 06 ספט',03 01:33   
במקרה של רמקולים ביתיים הייתי אומר שגם חשוב מאוד שיגדיר לעצמו איזה סגנון הוא ירצה לשמוע כי אם הרמקולים מייפים סגנון מסוים יש סיכוי לא רע שהם יכערו סגנון אחר. אני לא הייתי למשל סומך בהכרח שרמקולים שנשמעים טוב לאוהד טראנס ישמעו טוב לאוהד מוזיקה קלאסית. ואם אתה במקרה שניהם אולי כדאי להשיג משהו שהוא פשרה ביניהם...

במוניטורים לעומת זאת מבחינה רעיונית גרידא הם לא אמורים להיות מותאמים לסגנון מסוים...

בועז
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון