U-E : |
דרך טובה נוספת להכיר מוניטורים זה דווקא לקחת את החומר שלך
ולשמוע את כל הטעויות שאתה מכיר, אם לא תישמע אותם סימן שיש בעיה במוניטורים. :grab: |
ציטוט: |
היי. בגדול וכמו כל דבר- עניין של טעם. הם מסוג המוניטורים שאינם מתביישים לבטא את עצמם ויש שיאשימו אותם בהתיפיפות. דומים מאוד לאיבנטים למינהם.כוחניים. לקח לי הרבה זמן ללמוד אותם, הם מושפעים בקלות מהמיקום שלהם ומבלבלים אם לא מכירים אותם מספיק טוב. כששומעים דרכם בולטים התדרים הנמוכים ( 8 אינץ..'). 150 הרץ וחבריו נשמעים מנופחים כך שבייס דראם/בס נשמעים עוצמתיים. זה יתרון וחסרון. חסרון כי זה מורח ומוריד מהפוקוס את כל המיד ריינג' וייתרון כי אפשר להקשיב ביתר דיוק לאזור הנמוך. דוגמא הפוכה: עשיתי מיקס על טנוי ריבל ולא היה לי מושג איך להתייחס לבס מהסיבה הפשוטה- לא שמעו אותו!. 80 הרץ ומטה נשמעים בגדר תעלומה אם כי אני מניח שגם לזה מתרגלים, עובדה שעושים עליהם מיקסים נהדרים. אני, בכל אופן, בסוף הסשן הראשון לקחתי את חומר הגלם ושמעתי אותם על הברינגר. אני מניח שאתה יודע- ברינגר חשבו על הבעיה ושמו כפתור ויסות לאזור הנמוך והגבוה מאחורי המוניטור. כך שאתה יכול לפצות על אקוסטיקה לא טובה או טעם אישי. אני לא מסתדר עם הכפתורים האלו, רוב הפעמים נשמע לי יותר נכון שכל העוצמות על 0 להוציא מיקסים שהרגשתי בהם נח יותר לשחק עם המצבים השונים. התמונה הסטראופונית בברינגר היא נהדרת, אם לומדים איפה להציב אותם ביחס לטכנאי הם מדוייקות להפליא ונותנים תחושת התמצאות טובה. הנקיון שלהם זה גם יתרון. אתה שומע כל פרט ופרט. המבחן הוא לשים מיקס מורכב ולראות אם באמת הכל פרוש מולך או שכל התפקידים מסתתרים. אפשר להגיע איתם לעוצמה מטורפת (ממש PA קטן) רק שיש להם נטיה להשתנות בעוצמות חזקות (כמו, כמעט, כל רמקול) . הדבר היחיד שמעצבן אותי בהם באמת זה אמינות. חודש אחרי שקיבלתי את המוניטורף נדפק לי הטוויטר. במעבדה בטק-טופ לא האמינו למה שראו על המעגל. מסתבר שקניתי את זה עם הבעיה. עם רוב מוצרי ברינגר אני לא מסתדר, אבל לדעתי המוניטורים המוגברים שלהם זאת יציאה. הם טובים וזולים. יש להם חסרונות כמו לכל מוניטור אבל שמכירים אותם ומרגישים בטוח איתם- התוצאות הטובות מתחילות לצוץ. בגדול, אם הם נשמעים לך טוב-לך על זה!! . אז מה אם הם לא הכי סקסיות בעולם. הם מוניטורים נהדרים . ואיך אפשר לשכוח- גם המחיר נהדר. |