תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 20:05
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מיקום מוניטורים וגדלים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה
  gandolf  
מיקום מוניטורים וגדלים
הודעה פורסם: חמישי 02 אוק',03 17:54   
האם מישהו מוכן בבקשה לשים בפורום תמונה של המוניטורים שלו ליד צג המחשב ולציין את גודל המוניטור/וופר (אני עדיין לא הבנתי לפי מה מודדים את המוניטורים, לפי גודל המימברנה או קופסת התהודה ?) בכל מקרה אשמח לראות תמונה או יותר בכדי להבין את הגודל של ה 5" או 8" בהשוואה ליד צג מחשב או כל חפץ אחר (תמונת אולפן ביתי לדוגמא) בכדי שאוכל להבין את הגודל היחסי של ה 5" (מפני שבאתרים מראים את המוניטור הספציפי על גבי רקע חלק ולכן אין לי איך להשוות את הגודל המציאותי)
אז עד שאלך להתרשמות של מוניטורים ספציפיים... (NEAR 05 ששמעתי עליהם רבות.. ומחירים יחסית... מגוחך !) שהם למעשה 5.25" ...אשמח בינתיים לראות תמונות מהאולפן שלכם.

תודה ענקית מראש !
#thumbsup
על מוניטור ומידות
הודעה פורסם: חמישי 02 אוק',03 19:03   
בוא נבהיר כמה דברים:
- יש להבדיל בין הרמקול כאלמנט עצמו (זה הנראה כעיגול כלפי חוץ, והמכלול שלו כעין קונוס) המפיק את הצליל, לבין הארגז שלו (היכן שהוא מתאחסן), שגם אותו לפעמים מכנים רמקול -כללית.
- כמו כן יש להבחין בין רמקול (ארגז במקרה זה) לבין מוניטור (גם רמקול) שאליו מתכוונים כשמדברים על 'ארגז רמקול' לאולפן או זה המונח בהופעה מול הנגנים/אמנים עצמם, ומשמש לביקורת בשני המקרים
- יש להבחין בין מוניטור (רמקול) לבין מוניטור (מסך). עוד בעיה #smile
לאחר מכן:
- את המוניטור (הרמקול, לא המסך) מכנים בדרך כלל על פי גודל הוו'פר שלו, שזה הרמקול הפיזי ("האלמנט" או "הדרייבר" מכאן והלאה) הגדול יותר, וזה המפיק את התדרים הנמוכים עד האמצעים בדרך כלל (אם יש יותר מאלמנט אחד).
- את המוניטור (מסך)-מחשב מודדים על פי אורך האלכסון (מפינה אחת לפינה נגדית אחרת) המקרין תצוגה מלאה
- כל המידות הנ"ל הם באינצ'ים, כל אינצ' = 2.5 ס"מ
- אינצ' נראה גם כסימן " (מרחאות)
- "5 זה כמעט כמו דיסק (120 מ"מ או "4.8 ) העיגול שמנגן (לא הנגן עצמו#smile )
קח אותו כסרגל מדידה
מכאן:
אם מישהו אומר על רמקול שהוא "8 הוא מתכוון שהוו'פר (וו'ף וו'ף, בסים) שלו הוא "8.
נדיר שנמצא מישהו שמדבר על רמקול במידות של הארגז שלו, למרות שזה נחוץ ושימושי בהרבה מקרים, ביחוד בזמן רכישה או תכנון במה.

באותו הקשר: ככל שהוו'פר יותר רחב (ההיקף גדול, האינצ' גדל), כך יכולתו להפיק תדרים נמוכים יותר, כיוון שזה משקף פחות או יותר את רוחב הגל המתבקש.
אבל..
טכניקות שונות מאפשרות הקטנת שטח הארגז, ומכאן האלמנט של הנמוכים (הוו'פר), ועדיין להשיג תוצאות כמו של אלמנט רחב יותר. דוגמא תהיה השימוש בבס-ריפלקס, שזו מנהרה או פתח בתוך ארגז הרמקול, המשמש לחיזוק התדר הנמוך.
בצורה זו, ניתן למצוא מוניטור "5 שיישמע כמו מוניטור "8, הכל תלוי בתכנון (ובחדר שלך).

כל אלה דוברו בצורה זו או אחרת בפורום. ורצוי לעבור על שרשראות נושא דומות
livnat
הודעה פורסם: חמישי 02 אוק',03 21:32   
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
וכדי להמחיש את מה שראובן הסביר:
מוניטורים "5 ליד מסך "17...
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 02 אוק',03 21:44   
לפי התמונה מעלה ניתן להתרשם מקנה המידה.
במציאות-החדר, המוניטור למעלה רחוק יותר מהמסך, והוצמד רק לשם הדגמה או השוואת מידות.
קירבה ביניהם יכולה ליצור בעיות אלקטרומגנטיות ואקוסטיות (עיוות על המסך אם המוניטור אינו כולל סיכוך מגנטי, והדהוד או הרמוניות עקב רעידות מכלול המסך, והפרעות לשדה הקרנת גלי הקול מהרמקול).
livnat
הודעה פורסם: חמישי 02 אוק',03 22:03   
בהחלט. שמתי את התמונה רק בשביל שתוכל לקבל קנה מידה סימן קריאה
הבהרה במקומה! #thumbsup
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 02 אוק',03 22:09   
ליבנת, אחלה מוניטורים.
יש לי בדיוק כאלה #thumbsup
  gandolf  
תודה ! + המלצת מוניטורים מנסיונכם האישי ?
הודעה פורסם: שישי 03 אוק',03 03:50   
ראובן תודה רבה על ההסבר הנרחב, למדתי משהו ואני מודה לך !
ליבנת - תודה על התמונה, עכשיו זה נראה כבר כקנה מידה הגיוניים לעין שלי ולא כמו באתרי האינטרנט, דרך אגב - איזה מוניטורים אלו ? (חברה) ואיך ההתרשמות שלך מהם (נמוכים, גבוהיים) כי אני חושב שאני אלך לרכוש 5" ולא 8" ...למרות שה-"נמוכים" מאוד מאוד חשובים לי מכיוון שאני יוצר בעיקר מוזיקה שחורה (ראפ היפהופ, סול, רגאיי וכו") מבחינה סגנונית והנמוכים הם האלמנט החשוב והבולט ביותר שאני מחפש במוניטורים.

כמובן שעקבתי אחר הסקירות הפורום על המוניטורים, וזה גרם לי ללכת והאזין בחלילית ובכלי זמר למוניטורים לדוגמא, כשהלכתי לשמוע את ה 5" של ה M-AUDIO הטעות שעשיתי באותו היום הייתה שלא הבאתי איתי דיסקים ספציפים שאני מכיר היטב (עם נמוכים וגבוהים שאני יודע איך הם "אמורים" להגיב) אותה הטעות שעשיתי כשהאזנתי למוניטורים של הסאמסון ש... איני זוכר את הדגם.
יכול ליהיות שההתרשמות שלי לא הייתה רלוונטית מפני סביבת "האקוסטיקה" שבחלילית (סניף ת"א-יפו) או שהמוסיקה הספציפית שהושמעה לי ע"י מר יוסי המכובד הייתה לא נכונה מבינה סגנונית ולכן ...שפטתי אותם מהר מדי.
יש המון "רעש" סביב המוניטורים החדשים של ינון-דיגיטל שאני מקווה לשמוע בשבוע הבא.
http://www.ynondigital.co.il/product.php?id=12

בינתיים אשמח לשמוע המלצות שלכם ממה שאתם עובדים בבית/אולפן (אם תציינו את סביבת העבודה שלכם ואת הפרטים על הנוכים גבוהים והתרשמותכם מהרכישה, אשמח מאוד !)

תודה מראש לכולכם !
הודעה פורסם: שישי 03 אוק',03 09:44   
כבר נכתב על זה בעבר בפורום, כדאי שתשתמש במנגנון החיפוש!
אני אישית ממליץ על mAudio Studiophile, שזה מה שיש לי ולליבנת.
בנוגע ל-ESI - כבר נאמר כאן שהם בדיוק כמו המוניטורים של mAudio, רק משווקים ע"י חברה שונה... מספיקה הצצה קטנה בתמונות של שניהם כדי להבין שהם נראים בדיוק אותו הדבר מקדימה ומאחורה. יש להם את אותן הספציפיקציות, וסביר להניח שהם גם יישמעו פחות או יותר אותו הדבר.
roya
הודעה פורסם: שישי 03 אוק',03 19:17   
You can read a review about the MAudio monitors here
.
BoazP
הודעה פורסם: שבת 04 אוק',03 16:46   
ציטוט:
ליבנת, אחלה מוניטורים.
יש לי בדיוק כאלה

גם אני (לא גירסת ESI)! #smile במחיר הזה אין משהו יותר טוב...

בועז
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון