תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 02:00
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
impedance balanced - הסבר, דיעות?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (140) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  shaharv  
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 01 יול',08 20:28   
המכשיר אצלי בבדיקה, הוא הולך להשתלב במערך ציוד שכבר קיים, אבל לא כחלק מקיט שלם אלא כתלות בעבודה עצמה, החיווט עצמו יהיה מאוזן בכל מקרה.

הכניסות הן מאוזנות של מגברים (או מוגברים) או מכשירי EQ

אין לי איך לקחת אותו לשטח, האם בחיבור לכבל ארוך בבית(לפרוס בין החדרים או לא? #biggrin ) אני יכול לקבל איזושהי אינדיקציה?
dr_harel
נציג עסק/מוסד/שירות
IMPEDANCE BALANCE לעומת DIFFERENTIAL BALANCED
הודעה פורסם: שלישי 01 יול',08 23:08   
ראשית, כל DIFFERENTIAL BALANCED יהיה גם הוא מאוזן מבחינת העכבה.
IMPEDANCE BALANCE נקרא גם QUASI-BALANCE וכשמו, הוא קצת "קיצור דרך".

אמנם, מבחינת דחיית הרעש שנוצר על קו מאוזן עם מגבר דיפרנציאלי מקבל, הדחייה זהה למקרה בו מקור הסיגנל "מאוזן" , כלומר בעל קטבים שלילי וחיובי לעומת האדמה בנוסף לאימדנסים הזהים לעומת האדמה (= "האפס"). בכל זאת יש יתרונות לשימוש במקור סיגנל מאוזן שיבוא לידי ביטוי בעיקר בקווים ארוכים או באות חלש כמו מיקרופון:

-לקו מאוזן עוד 6dB סיגנל ו HEADROOM אך רק עוד 3dB רעש, כך שנרוויח עוד 3dB ביחס אות לרעש כפי שראובן ציין כבר.

-השדה האלקטרו מגנטי מסביב קו עם אות מאוזן הינו אפס באופן אופטימלי, כך שתופעת CROSS TALK מצטמצמת.

-בתדרים גבוהים, עכבת המוצא של מגבר משתנה לעיתים בתדרי אודיו גבוהים. השינוי יהיה זהה בשני המוצאים המאוזנים ולכן יתבטל. הנגד במקרה של איזון עכבות, לא יפצה כמובן על השינוי.

- רעש שנובע ממקור הסיגנל, כמו בעיית דחיית רעש ספק במקור, יצא בקטבים הפוכים שיבוטלו בצד המקבל.

החסרונות של קו מאוזן דיפרנציאלית :

-תוספת דרגה שכמו כל תוספת של דרגה אלקטרוניתאו שנאי אינה רצויה אם אינה הכרחית ולעולם לא תשפר איכות צליל מקורית.

-עלות רכיבים, אם כי זניח ממש בתוך מיקסר שלם כדוגמת המדובר. יהיה משמעותי במוצר מאד בסיסי או זול, ולחילופין, בדרגות דיסקרטיות HIGH END.

באם השימוש הוא להשמעה במוניטורים למרחק 30 מטר המשמעות של שימוש באיזון עכבות בלבד היא גבולית מאד (ב-10 מטר היא ממש זניחה), זאת מכיוון שהסיגנל חזק מאד ואינו אמור לעבור עיבוד נוסף. בשימוש עם כבל איכותי, לא הייתי מסתבך בבניית דרגה אלקטרונית. שנאי - בעצמת יציאה אינו רצוי וקשה להשיג במחיר נורמלי מוצר ממש איכותי.

מקווה שעזרתי, דרור
  shaharv  
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 02 יול',08 01:36   
עזרת , בעיקר בפסקה האחרונה, את כל השאר הסקתי כבר מתוך הטקסט, אבל תודה.

טוב, מחר נוריד את הניילונים ונבדוק במה דברים אמורים, אני ינסה להביא כבל ארוך לבדיקה.
בכל מקרה , מהכרות עם הנפשות הפועלות, סביר להניח שהוספת שנאים ליציאות (אפילו שמדובר רק ב4 שעבורן העניין רלוונטי) היא לא אופציה ריאלית, גם ככה קיבלתי אותו לבדיקה רק בגלל שכעסתי על הקניה החפוזה.

תודה, למדתי משהו #thumbsup
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

לך לעמוד הקודם  1, 2
עמוד 2 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון