S.Supporter
פורסם: חמישי 29 ינו',09 13:53
מה שעשה את האלבומים של הסטונס זה הסטונס ולא המכולה.
אני משער שהם הגיעו למה שהגיעו למרות המכולה, ולא בזכות המכולה, אלא אם זו שיחקה תפקיד "מוזתי" כלשהו.
יש גם טייקים מאלבומים מפורסמים שהוקלטו בחדר האמבטיה.
פורסם: שישי 30 ינו',09 00:12
קודם כל, אני רוצה להגיד תודה להמון אנשים פה, קראתי המון מידע שעזר לי מאוד, יש פה חברה שמשקיעים מעצמם בשביל אחרים וזה נפלא, תודה.
עכשיו ככה:
נזכיר שוב שהמידות של המכולה הם:
רוחב:2.3m
אורך:5.9m
גובה:2.3m
מיקום המכולה הוא קבוע, (אין מקום בבית) המכולה עומדת על משטח של קרקע ישרה.
האולפן --לא-- מתחלק ל-2 חדרים, חדר בקרה אחד, שימושו העיקרי הוא עבודה על מוזיקה אלקטרונית.
הציוד הוא ציוד בסיסי, מוניטורים, מיקסר 2 מסכי מחשב, או מסך LCD גדול.
מחשב נייד, שולחן עבודה וכיסא.
עכשיו לשאלותי:
1. בידוד המכולה - הבנתי שצורת בידוד טובה היא כך
גבס|בידוד|----אויר----|בידוד|גבס|
טובה יותר היא זו:
|גבס|גבס|בידוד|----אויר----|בידוד|גבס|גבס
משיקולים כספיים לא יודע אם אוכל לעמוד בשיטה השנייה, שכבות כפולות!
אציין שסביבת העבודה שלי היא שקטה מאוד, עד כמה ההבדל בין השיטות משמעותי, שאלה חשובה יותר שמעניינת אותי, מהו גודל הרווח (אוויר) שצריך להיות בין בידוד לבידוד?
2. מידות שוות בין הקיורת - כמו במקרה שלי, בעיה שגורמת לגלים עומדים כמו שהבנתי מקריאה בפורום, הייתי מעוניין לדעת איך אפתור את הבעיה, נניח ואצטרך לבנות תקרה משופעת, אז באיזה צורה בדיוק לבנות אותה, מה השיפוע, מה הכיוון של השיפוע בהתאם למיקום המוניטורים, או אם בכלל קיים פתרון אחר,(אם כבר נגעתי בנושא הזה, אולי יש לכם רעיונות לעיצוב הקירות בכל החדר באמצעות הגבס, כך שמבנה החדר כולו יהיה עוד לפני הטיפול בספוגים יעיל יותר?)
3. רצפת המכולה - המכולה מגיעה עם משטח מעץ ומתחתיו לוחות מתכת לכל אורך המכולה עם רווחים בינהם, איזה טיפול אקוסטי הכי מומלץ לעשות לרצפה, אין שכנים מתחת, אתם יודעים.
עכשיו לאחר שיש בידוד (מקווה) מה לפי דעתכם, על פי המידות שציינתי, הדרך הכי טובה למקם את כל הציוד באולפן, (סרטוט פשוט בצייר היה עוזר לי מאוד 8-)) מבחינת מיקום ספציפי של כל הציוד. ומהם כל סוגי הספוג האקוסטי שאצטרך והיכן יהיה מיקומו הבנתי שזה תפקיד של האוזן, אבל בערך פחות או יותר כדי לקבל רקע.
אני יודע שהגזמתי עם השאלות, אבל אני כרגע עומד עם מכולה בגינה, ללא תועלת, השכן בונה על מחסן בשבילו.
ושוב פעם תודה.
S.Supporter
פורסם: שישי 30 ינו',09 00:59
כמו שיונתן בטח יסביר לך אח"כ, זה לא רק עניין של שכבות, אלא גם איך בונים אותן, איכות העבודה והחומרים.
מצטרף להמלצה על הצללה, גם אם יש מזגן, הוא יעבוד כל כך קשה שחבל על החשמל.
אל תשכח שכדאי גם חלון אחד או 2 (לטעמי לפחות)
ושאני אומר הצללה אז משהו רציני, עם הפרש גובה ולא סתם ברזנט על הגג, ורצוי גם כיסוי צדדי, אחרת זה סיוט.
ישלנו מחסן אחד במכולה, ועם כל העץ הענק שמכסה אותה לגמרי מלמעלה, ושיח מטפס מהצד, בקיץ זה סיוט שלא יאמן.
EVISH, אי אפשר סתם לשים מכולה על גלגלים, זה לא לגו.
מכולה אפשר לנייד רק על משאית. או על עגלה של משאית