Expert
פורסם: רביעי 04 נוב',09 00:34
לאורך השנים גיליתי מספר דברים בנוגע לשירה ,
אכן , YOUR SONG WILL SOUND AS GOOD AS YOUR LEAD VOCAL
אבל מה שבאמת חשוב הוא זמר מצויין שיודע הקלטות , מבין ומכיר את הפורמט , עיבוד נכון וציוד ברמה גבוהה בעיקר מקרופון איכותי , ינפקו הקלטת שירה משובחת שב 80% מהמקרים בכלל לא תזדקק ל DEESSER , מעט מאוד EQ ( תלוי בשיר ) וקומפרסיה בינונית , כדאי גם להכיר היטב את הציוד שלך ולדעת מה ה - SWEET SPOTS של כל מכשיר ,
אם נעשה כבר עיבוד , אז עדיף שיהיה אנלוגי איכותי חיצוני וייתן אופי להקלטה , הרמת גבוהים מ EQ אנלוגי איכותי , פותחת את הצליל אבל ללא צרימה , בניגוד לפלאג מחשב .
במקרה שלי השרשרת כוללת מיקרופון שיתאים לזמר , כבלים איכותיים פרא "צובע" קומפרסור שעובד בדרך כלל על עד 4 די בי בפיקים ( ולרוב על 1 , 2 רק בשביל האופי ) ולפעמים אני גם אקליט מראש עם EQ אבל זה תלוי בזמר ובשיר ,
יש כאלה אגרסיביים שמבליטים הברות שורקניות - וכאלה הפוכים מהם , זמרים עדינים שלא מדגישים אותן בכלל , להם אני אוסיף בדרך כלל עד 2 די בי באזור ה 10K כדי להוציא את השירה שלהם מעט החוצה , דבר שהייתי עושה ממילא במיקס ,
בכלל , אני נוהג להקליט הרבה עם EQ אם אני יודע שאוסיף אותו אחר כך , המטרה שלי היא להקליט סאונד "מוכן" ככל שניתן ולעבד פחות במחשב .
בקשר לעיבוד , נתקלתי בעבר בזמרים שכדי לצאת "קולים "ניסו לשיר "רגוע " ובאוקטבה נמוכה על שיר אנרגטי עם הרבה גיטרות ... או בשני זמרים עם אותו גוון קול ששרים את אותה המלודיה על אותו המנעד ושואלים אותי למה לא שומעים מספיק ברור את שניהם ביחד ... , אז נכון , בכל המקרים גם אם לעולם לא ישמעו כמו שהיו יכולים אם העיבוד היה נכון , עדיין יש תמיד מה לעשות , אבל למה להגיע לזה מלכתחילה ?
בעבר כשהייתי עושה מיקס הייתי ממקסס הכל ואז מעלה את השירה , דבר שהיה מקשה עלי לחבר אותה ולמקם אותה היטב במיקס כי כבר לא היה מקום ,
היום אני מתחיל בס תופים ואז מוסיף את השירה , המיקס נבנה מהר יותר ואין מאבקים מיותרים בהמשך וגם הרבה פחות עיבוד ...