תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 18:15
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
S.O.S היכן ללמוד?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (190) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד
רונן חרותי
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: שני 19 מרץ,12 08:19   
ציטוט:

מה זה בכלל הפקה ? ברצינות, מה לומד תלמיד במסלול הפקה ?

השאלה הזו דומה, פחות או יותר, לשאלה שישאל מי שעניינו בתחום הקולנוע:

"אפשר ללמוד תסריטאות.
אפשר ללמוד צילום קולנוע.
אפשר ללמוד עריכה.
אבל איך אפשר ללמוד להיות במאי?"

אז בוא נבחן מהי התשובה שנותנים לכך מוסדות הלימוד הטובים לקולנוע:
בשנתיים הראשונות של הלימודים אתה לומד את היסודות בכל אחד ממרכיביו של תהליך ההפקה הקולנועי – תסריטאות, צילום, עריכה, ניתוח תהליכי בימוי של יצירות קולנועיות וכו'.
השנה השלישית, לצד התנסות מודרכת, באמצעות תרגילים מעשיים, ביישומם של כל אחד מהמרכיבים האמורים, מוקדשת לגיבוש הרעיון ותכנית העבודה של סרט הגמר שברצונך לביים: התסריט, הקונספט האמנותי, האווירה, רפרנסים אפשריים, ליהוק השחקנים, בחירת הלוקיישנים לצילום, האמצעים הדרושים, גיבוש צוות ההפקה, תקצוב, לוחות זמנים וכו'.
השנה הרביעית מוקדשת להפקתו המעשית של סרט הגמר, תוך שיתוף פעולה בין צוות התלמידים שגובש לצורך ההפקה, היעזרות ב- facilities של מוסד הלימוד, הנחייה של צוות המורים ועמידה בנקודות ביקורת מוגדרות מראש.

עכשיו קח את תכנית הלימודים הזו, הכנס בה את השינויים הנדרשים מקולנוע למוזיקה, וקבל את התשובה לשאלה "מה לומד תלמיד במסלול הפקה?".

אז נכון, לא בכל מוסדות הלימוד שמתיימרים ללמד "הפקה מוזיקלית" מתקיימת תכנית לימודים כזו. כדאי לחפש את מי מביניהם שאכן עושה זאת.
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 19 מרץ,12 10:38   
klidim,

יש שם למה שאתה מחפש ללמוד (גם מוסיקה\הפקה וגם הנדסת קול, שניהם ברמה גבוהה): Tonmeister.

כפי שתראה בקישור הנ"ל, מדובר על לימודים של 4-6 שנים (תלוי במוסד) ויש מעט מאוד מוסדות בעולם שמלמדים תוכנית כזו (חלקם לתואר ראשון, חלקם לתואר שני).

אם אתה רוצה למצוא את מבוקשך בארץ, תצטרך להתפשר ולהחליט מה יותר חשוב לך, התחום הטכני (הקלטה, הגברה, אלקטרואקוסטיקה וכו') או התחום האומנותי (יצירה, הפקה וכו'), ולבחור בהתאם.

יש מספר מוסדות בארץ שמתיימרים ללמד "גם וגם", אבל מנסיוני זה לא אפשרי במסגרת שעות שאינה נרחבת כמו בלימודי Tonmeister; ובסופו של יום תצא קירח משני הכיוונים.

אינני אומר שאי אפשר לשלב יצירה במסלול טכני (בהינתן שאתה כבר יוצר מלכתחילה) או להיפך (בהינתן שאתה בעל כישורים טכניים מלכחתילה), וגם מסלולי לימוד המתמקדים ביצירה תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים (זה עדיין יצירה) הם לגיטימיים.

אבל להתיימר להתמקצע בשני העולמות במסלול של 2-3 שנים? לא רציני.

בהצלחה
  klidim  
ואואואו
הודעה פורסם: שני 19 מרץ,12 10:57   
קודם כל תודה לכולם על ההיענות לעזור! #clap

דבר שני נראה לי שפתחתם לי קצת את העיניים.
אני יתייחס לכמה דברים שאמרו כאן חברים:

את יורם שאלתי ולמרות שהוא מאוד מאוד נחמד ואני מעריך את תשובתו הוא אמר לי "אני נטרלי כולם באותו לוול" ואז הוסיף "לא אוכל לדבר טוב יותר וטוב פחות על אף מוסד שאני מלמד בו, סליחה! אבל שוב אומר כולם טובים"

לגבי מוסיקה אלקטרונית זה לא התחום שאני מחפש להתעסק בו

לגבי לימודים בחו"ל אין מצב

ניתן כאן ריעון מאוד נחמד לשלב בין 2 מקומות לימוד וזה מה שחשבתי לעשות רק לצערי הלימודים ברימון הם נופלים בדיוק על הימים של פלוטו #sad והייתי מאוד רוצה לשלב בין שנייהם!

לגבי הבחור שלמד ברימון? לצערי גם אני הרגשתי שהם מאוד סנובים שם אבל מה לעשות? רימון זה בראקלי של ישראל ואני מוכן לסבול ציניות שנתיים בשביל ללמוד (למרות שיהיה לי מאוד לא נוח במתכונת כזו)

והייתי שמח לדעת את ההבדלים הגדולים בין עיבוד בשבלבים מתקדמים לתזמור...

ומה ההבדלים הגדולים בין לימודי הפקה למשל של BPM לבין לימודי הפקה אינטנסיבים במקום אחר או בכלל מה הנושאים הזקוקים להם בהפקה!

הסאונד בארץ די מגובש הייתי מאוד מעוניין ללמוד בפלוטו סאונד השאלה שוב, מה הנושאים החשובים ללמידה בהפקה!
אשמח לפירוט!

הנה למשל מסלול ההפקה של BPM הבדלים?
http://www.bpm-music.com/inner.asp?newsid=101
dankatz
הודעה פורסם: שני 19 מרץ,12 12:57   
עוד אפשרות היא להרים טלפון או לשלוח מייל לאולפנים רציניים בארץ (או לא בארץ) ולומר להם שאתה משתוקק ללמוד ומוכן לשטוף כוסות קפה עד שינשור לך האפידרמיס. יכול להיות שזה לא לימוד באופן מסודר ואין חברים לספסל הלימודים מהם אתה יכול ללמוד את הדברים הקטנים שחסרים לך ולהיות איתם בתחרות חיובית שתרבה חוכמה, אבל ככה זה היה פעם - לפני שהמציאו את מגמת הסאונד וההפקה. ייקח קצת זמן עד שתקבל את המושכות וייתנו לך אפילו לומר "רץ" וללחוץ על הכפתור האדום, אבל מרגע שזה ייקרה אתה על המסלול להפוך לטכנאי\מפיק שיודע לאן הוא רוצה להגיע ואיך להגיע לשם.
בסופו של דבר חשובה הפרקטיקה. זה נכון שהתיאוריה (איך עובד קומפרסור, למה מציבים ככה מיקרופון על קונטרבס) היא חשובה מאד. אתה תימצא באינטרנט מאמרים שיסבירו לך בדיוק למה אמרו לך בבוקר להפוך פאזה על הרשת של הסנר. אם אתה בטוח בצד המוסיקלי שלך ורוצה להתמקד יותר בצד הטכני, הייתי ממליץ לך להרהר באפשרות הזו. מה גם שבאולפנים תבוא במגע עם מוסיקאים שרמתם, איך לומר... גבוהה מרמתם של אלה עימם תתחכך בבית ספר כלשהו. ואז חוץ מללמוד איך יוצרים צליל כמו שצריך, גם מקבלים קונצרטים פרטיים - וזה הבונוס האמיתי.
  klidim  
פלוטו?
הודעה פורסם: שני 19 מרץ,12 13:04   
אז אולי המקום ללמוד בו הוא פלוטו?

הם מציעים מסלול נרחב של שנתיים שבו לומדים אך ורק 25 תלמידים לאורך כל השנתיים! (סה''כ 2 ימי לימוד בני 6 שעות)
אבל היפה פה שהם לא כמו מקומות אחרים שיש להם 400 תלמידים! #think

מה שעוד טוב שם שזה בעצם אולפן הקלטות מדהים!
וגם המון אומנים מקליטים שם ואת שעות התרגול עושים על אומנים שמקליטים שם ולא על חברים של חברים שצריכים לחפש כדי להקליט אותם ולך תדע..

http://www.plutostudios.com/
eran l
הלימודים במוסדות שציינת יכולים לעזור אבל ...
הודעה פורסם: שני 19 מרץ,12 14:46   
בתור אחד שלמד ברימון וגם למד סאונד אצל יואב גרא אני חייב לומר לך
שכל מה שתלמד בבית ספר תוכל ללמוד באופן יותר מפורט וקונקרטי ממורה פרטי ומאיסוף מידע ברשת.
רק עכשיו אני מבין שרימון אולי עזר קצת אבל אין תחליף לנסיון שתוכל לרכוש מעבודה אמיתית בתחום.
אחרי שנתיים של לימודי סאונד הלכתי לעבוד כעוזר טכנאי באולפן גדול והבנתי שרוב הדברים שלמדתי שונים לגמרי כאשר מגיעים לפרקטיקה.
אני מצטרף לדעה של dankatz (מקווה שאתה נהנה בברלין) , אם תלך לעבוד באולפן רציני תוכל ללמוד הרבה יותר מאשר בבית ספר וגם תוכל לחסוך קצת...
eran l
הודעה פורסם: שני 19 מרץ,12 14:53   
ועוד דבר לגבי עניין ההפקה.
יצא לי לעבוד עם לא מעט מפיקים וההבדלים ביניהם עצומים.
לצערי כיום בארץ כל ילד שיודע לנגן שני אקורדים ולפתוח פרוייקט בקיובייס קורא לעצמו מפיק.
יצא לי לעבוד עם מפיקים שהם נגנים מעולים אבל לא יודעים לגרום להרכב להשמע טוב ומצד שני כאלה שלא יודעים לנגן תו אחד אבל יודעים מה הם רוצים לשמוע ואיך לגרום לזה לקרות.
בסופו של דבר מפיק בעידן המודרני צריך להיות מוזיקאי וטכנאי אולפן ומעבד ופסיכולוג ודיפלומט ובעל המון נסיון (של עבודה מול הרכבים והאזנה למוזיקה)
לא תמיד אפשר ללמד את זה בבית ספר
Kwebos
תומך
הודעה פורסם: שני 19 מרץ,12 17:03   
ציטוט:
"אני נטרלי כולם באותו לוול" ואז הוסיף "לא אוכל לדבר טוב יותר וטוב פחות על אף מוסד שאני מלמד בו, סליחה! אבל שוב אומר כולם טובים"

זה לא מה שהוא אמר לנו בלימודים אבל בסדר... #biggrin

מעבר לזה אני נוטה להסכים עם ההודעות של ערן מעלי.
הודעה פורסם: שני 19 מרץ,12 17:57   
ציטוט:
מה זה בכלל הפקה ? ברצינות, מה לומד תלמיד במסלול הפקה ?

ציטוט:

זה מה שלומדים ברימון למשל

נשמע משעמם בטירוף #smile
  klidim  
Kwebos
הודעה פורסם: שלישי 20 מרץ,12 16:59   
Kwebos איפה אתה למדת?
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3   הבא
עמוד 2 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון