תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 20:27
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מולטי כבל hybrid cat5,power,Audio
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA
giraffe
תומך
שני השקל שלי בעניין
הודעה פורסם: שלישי 12 פבר',13 11:21   
לגבי 5 חתול ושאר דיגיטליים.

בוא נתחיל מזה שcat5 הוא כבל תקשורת שלמעשה משתמש רק בשני גידים מתוך כל השלל שלו + הארקה. כלומר כל כבל XLR רגיל עונה על הדרישה הבסיסית הזו.

כבר ראיתי טכנאי מאוד בכיר של EV העולמית מסתובב עם קלמר ובתוכו כל סוגי המעבירים מXLR לדיגיטל ולהיפך. עבד מקסים על מולטי אנלוגי של קלוץ (די ישן) ומגברים של EV. אני מניח שאם תמצא מולטי ישן באורך המתאים זה יעבוד לך מעולה.

אופציה שניה היא פשוט להכין כבלי תקשורת באורך הרצוי 50-100 מטר וכן כבל חשמל.
אם אתה רוצה גיבוי פשוט תפרוס כפול. ככה עושים כשרוצים full redundancy.

העלות עצמה לא מאוד יקרה. וזה עובד טוב.

לגבי תופים אמרו הכל.
מה שלא אמרו זה שאפשר למצוא ארגז נחמד בקוטר גדול ופשוט לגלגל לתוכו את כל הכבודה. פחות נוח מגלגלת, אולם גם פחות כבד ויקר.
אחלה רעיון
הודעה פורסם: שלישי 12 פבר',13 12:23   
GIRAFFE
ניסיתי עכשיו לחפש pin out של מה שאתה מציע ( XLRלRJ45 ) ולא מצאתי #search אולי תוכל להכווין אותי יותר טוב כי מה שאתה מציע נשמע הרבה יותר קל לישום והרבה יותר וורסטילי למרות שזו הפעם הראשונה שאני שומע על זה !
בזמנו נדרשתי ליצר מעבר מחיבור ווידאו Y\C לXLR וזה עבד מעולה !
דרך אגב אתה יודע בוודאות שגם הפרוטוקול של ברינגר עושה שימוש רק ב שלושה גידים ?
אני מנסה להירשם כבר כמה ימים לפורום של ברינגר והאדמיניסריטור עוד לא אישר אותי, ישנים שם #sleep שיאשרו אותי אשאל גם שם ואלשין לכולם כאן חחח #lol
עריכה:
הנה משהו שמצאתי אחרי חיפוש קצת יותר מעמיק אני שם את זה כאן כי אני חושב שזה יכול ליהיות פתרון להרבה מצבים למשל בכנסים גדולים או במקומות שצריך לספק אותו סיגנאל למקומות\ חדרים רבים ויש תשתית תקשורת כמו מה שהבחור שם כתב, צריך רק לבצע בדיקה לפני כן #smile
http://www.barnabas.com/sound/cables/index.shtml
אבל זה בשביל העברת אודיו וזה לא נבדק על הפרוטוקול של ברינגר
תומך
גם לזה גוגל נותן פתרונות
הודעה פורסם: שלישי 12 פבר',13 13:52   
סכימה -

סכימה 2

המוצר המדובר

חשוב לי לציין משהו, אותו מומחה של EV ציין שזה לא עובד תמיד ושיש חשיבות מכרעת לאיכות המולטי.

עם זאת, קלוץ כן הוכיחו את עצמם באותו ניסוי. אז לכל הפחות שווה לנסות. ובכל מקרה כבל מולטי איכותי בטוח פחות שביר ופגיע מכבל cat5 של התקנות קבע- מה שבדרך כלל זה מה שיקנו- כי הוא זול.
הודעה פורסם: שלישי 12 פבר',13 17:26   
מצד אחד זה מידע מעניין,
מצד שני, כל אחת מהסכמות מציגה חיווט שונה לחלוטין,המיועד לשימושי אודיו,
ואין פסול בשימוש בCAT5 להעברת אודיו, וגם פיקוד תאורה DMX
אבל אשמח לשמוע שזה עובד הפוך (שימוש בכבל מיקרופון במקום CAT5 לחיבור הX32 ל S16)
מחכה למידע,
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 12 פבר',13 21:52   
להזהר עם כבלי התקנה, השם קאט5 אומנם מצביע על סטנדרט, אבל יש הבדלים גדולים בין כבלים זולים ליקרים.לא הייתי משתמש בתשתית קיימת באולם אלא אם זה מקרה חירום היסטרי, אבל צריך לבדוק טוב את הפאצ'ינג של הרשת המקומית. יש גם סיכוי גדול מאוד שאורך הכבל הכולל עולה על המומלץ.

לא לגמרי מדוייק עניין הגידים, בחיבור 100 מגה משתמשים ב2 זוגות ובחיבור ג'יגהביט משתמשים ב4 זוגות
.בכל מקרה, לא מחוייב שהכבל משמש לתקשורת את'רנט פשוטה, ויכול להיות שגידים שלא בשימוש בחיבור רשת אתרנט כן משמשים בפורמטים ספיציפיים, ככה שזה לגמרי תלוי יצרן.
אם בהרינגר משתמשים בAES50 כהגדרתו (ואני מניח שכן), אז החיווט הוא כזה:

AES50 uses the four pairs of Cat 5/5e cable as follows:
1 - Audio data transmit +
2 - Audio data transmit –
3 - Audio data receive +
4 - Sync signal transmit +
5 - Sync signal transmit –
6 - Audio data receive –
7 - Sync signal receive +
8 - Sync signal receive –

מתוך מצגת של מיוזיק גרופ, איפהשהו באמצע
http://www.aes-media.org/sections/uk/Conf2011/Presentation_PDFs/07%20-%20Al%20Walker%20-%20Applications%20in%20Live%20Convert%20Sound.pdf

יותר מזה, בכבל חתול5, לכל זוג יש מספר טוויסטים שונה כדי להקטין crosstalk.
להעביר 4 זוגות על מולטי מיקרופון נשמע לי כמו אבא של החלטורות.

לגבי מעברים ולמה הם קיימים בשוק, כמו שיובל אמר, אין מניעה להשתמש בכבל קאט5 לשימושים אחרים, זה הרבה יותר מנפוץ, וכבל "רשת" ומחבר RJ45 לא מצביעים בהכרח על מדיה דיגיטלית! (ראו מאריכי וידיאו למיניהם, מערכות אינטרקום ועוד)

ציטוט:

ה שלא אמרו זה שאפשר למצוא ארגז נחמד בקוטר גדול ופשוט לגלגל לתוכו את כל הכבודה. פחות נוח מגלגלת, אולם גם פחות כבד ויקר.

זה מה שהמלצתי ואני חוזר על זה שוב. גלגלת צריכה שתהיה אליה גישה מכל הכיוונים. צריך שתהיה אפשרות להוביל את הכבל עם היד, שתהיה אפשרות להגיע ל"זנב" בצורה נוחה (אי אפשר להשאיר חיבור קבוע עם גלגלת מהזן הפשוט!), גילגול טוב בקייס, בריא יותר לכבל מאשר גילגול על תוף. יש לו קוטר אחיד יותר, יש פחות עומס על הכבל.

עד שבהרינגר יחזרו אליך, הם חזרו למישהו בפורום שלהם ואמרו שאין להם המלצה...אולי כבר ראית את זה:
http://forum.behringer.com/showthread.php?590-CAT5-cable-recommendations-for-150ft-run-between-X32-and-S16
  recorder  
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 13 פבר',13 21:50   
כן שחר
לגבי מה שברינגר כתבו ראיתי את זה ושמתי את זה כציטוט כמה הודעות אחורה,
תודה לך התובנות לגבי השמירה על הכבל אבל המערכת אותה אני מתכנן היא מערכת "קומפקטית" יחסית ואמורה ליהיות נוחה לפריסה וקיפול ע"י בן אדם אחד (1) תודה על הפיןאווט של ה AES50 זה תמיד טוב לדעת את הפאטצ' בתוך המחבר גם המצגת שלהם נחמדה וזה מידע חשוב.
אבל בואו נחזור לדיון המקורי בו אני נתקל בבעיה למצוא משווקים כבל מהסוג שאני רוצה להזמין אף על כל ההתנגדויות שעלו כאן במקרה הספציפי הזה אני צריך שזה יהי כבל היברידי שמורכב מ2 CAT5 2AUDIO ואחד הזנת חשמל
הבעיה למי שמצתרף עכשיו היא שאני נמצא בברלין ולא מוצא משווקים מלבד KLOTZ רק יצרנים וחשבתי שאולי דרך משווקים בארץ אוכל להתחבר למשווקים כאן
תודה לכולם על התשובות היפות זה כיף להיהות חבר בפורום כאן
התפתח כאן דיון מעניין ומעשיר ואפשר להמשיך #clap
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 13 פבר',13 22:04   
ציטוט:
מערכת "קומפקטית" יחסית ואמורה ליהיות נוחה לפריסה וקיפול ע"י בן אדם אחד

כבר חפרתי לך מספיק על למה לדעתי בפרמטרים שאתה מציג אין אפשרות למערכת כזאת.
יש אבל דבר אחד ויחיד שאני לא מוותר עליו בקיפול של קאט5, וזה לעולם לעולם לעולם לא לתת לקצה הרחוק להגרר על הרצפה בזמן גלגול.
כדאי מאוד שטכנאי נוסף יחזיק את הקצה השני שלו , וישתתף בהגנה פעילה על הכבל, שלא יתפס בפינות, יתחכך בפריטים בשטח וכו'. הגנה או לא, את'רקון או לא, זה ככל וחיבור רגישים ביותר.

במינימום, בלי איש צוות נוסף, ללכת ולהביא את הקצה עד אליך. כדאי גם לארוז בנרתיק בד, נגד כלמיני חולירע.
  recorder  
Act Compatible
שחר צודק
הודעה פורסם: חמישי 14 פבר',13 11:20   
שחר אין ספק שאתה 100% צודק וכך אני עושה ואעשה ממילא אני מודע לרגישותו של הכבל והמחבר יש לי ניסיון רב עם הדברים האילו וכל מי שבינינו עובד עם כבלים באופן כללי צריך להפנים את העצה הזו שלך בין אם זה CAT5 ובין אם מולט רגיל.
מסכים עם כל מילה.
אחד הסאונדים השנואים עלי זה הסאונד של חבילת קונקטורים היורדת במורד מדרגות האולם
טראח טראח טראח טראח
כך שאנית שאני לבד תמיד מביא את הקצה אלי ורק אז מגלגל את הכבל לא משנה מאיזה סוג הכבל הרי אנחנו צריכים שהוא יעבוד גם מחר #smile
Supporter
הודעה פורסם: חמישי 14 פבר',13 11:59   
יש גם את זה, של Sommer הקוטר החיצוני קצת פחות מ 18 מ"מ.
שני הקוים המאוזנים מיועדים ל DMX אבל אין שום בעיה להעביר בהם אודיו (מיק' או Line) #think

הייצרן גרמני, כך שאולי תוכל לאתר משווק מקומי שימכור לך פחות מ 100 מ'...
המייצג בארץ הם סנטרוניקס.

#smile
  recorder  
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 16 פבר',13 13:46   
הי נמרוד תודה #smile
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA

לך לעמוד הקודם  1, 2
עמוד 2 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון